„Celtics“ gynėjas kaltinamas brutaliai smurtavęs prieš moterį

2018-09-14 08:42
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Praėjusį sezoną NBA lygoje debiutavęs, tačiau pagrindinėje Bostono „Celtics“ komandoje vietos dar neatradęs Jabari Birdas pasižymėjo skandalu.

JAV žiniasklaida skelbia, kad 24-erių metų atakuojantis gynėjas yra kaltinamas merginos užpuolimu ir sumušimu.

Merginos pareiškime policijai rašoma, kad konfliktas kilo sportininko namuose, kur pora susiginčijo. Tuomet nesusitvardęs Birdas įrėmė merginą į sieną ir pradėjo ją smaugti. Pasak nukentėjusios, krepšininkas smaugė tol, kol ji suglebo ir prarado jėgas. Tuomet, pasak merginos, Birdas leido jai atgauti kvėpavimą ir smaugimo veiksmų ėmėsi dar kartą.

Skelbiama, kad vėliau Birdas merginai spyrė į pilvą ir neleido jai išeiti, nutempęs auką nuo durų atgal į kambarį. Mergina pasakojo policijai, kad šansą išeiti ji gavo tuomet, kai Birdui prasidėjo traukuliai.

Birdas, kuris jau suimtas, kaltinamas smurtu artimoje aplinkoje ir pagrobimu. Pats krepšininkas savo kaltę neigia.

„Kurį laiką būsiu atskirai nuo „Celtics“ komandos, kol išspręsiu savo asmenines ir sveikatos problemas, – cituojamas Birdas jo advokato paviešintame pareiškime. – Atsiprašau savo šeimos, klubo organizacijos, sirgalių ir visos NBA už tokį nereikalingą dėmesį. Informacija, kuri pasklido, neatspindi visos istorijos. Nenaudojau smurto prieš moterį, tikiuosi, kad tai bus įrodyta ir galėsiu atkurti visų pasitikėjimą.“

Praėjusių metų NBA naujokų biržoje „Celtics“ Birdą pasikvietė 56-uoju šaukimu. Šansą pasireikšti ant NBA parketo jis gavo 13-oje susitikimų, per kuriuos pelnė vidutiniškai po 3 taškus. Didžiąją sezono dalį amerikietis gynėjas praleido G lygoje.

„Celtics“ klubas yra arti algų kepurės ribos, todėl realu, kad norėdama atlaisvinti vietos, „keltų“ ekipa gali atleisti asmeninių problemų turintį Birdą.



Komentarai:

lol
Boba isvede taip is kantrybes kad net traukuliai prasidejo
2018-09-14
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.