Ispanijos krepšininkų asosiacijos prašymas: į tvarkaraščių sudarymą turi būti įtraukiami ir žaidėjai

2018-09-11 20:33
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
  • Ispanijos profesionalių krepšininkų asociacija prašo, jog tvarkaraščių sudarymo procese būtų leista dalyvauti ir patiems žaidėjams

  • Pranešime teigiama, jog dabartinė situacija, kuomet krepšininkai turi rinktis tarp žaidimo rinktinėje ar klube yra neteisinga jų atžvilgiu

  • Pridedama, jog dėl to labiausiai kenčia krepšininkai bei aistruoliai

Ginčai bei teisybės paieškos FIBA ir Eurolygos kare verda iki šiol. Pastaruoju metu itin suaktyvėjo diskusija, jog krepšininkai neturi nieko kito, kaip tik rinktis tarp žaidimo klube arba nacionalinėje rinktinėje.

Susidarius tokiai situacijai Ispanijos profesionalių krepšininkų asociacija „Twitter“ tinkle išplatino pranešimą, kuriame prašoma atsižvelgti ir į žaidėjus bei leisti jiems dalyvauti kalendorių sudarymo procese.

„Besikertantys FIBA ir Eurolygos kalendoriai priveda prie to, jog žaidėjai turi rinktis tarp šalies ir klubo. Tokia situacija nėra teisinga krepšininkų atžvilgiu ir su laiku tai atsisuks prieš pačią FIBA“, – rašoma pranešime.

„Kaip sudaromi tvarkaraščiai? Kiekviena organizacija nusprendžia pagal save, tačiau FIBA pakeitė turnyrų sistemą, o Eurolyga, sužinojusi visas datas tuo metu rengia savo varžybas. Žaidėjai, pagrindiniai žaidimo veikėjai, niekada nebuvo įtraukiami į tvarkaraščių sudarymą. Toks komunikacijos stygius kenkia visiems, tačiau labiausiai – žaidėjams bei fanams“, – tęsiama asociacijos pranešime.

Pranešimas baigiamas asociacijos prašymu: „Ko mes reikalaujame? Jog krepšininkai galėtų dalyvauti susitikimuose, kuriuose sprendžiami turnyrų tvarkaraščiai. Traumos, sutarčių problemos, rungtynių įdomumas bei fanų dėmesys yra pastatyti ant kortos, o žaidėjai norėtų sulaukti daugiau pagarbos.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.