Kuzminskas pasidalijo mitybos patarimais vasaros metu, White'as – išskirtinės dietos ypatumais

2018-08-27 18:14
Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Sunkaus sezono metu išsikraunantys krepšininkai vasarą pasitinka ne tik kaip galimybę pailsinti išsekusį kūną, bet ir laikotarpį, kuomet gali sau leisti viską maisto prasme. „Eurohoops.net“ pasidomėjo Eurolygos krepšininkų, tarp kurių pateko Mindaugas Kuzminskas ir Aaronas White'as, kaip jie leidžia laiką tarpsezoniu ir kaip stengiasi reguliuoti savo mitybą.

Kuzminskas pabrėžė toliau sportavęs iš karto pasibaigus sezonui, tačiau aktyviai dirbo ne tik krepšinio aikštelėje – aukštaūgis plaukiojo baseine, užsiiminėjo joga, atlikinėjo mankštas.

Tuo metu besimaitinant vilnietis mėgavosi maistu, kurio sezono metu stengiasi nevalgyti.

Aaron White

Aaron  White
Pozicija: PF
Amžius: 31
Ūgis: 206 cm
Svoris: 104 kg
Gimimo vieta: Ohajas, JAV

„Vasarą sau leidžiu daugiau nei vykstant sezonui, – mintimis dalijosi Kuzminskas. – Niujorke ant šaldytuvo buvo tokia frazė, kurią aš labai mėgau: „Rūpinkis savo kūnu. Tai – vienintelė vieta tau gyventi.“ Taigi, visada žiūriu, ką valgau, jog nepriaugčiau nereikalingų kilogramų, bet tuo pačiu kartais sau leidžiu maitintis nesveiku maistu.“

White'as po sezono skyrė ypatingą priežiūrą kojoms bei įgūdžių arsenalo šlifavimui. Treniruoklių salėje jis teigė plušėjęs 3-4 kartus, o individualiai aikštėje dirbęs po 4-5 kartus per savaitę.

Sugrįžus į gimtąją JAV, taip pat pasikeitė ir žalgiriečio mityba – pirmosiomis dienomis džiaugėsi greitu maistu.

„Yra toks maistas, kurio pasiilgstu bei kurį valgau tik parvykęs namo. Didžioji dalis jo nėra sveikas maistas, bet po savaitės aš grįžtu prie dietos. Vienintelis konkretus mano dietos aspektas yra tai, jog aš nevartoju pieno produktų. Daugiau maitinuosi proteinu praturtintą maistą kartu su daržovėmis ir dažniausiai su angliavandeniais, pavyzdžiui, ryžiais ar saldžiosiomis bulvėmis. 

Taip pat vasarą mėgstu keptis mėsą, tad daugelis patiekalų yra ruošiami ant ugnies ir valgomi lauke“, – pasakojo White'as.

Dauguma amerikiečių taip pat atviravo vasarą visiškai nukrypstantys nuo mitybos programų ir leidžiantis sau valgyti viską, ko tenka atsisakyti palaikant gerą sportinę formą. Tiesa, Stambulo „Fenerbahče“ įžaidėjas Bobby Dixonas atskleidė bandantis tapti veganu. 

Jis mėsos nebevalgo maždaug keturis mėnesius, o žuvies produktus vartoja mažiausiai dukart per savaitę. 

Vitorijos „Baskonia“ krepšininkas Jaysonas Grangeris tvirtino savo maitinimosi programos besilaikantis ištisus metus – jokio cukraus, angliavandenių ir alkoholio. Viskas paremta baltymais, vaisiais, daržovėmis ir riešutais.

Tam turėjo įtakos ir tai, jog atakų organizatorius sezoną baigė su sužeista čiurna ir negalėjo sportuoti, bet per tą laiką buvo išsikėlęs tikslą nepriaugti svorio – jis sezoną pasitinka 3 kilogramais lengvesnis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.