Ką rinktinės krepšininkai prieš atvykstant į stovyklą nuveikė klubuose?

2018-09-07 07:34
Edvinas Jablonskis, „BasketNews.lt“
Nuotr.: BasketNews.lt/M.Baranauskas
Nuotr. BasketNews.lt/M.Baranauskas

Jau šiandien prasidės Lietuvos rinktinės stovykla, kurioje krepšininkai 10.30 val. susirinks į pirmąją treniruotę Vilniaus „Ryto“ arenoje bei pradės pasiruošimą artėjančioms atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėms.

Krepšininkai į nacionalinės komandos stovyklą atvyks po trumpo pasiruošimo klubiniam sezonui. Tinklalapis „BasketNews.lt“ apžvelgia, ką per trumpą laiką rinktinės nariai spėjo nuveikti su savo klubais.

Mantas Kalnietis, Vilerbano ASVEL

Kalnietis į rinktinę atvyks turėjęs bene geriausią pasiruošimą iš visų rinktinės narių. Praėjusį sezoną iš Milano „AX Armani Exchange“ rotacijos iškritęs įžaidėjas šią vasarą prisijungė prie Vilerbeno ASVEL klubo, o lietuvio naujoji ekipa pasiruošimo stovyklą pradėjo rugpjūčio 9-ąją.

Per šį laikotarpį Prancūzijos klubas spėjo sužaisti penkerias draugiškas rungtynes. Visuose susitikimuose žaidimo laiko gavo ir Kalnietis.

Savo debiutiniame mače su „Saint-Chamond“ ekipa lietuvis pelnė 2 taškus. Antrosiose rungtynėse krepšininkas pasirodė kur kas geriau – surinko 14 taškų ir svariai prisidėjo prie ASVEL pergalės prieš Šalono „Elan“ krepšininkus.

Gerą žaidimą išlaikęs Kalnietis trečiajame mače su Baro „Mornar“ pelnė 10 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 13 naudingumo balų. Pagal pastarąjį rodiklį jis nusileido tik Charlesui Kahudi ir Amine‘ui Noua.

Ketvirtosios rungtynės lietuvio klubui atnešė draugiško turnyro trofėjų, tačiau finaliniame mače Kalnietis pernelyg neišsiskyrė ir pelnė 5 taškus.

Į Lietuvą Kalnietis išvykti turėjo būdamas pakilios nuotaikos, mat penktajame mače ASVEL 80:79 patiesė patį Madrido „Real“. Vis tik statistika iš šio susitikimo pateikiama nebuvo.

Lukas Lekavičius, Atėnų „Panathinaikos“

Atėnų „Panathinaikos“ savo pasiruošimą pradėjo kiek vėliau – rugpjūčio 20-ąją, kuomet klubo krepšininkai ir personalas atvyko į pirmąjį neoficialų susitikimą bei perėjo medicininius patikrinimus.

Kiek mažiau nei 2 savaites treniruoklių salėje ir krepšinio aikštelėje plušėję Xavi Pascualio auklėtiniai pirmąsias draugiškas rungtynes sužaidė rugsėjo 1-ąją, kai 88:83 įveikė Salonikų PAOK.

Šiame susitikime sublizgėti pavyko ir Lekavičiui, kuris varžovams atseikėjo 13 taškų ir rezultatyvumu nusileido tik Keithui Langfordui, pelniusiam 14 taškų.

Antrasis, ir tuo pačiu paskutinis, susitikimas prieš rinktinės stovyklą lietuviui toks sėkmingas nebuvo. Nors „Panathinaikos“ 84:60 sutriuškino Salonikų „Aris“, tačiau Lekavičius taškų šiame susitikime nepelnė.

Renaldas Seibutis, Saragosos „Tecnyconta“

Klaipėdos „Neptūne“ renesanso sezoną sužaidęs Seibutis išvyko į Ispaniją, kur prisijungė prie Saragosos „Tecnyconta“ klubo. Naujoji lietuvio ekipa savo pasiruošimą artėjančiam sezonui pradėjo rugpjūčio 20-ąją.

