NBA įvykius stebintis „Žalgiris“ naują įžaidėją pasikvies prasidėjus sezonui

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2018-09-13 13:07
Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis
  • „Žalgiris“ įžaidėjo paieškose užtruks dar dvi savaites

  • Tuomet jau bus prasidėjęs LKL sezonas

  • „Žalgirio“ direktorius Motiejūnas patvirtino, kad klubas grąžino visas skolas

  • Komanda ir toliau skraidys užsakomaisiais skrydžiais

  • „Žalgiris“ su Eurolyga kalbasi dėl draugiško turnyro rengimo

Kauno „Žalgiris“ jau trečią savaitę ruošiasi artėjančiam sezonui, tačiau intensyvios pratybos vykdomos be vienos trūkstamos sudėties detalės – įžaidėjo.

„Žalgiris“ su pagrindiniu įžaidėju Nate'u Woltersu sutartį sudarė dar liepos pradžioje, o prabėgus dviem mėnesiams, aiškių atsakymų dėl antrojo atakų organizatoriaus neturi.

Dabar direktorius Paulius Motiejūnas su savo komanda žvalgosi į už Atlanto esančius krepšininkus, kurie ruošiasi NBA komandų pasiruošimo sezonui stovykloms. 

„Laukiame, galvojame, kad dar galime užtrukti pora savaičių. Viskas priklausys nuo to, kaip greitai užsidarys NBA stovyklos ir jie paleis savo žaidėjus“, – į tinklalapio „BasketNews.lt“ klausimą atsakė Motiejūnas, šiandien ryte konferencijoje pristatęs „Žalgirio“ finansinę situaciją.

Įprastai po NBA stovyklų klubai atleidžia daugybę krepšininkų, o tuomet „Žalgiris“ pradės veikti – aktyviai vilioti savo nusižiūrėtus krepšininkus.

Žalgiriečiai sezoną turės pradėti be naujo įžaidėjo, kadangi jau rugsėjo 22-ąją dieną žais pirmąsias LKL rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Eurolygoje kauniečiai startuos spalio 12-ąją dvikova namie su Vitorijos „Baskonia“.

Interviu su Pauliumi Motiejūnu – apie grąžintas visas skolas, keičiamą požiūrį dėl rėmėjų paieškų, savivaldybės paramą, galimą naują draugišką turnyrą, Isaiah Hartensteino naudą klubui.

– Ar grąžinote visas skolas?
– Taip. Mums liko tik tos paskolos, kurios yra iš bankų. Jas turime grąžinti iki 2021 metų. Bet tai nėra skola, tai yra įsipareigojimas. Visos skolos yra grąžintos.

– Ar po praėjusio sezono išaugo rėmėjų susidomėjimas?
– Su jais kalba yra šiek tiek lengvesnė, tačiau mes keisime taktiką. Tas paramos prašymas nebeveikia. Reikia tai keisti – kursime bendruomenę. Atlikome susitikimus su esamais rėmėjais, diskutavome, kokie turi būti sprendimai. Nusprendėme, kad turime labiau dirbti visi kartu, o ne galvoti apie vietą ant aprangos ar LED ekranų. Eisime giliau.

– Kurioje vietoje Eurolygoje būsite pagal biudžetą (10,7 mln. eurų)?
– Manau, kad „Top 5“ iš apačios. Ne aukščiau.

– Ar komanda ir toliau skraidys užsakomaisiais skrydžiais?
– Taip, pasirašėme naują sutartį ir viską sutarėme su Gedimino Žiemelio kompanija, skraidysime ta pačia verslo klase. Tai, kas sėkmingai veikia, tęsiame toliau.

– Ar sėkmingai dirbant klubui ir arenai, yra vilčių, kad ateityje klubas nebus toks priklausomas nuo savivaldybės paramos?
– Tai yra miestiečių pinigai, bet mes galvojame, kad ir patys prie jų prisidedame. Nemažai pinigų grįžta į miesto sąskaitą. Nenorėčiau, kad mažintų paramą, nes tai yra 20 proc. biudžeto ir mes iš kitur tų pinigų nepaimsime. Nauda miestui yra neabejotina pagal turistus, kurie atvažiuoja iš kitų miestų, čia leidžia savo laiką ir leidžia savo pinigus.

– Ar buvo galimybė šiemet suorganizuoti draugiškas rungtynes, kaip pernai Londone?
– Svarstėme, bet padarėme pertrauką, galvojame grįžti kitais metais didesniu formatu, pajungiant Eurolygą. Galime daugiau sužinoti spalio mėnesį.

– Hartensteinas iškeliavo į „Rockets“. Kaip vertinate visą šį „Žalgirio“ vokiečio projektą?
– Finansiškai labai naudingai. Norisi, kad tokių projektų būtų daugiau. Tikrai galvojame, kad ir jam buvo šuolis iš Eurolygos į NBA. Nors jis nebuvo tiek patenkintas žaidimo laiku, bet tam progresui įtakos turėjo anksčiau patirta jo trauma. Klubas irgi norėtų tokių projektų daugiau, nes finansiškai yra naudinga. Iš išpirkų uždirbome 1 mln. eurų, o tarp tų pinigų yra suma ir už Hartensteiną.

– „Žalgiris“ šią vasarą paskolino Masiulį ir Valinską. Kokį procentą moka klubas?
– Kiekvienas atvejis yra individualus. Mes stengiamės, kad žaidėją pasiskolinusi komandą mokėtų 100 proc. Yra ir tokių variantų, yra ir 70 procentų. Įvairiai.

„Žalgirio“ kito sezono biudžetas:



Komentarai:

Anonimas
birutis labai silpnai atrodo kol kas. gebenas ko gero daugiau naudos duotu
2018-09-13
-1
Atsakyti
To anonimas
Ne pritaupyt bando, o nera tinkamu uz prieinama kaina be tu kur nuo nba atkris

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
+5
Atsakyti
99 procentai
Semaj Christon
2018-09-13
Atsakyti
Anonimas
Kažkokį Š čia mala tas Motiejūnas, jaučiu bandys su šita sudetim, žiūrės kas gaunasi. Gal deda dideles viltis į Sabecki, nes kitaip sunkiai paaiškinamas sprendimas. Bando matyti pataupyti, tik kaži kam... Nes pg svarbiausia pozicija ir tiek laiko būti be rotacijos pg, nu nzn...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
-2
Atsakyti
nba izaidejai
Na galetu but jau izaidejas iki 3 4 lkl runktyniu aisku dar ir su rytu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
+2
Atsakyti
Anonimas
Būtų smagu paskaityti sąrašą žaidėjų kurie domina

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
-2
Atsakyti
antanas
Kazin koki degrada kvies?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
-6
Atsakyti
Geras
Idomu butu bent pavardes isgirst dominanciu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-13
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.