Kalnietis apie lemiamą tritaškį: „Milane turėjau laiko, tai ties tuo dirbau“

Vilius Stalgaitis
„BasketNews.lt“
2018-09-17 22:53

Mantas Kalnietis rungtynėse tarp Lietuvos ir Nyderlandų tapo savo šalies gelbėtoju. Antrojo pratęsimo metu, iki mačo pabaigos likus 4,5 sekundės, rinktinės kapitonas šaltakraujiškai smeigė tolimą metimą per varžovo rankas bei tokiu būdu Lietuvai išplėšė kelialapį į 2019 m. Kinijoje vyksiančias planetos pirmenybes.

„Įspūdžiai – dvejopi, bet esame patenkinti, jog turime kelialapį į Kiniją, – sakė rungtynių herojus. – Aišku, nebuvo pačios gražiausios rungtynės ir buvo padaryta daug psichologinių klaidų, neišvengėme kvailų nesusikalbėjimų, nors prieš rungtynes tai akcentavome.

Buvome nubausti tose vietose, apie kurias daugiausiai ir kalbėjome. Jie tokia komanda, kuri mėgsta greitą puolimą ir gali gyventi iš mūsų klaidų.“

Foto galerija

– Mantai, kodėl matėme tokias dvi skirtingas komandas Kroatijoje ir Vilniuje?
– Nežinau, turbūt tas ir pasijautė, kad Kroatijoje nebūdami favoritais sužaidėme tikrai solidžiai ir komandiškai gynyboje. Nepavyko susitvarkyti su galva ir įsivaizdavome, kad ateisime ir viena koja nušluosime. Europoje taip nebūna – jeigu atsipalaiduoji, visos komandos gali nubausti.

Ypač mūsų dabartinę komandą, kuri neturi Jono (Valančiūno, – aut.) ir Domo (Sabonio, – aut.), kurie yra didžiausia mūsų jėga po krepšiu. Tai normalu, kad jeigu nesame susikoncentravę – nežaidžiame geriausio savo krepšinio.

– Išmetėte 11 tolimų metimų. Ar tai buvo Nyderlandų gynybinės provokacijos?
– Nežinau, kai kurie metimai, galbūt, nebuvo labai geri, bet ir žaidėme 50 minučių.

– Minėjote apie nesusikalbėjimą, ar Mindaugo Kuzminsko prarastas kamuolys buvo vienas iš to atspindžių?
– Turbūt, bet ne tik ta situacija, buvo ir kitų epizodų. Prie manęs ir teisėjas buvo priėjęs bei pasakė, jog nepamena, kada švilpė tokiose rungtynėse, nes pamatė itin daug kvailų sprendimų. Klydo ne tik Mindaugas, darėme klaidų visi kaip komanda, tik jos, galbūt, nebuvo pastebimos plika akimi.

– Paskutinė ataka buvo improvizacija ar parengtas planas?
– Prieš tai kelios planuotos situacijos nesigavo, o kai žaidžiau pikenrolą, jie susikeitė ginamaisiais bei nebelabai turėjau ką turėjau daryti. Mečiau tą metimą, kurį mečiau. Gal jis ir nebuvo labai logiškas, bet Milane turėjau laiko ir ties tuo dirbau.

– Eimantas Bendžius jus įvardino kaip šio lango MVP. Kam savo balsą atiduotumėte jūs, jeigu vertintume pagal visas 8 iki šiol sužaistas rungtynes?
– Juk ne tai svarbiausia. Visame pasiruošime dalyvavo apie 20 žaidėjų ir norisi padėkoti visiems tiems, kurių čia šiandien nebuvo, bet dėjo pastangas kitais mėnesiais. Dabar vėl neaišku, kokią komandą surinksime už kelių mėnesių. Svarbiausia, jog esame Kinijoje ir noriu visiems padėkoti, kurie prisidėjo prie to, kur esame dabar.

Kalniečio metimas:



Komentarai:

djgaffer
Žaidėjas iš didžiosios raidės,ne veltui juk kapitonas.Tie tritaškiai buvo labai svarbūs,bet tas paskutinis tai išvis pasaka.Tikrą šaltakraujiškumą parodė.O tas nežaidimas Milane net į naudą išėjo,nes galėjo gerinti būtent tokius metimus.Šaunuolis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-18
-2
Atsakyti
Wazoo
Kalniečio paskutinis komentaras kaip turi būti! Tikras kapitonas :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-17
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.