„Pirmosios dienos yra tikrai intensyvios, – po kelių treniruočių sakė Seibutis. – Esu dėkingas klubui, kuris suteikė man galimybę būti čia bei parodyti savo talentą vienoje geriausių Europos krepšinio lygų.“

Saragosos klubas draugiškų rungtynių maratono dar nėra pradėjęs, tačiau traukinys pajudės jau šį savaitgalį, kuomet „Tecnyconta“ dalyvaus draugiškame turnyre bei susitiks su Tenerifės „Iberostar“ ir Belgrado „Partizan“ klubais.

Dėl šios priežasties Seibutis į rinktinę atvyks pavėlavęs ir praleis sekmadienį vyksiančias draugiškas rungtynes su Latvijos nacionaline ekipa.

Deividas Gailius, Izmiro „Pinar Karšiyaka“

Į išplėstinį kandidatų sąrašą nepatekęs Gailius tiesiu taikiniu šovė į galutinį dvyliktuką. Su naujuoju savo klubu Izmiro „Pinar Karšiyaka“ puolėjas sportuoti pradėjo rugpjūčio 13-ąją ir per šį laikotarpį sužaidė dvejas draugiškas rungtynes.

„Pinar Karšiyaka“ 76:69 įveikė Akshisaro „Belediye“, o Gailius šiame susitikime buvo rezultatyviausias krepšininkas nugalėtojų gretose. Lietuvis tąkart pelnė 14 taškų.

Puolėjas dar vakar vakare sužaidė draugiškas rungtynes vilkėdamas Turkijos ekipos aprangą, kuri po dramatiškos kovos 92:91 parklupdė Ankaros „Turk Telekom“.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Gailius gimtinėje nusileis prieš pat pirmąją rinktinės treniruotę, todėl abejojama, ar iš karto sportuos kartu su kitais krepšininkais.

Rokas Giedraitis, Berlyno ALBA

Į Berlyno ALBA išvykęs Giedraitis su Vokietijos ekipa į darbus kibo rugpjūčio 13-ąją ir spėjo sužaisti jau dvejas kontrolines rungtynes.

Debiutiniame mače Giedraitis rungtynes pradėjo startiniame penkete ir trenerių štabo nenuvylė. Per 24 minutes jis pelnė 14 taškų (1/2 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 3 pražangas, 3 kartus prasižengė bei surinko 14 naudingumo balų. ALBA 106:92 šventė pergalę prieš Zeliona Guros „Stelmet“ ekipą.

Antrajame susitikime ALBA 92:88 pranoko Bairoto „Medi“ klubą, o Giedraitis ir vėl buvo rezultatyvus. Lietuvis per 26 minutes pelnė 13 taškų (2/2 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 0/1 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo ir surinko 12 naudingumo balų.

Vis tik prie rinktinės vėliau prisijungs ir šis krepšininkas. Penktadienį ir šeštadienį lietuvis dar vilkės ALBA ekipos marškinėlius bei sudalyvaus draugiškame turnyre, po kurio buvęs Vilniaus „Ryto“ žaidėjas sugrįš į Lietuvą bei pradės pasiruošimą atrankos kovoms.

Adas Juškevičius, Nantero 92

Klubą dar kartą pakeitęs Juškevičius pakėlė sparnus į Prancūziją, kur prisijungė prie Nantero 92 ekipos, o ši savo pasiruošimą artėjančiam sezonui pradėjo rugpjūčio 10-ąją.

Nantero klubas per šį laikotarpį sužaidė keturis susitikimus. Debiutinėse rungtynėse Juškevičius į Briuselio „Basic-Fit“ krepšį įmetė 11 taškų, pagal rezultatyvumą nusileisdamas tik 15 taškų surinkusiam Jeremy Seglinui. Nantero ekipa šį mačą laimėjo 76:73.

Antrąsias rungtynes Juškevičiaus klubas sužaidė su tuo pačiu varžovu ir tąkart patyrė nesėkmę 80:82, o lietuvis ir vėl išsiskyrė rezultatyviu žaidimu. Gynėjas pelnė 15 taškų bei realizavo 3 tolimus metimus iš 5.

Trečiąjį susitikimą Prancūzijos ekipa sužaidė su Šolė „Basket“ klubu, kurį laimėjo 84:71. Juškevičius prie pergalės pridėjo 6 taškus (0/2 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei surinko 7 naudingumo balus.

