Į pažįstamą kompaniją atvykęs Williamsas: „Vėl demonstruosiu sau įprastą žaidimą“

2018-09-20 17:29
Nuotr.: bcneptunas.lt
Nuotr. bcneptunas.lt

Į Klaipėdą iš Panevėžio persikėlęs Lorenzo Williamsas uostamiestyje rado keletą bičiulių – su Simu Galdiku gynėjas rungtyniavo Kazio Maksvyčio treniruotame „Lietkabelyje“, o su tautiečiu Jerai Grantu amerikietis 2014-aisiais žaidė „Ventspils“ komandoje bei laimėjo Latvijos čempionatą.

Kaip teigia pats įžaidėjas, pažįstamas treneris bei komandos draugai buvo pagrindinės priežastys, kodėl jis nusprendė pasirinkti „Neptūną“.

„Palaikome gerus santykius su treneriu – jis žino, kaip aš žaidžiu, koks mano žaidimo stilius ar ką galiu duoti komandai, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė Williamsas. – Kita svari priežastis keltis į „Neptūną“ – Jerai Grantas. Laimėjome čempionatą Latvijoje, o aikštelėje mes gerai jaučiame vienas kitą.

Lorenzo Williams

Lorenzo  Williams
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: PG
Amžius: 33
Ūgis: 187 cm
Svoris: 85 kg
Gimimo vieta: JAV

Be to, Klaipėda yra gražus miestas, apie kurį esu girdėjęs daugybę gerų dalykų. Mano šeima juo jau mėgaujasi, o priimti „Neptūno“ pasiūlymą nebuvo sudėtinga.“

Maksvyčio diriguotas „Lietkabelis“ 2017-aisiais pasiekė istorinį klubo pasiekimą – iškovojo antrąsias vietas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei Karaliaus Mindaugo taurėje.

Gynėjas iš JAV buvo viena svarbiausių sidabru papuošto Panevėžio komandos mechanizmo ašių, o šį patyrusį įžaidėją Maksvytis privilioti į Klaipėdą norėjo jau praėjusią vasarą.

„Mes bandėme tai padaryti pernai, tačiau tuomet tam nebuvo lemta išsipildyti. Džiaugiuosi, kad tai įvyko dabar, – sakė Williamsas. – Kazys yra ne tik vienas mano mėgstamiausių trenerių, bet ir žmonių. Man patinka žaisti jo vadovaujamoje komandoje, nes jis nėra tik geras strategas, bet ir nuostabus žmogus.

Treneris žino mane, o aš jį. Mes šiek tiek kalbėjomės apie mano rolę komandoje, manau, kad turiu rodyti pavyzdį kitiems ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Turiu vesti ekipą į priekį bei komandos draugus daryti geresniais žaidėjais – tai yra pagrindinė įžaidėjo užduotis.“

Williamsui praėjęs sezonas nebuvo pats sėkmingiausias, o tam kliudė trauma – įžaidėją kamavo nugaros skausmai. Naująjį sezoną būdamas „Neptūno“ nariu pasitinkantis gynėjas teigia, kad šie negalavimai – jau praeitis.

„Šios traumos nėra tokios, kaip žmonės galvoja, – teigė amerikietis. – Pernai man nepasisekė, tačiau dabar aš jaučiuosi puikiai – jaučiu, kad galiu demonstruoti sau įprastą žaidimą.

Nuotr. bcneptunas.lt

Draugiškos rungtynės man davė galimybę išbandyti kai ką naujo ir kai ką patobulinti. Džiaugiuosi vėl galėdamas būti savimi.“

„Neptūnas“ kontrolinių rungtynių ciklą baigė 116:72 sutriuškindamas Surguto „Unversitet-Yagra“ krepšininkus. Per aštuonerias draugiškas rungtynes klaipėdiečiai iškovojo septynias pergales.

Williamsas nėra linkęs kalbėti apie galutinį sezono tikslą. Kaip teigia įžaidėjas – tai kiekvieną dieną vykstantis procesas.

„Mums nereikia dairytis toli, turime žiūrėti į rytojų ir siekti gerinti žaidimą kasdien. Žinau, tai banalu, tačiau svarbiausia, kur būsime sezono pabaigoje, o ne kur esame dabar. Daug komandų rodo gerą žaidimą sezono pradžioje, tačiau vėliau patenka į duobę. Mes turime tobulėti kasdien ir spausti iš savęs maksimumą.

Turime patyrusių žaidėjų, turime ir jaunų vyrukų, kurie yra pasiruošę pademonstruoti, kad gali rungtyniauti šiame lygyje. Treniruotės vyksta intensyviai, o mūsų žaidimas vis gerėja. Tikiuosi, kad galėsime tai tęsti ir toliau“, – sakė 33-ejų gynėjas.

Pirmasis „Neptūno“ testas oficialiame sezone – sekmadienį namuose prieš Kėdainių „Nevėžį“. Visiems bilietams į šį susitikimą taikoma 30 proc. nuolaida, kuri nebegalios rungtynių dieną.

Bilietus į sezono atidarymo mačą galite įsigyti čia.



Komentarai:

djgaffer
Rizikingas jis vistiek pirkinys atrodo.Viską kalba gražiai,bet nugaros traumos taip greitai nesigydo,ypač tokiam amžiuje.Tai žiūrėk,kad vėl jis nesubyrėtų.Sveikatos galima palinkėti,gal viskas bus gerai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
+4
Atsakyti
Kaip tokio stilio zaidejas Neptunui gal ir nieko , tik problema , kad jo zaidimo kreive leidziasi zemyn , klausimas kaip jis atrodys siame sezone . Laikas parodys . Panevezyje sezono gale atrode nekaip .
2018-09-20
+17
Atsakyti
Kisieliaus pritruko kai isskrido Butkevicius, o siaip statistika geresne nei pries tai LR
2018-09-20
+2
Atsakyti
Abejotinas pirkinys
kazkodel atrodo , kad jis bus nusivylimas kaip buvo Kisielius ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-20
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.