Love‘as apie vieną sunkiausių karjeros momentų: „Galvojau, kad mirsiu“

2018-08-21 15:23
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix
  • Kevinas Love'as plačiai papasakojo, kaip jautėsi rungtynių metu ištikus panikos priepuoliui

  • Anot krepšininko, jis rūbinėje lakstė iš kambario į kambarį, vėliau parkrito ir negalėjo įkvėpti oro

  • Puolėjas manė, kad jį ištiks širdies smūgis

  • Krepšininką rūbinėje atrado vienas iš trenerių, tačiau Love'o nenuramino

  • Ligoninėje Love'ui jokių širdies problemų nustatyta nebuvo

Klivlando „Cavaliers“ ekipos žaidėjas Kevinas Love‘as papasakojo apie praėjusio sezono rungtynėse su Atlantos „Hawks“ ekipa jį ištikusį panikos priepuolį, kuomet jis galvojo, kad jį ištiks širdies smūgis.

Tinklalapiui ESPN jis atskleidė, kad arenoje prasidėjęs panikos priepuolis dar labiau paūmėjo rūbinėje.

„Laksčiau iš kambario į kambarį visiškoje panikoje, kol galiausiai parkritau persirengimo kambaryje, – atviravo Love‘as. – Atrodė, kad širdis tiesiog iššoks man iš krūtinės, aš negalėjau įkvėpti oro, bandžiau sau padėti ranka išvalydamas gerklę. Buvo baisu, aš galvojau, kad mane ištiks širdies smūgis ir labai bijojau. Tą akimirką maniau, kad mirsiu.“ 

Rūbinėje žaidėją rado vienas iš „Cavaliers“ trenerių Steve‘as Spiro. „Jis bandė mane nuraminti, bet nežinojo, kaip tai padaryti“, – teigė Love'as.

Galiausiai komanda nugabeno Love‘ą į ligoninę. Patikrinus jo širdį buvo nustatyta, kad viskas yra gerai. „Komandos draugai buvo sutrikę ir pikti, nes nenutuokė, kas vyksta“, – sakė 29-erių metų žaidėjas.

Jis taip pat paliko aikštę rungtynėse su Oklahomos „Thunder“, o tuomet jį imtis to paskatino komandos draugai Dwyane‘as Wade‘as ir Isaiah Thomasas. Tąkart Love'as išėjo į rūbinę dėl neaiškios ligos.

Po šių įvykių „Cavaliers“ lyderis prabilo apie jį kamavusias psichologines bėdas ir atskleidė, kad vakarais po treniruočių su niekuo nesikalbėdavo. Jis buvo užsidaręs savyje tol, kol nepradėjo bendrauti su psichologu, taip pat pasipasakoti savo išgyvenimus su komandos draugais.

„Nereikia slopinti savo jausmų ir slėpti patirtų išgyvenimų“, – dabar teigia atletas.

Jau anksčiau apie psichologines bėdas buvo prakalbusi ir kita NBA lygos žvaigždė DeMaras DeRozanas.

Nors psichologinės žaidėjų problemos yra opi problema ir apie ją vis plačiau kalbama NBA krepšinio pasaulyje, tačiau buvęs NBA žaidėjas ir dabartinis Hjustono „Rockets“ trenerio asistentas Johnas Lucas tiki, kad 40 procentų ar net daugiau NBA žaidėjų turi psichologinės sveikatos problemų.

Todėl kai kurie NBA savininkai yra suinteresuoti, kad žaidėjų medicininė būklė būtų pateikiama viešai, kadangi jiems yra mokami šimtai milijonų. Tačiau Love'as yra kitokios nuomonės.

„Konfidencialumas turi būti nekvestionuojamas, be to, aš niekada nesijausčiau taip komfortabiliai, kad galėčiau pranešti apie mane kamuojančias problemas“, – teigė jis. Tokios pat nuomonės laikosi ir pati NBA lyga.

Rugsėjį 30-ąjį gimtadienį minėsiantis Love'as praėjusį sezoną vidutiniškai rinko po 17,9 taško ir 9,5 atkovoto kamuolio.



Komentarai:

mirka3
lebrono atsineštą sumuštinį pasivogęs suvalgė ir pradėjo lakstyt nesuprasdamas kas vyksta :D
2018-08-21
-1
Atsakyti
jo
manau gaus koki priza uz drasa apie tai kalbeti - tai yra kazkas nerealaus
2018-08-21
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.