Paskutinėse rungtynėse prieš išvyką į Lietuvą Juškevičius per 19 minučių pelnė 10 taškų (0/1 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 4/4 baudos), užsidirbo 3 pražangas ir surinko 6 naudingumo balus. Vis tik lietuvio klubas 72:86 draugiško turnyro finale nusileido Le Mano „Sarthe Basket“ krepšininkams.

Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas, Milano „AX Armani Exchange“

Milano lietuviai treniruočių stovyklą su savo klubu pradėjo rugpjūčio 20-ąją, o pasiruošimo etape spėjo sužaisti dvejas kontrolines rungtynes.

Draugiško turnyro metu sėkmingiau sekėsi Kuzminskui. Mače su Kazalės Monferato „Junior“ klubu jis pelnė 13 taškų ir pagal rezultatyvumą nusileido tik Mike‘ui Jamesui, įmetusiam 14.

Šis susitikimas buvo solidus ir Gudaičiui. Puolėjas prie pergalės pridėjo 11 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 5 blokus.

Turnyro finale, kurį „AX Armani Exchange“ laimėjo 106:72, Kuzminskas buvo itin sunkiai sustabdomas. Lietuvis į Varezės „Openjobmetis“ krepšį įmetė 21 tašką ir buvo rezultatyviausias rungtynių krepšininkas bei pasižymėjo metimu su kėlinio sirena.

Rungtynės nenusisekė Gudaičiui, kuris taškų nepelnė, bet atkovojo 5 kamuolius.

Edgaras Ulanovas, Kauno „Žalgiris“

Ulanovas priėmė sprendimą atvykti į Lietuvos rinktinės stovyklą bei taip praleisti dalį Kauno „Žalgirio“ pasiruošimo proceso. Kaunietis su savo miesto ekipa sezonui ruoštis pradėjo rugpjūčio 26-ąją bei trečiadienį sužaidė vieninteles draugiškas rungtynes.

Pergale 95:60 pasibaigusiose rungtynėse Ulanovas į „Šiaulių“ krepšį įmetė 7 taškus (7/8 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys, Vilniaus „Rytas“

Vilniaus „Ryto“ duetas su klubu prakaitą liejo nuo rugpjūčio 17-osios ir per šį laikotarpį sužaidė tris mačus.

Tiek Bendžiui, tiek Kairiui pasiruošimo etapas iki šiol klostėsi sėkmingai. Bendžius „Ryto“ pasiruošimo etape yra vienas puolimo lyderių, o Kairys taip pat įneša savo indėlį į komandos pergales.

Pirmajame mače vilniečiai 100:71 sutriuškino Liublino „Start“ klubą iš Lenkijos. Rezultatyviausiu žaidėju nugalėtojų gretose buvęs Bendžius pelnė 16 taškų ir realizavo 3 tritaškius iš 5, o Kairys prie pergalės pridėjo 10 taškų.

Antrosiose rungtynėse „Rytas“ 97:80 pranoko Rygos VEF, o Bendžius ir vėl buvo nepralenkiamas. Tąkart jis surinko 15 taškų ir atkovojo 6 kamuolius. Tuo metu Kairys prie pergalės pridėjo 11 taškų.

Paskutinėse rungtynėse prieš išvyką į rinktinės stovyklą sostinės klubas 79:70 pranoko Minsko „Cmoki“. Bendžius šiame susitikime pelnė 6 taškus, o Kairys – 4. Nors tai buvo nerezultatyviausios krepšininkų rungtynės pasiruošime etape, tačiau jie aikštelėje praleido mažiausiai laiko iš visų „Ryto“ krepšininkų.

Edgaras Želionis, Afjonkarahisaro „Afyon“

Bene geriausią karjeros sezoną Klaipėdos „Neptūno“ gretose sužaidęs Edgaras Želionis pasuko į Turkiją, kur pasirašė sutartį su Afjonkarahisaro „Afyon“ klubu.

Naujoji Želionio komanda pasiruošimą sezonui pradėjo rugpjūčio 16-ąją. Komanda savo internetinėje svetainėje ir socialiniuose tinkluose apie įvykusias rungtynes informacijos neskelbia. Artimiausios „Afyon“ kontrolinis mačas numatytas šį savaitgalį, tačiau tai Želioniui dalyvauti rinktinėje netrukdys.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.