Prie „Ežerūno“ valdybos su broliu Mindaugu prisijungęs Saulius Kuzminskas individualiai muštruos klubo aukštaūgius

2018-09-27 15:14
Nuotr.: A.Čižos, ezerunas.lt
Nuotr. A.Čižos, ezerunas.lt
  • Molėtų „Ežerūno“ vadovybės nariais tapę broliai Kuzminskai padeda klubui judėti į priekį

  • Saulius veda derybas su krepšininkais ir dalyvauja treniruotėse

  • Komandai artėjantį sezoną vadovaus Tomas Purlys, dirbantis Sostinės krepšinio mokykloje

  • Molėtų ekipos tikslas – paruošti žaidėjus aukštesnio lygio Lietuvos klubams

Šią vasarą garsius krepšinio pasaulio žmones brolius Saulių ir Mindaugą Kuzminskus į klubo valdybą pasikvietęs Molėtų „Ežerūnas“ turėjo itin greitai surinkti savo sudėtį.

Žinia apie tai, kad Saulius Kuzminskas tapo klubo prezidentu, o jo brolis Mindaugas – valdybos nariu, visuomenę pasiekė rugpjūčio 15-ąją. Iki sezono buvo likę mažiau nei du mėnesiai, o naujienų apie klubo komplektaciją visai nebuvo.

Dėl to „Ežerūnas“ aktyviai pradėjo rinkti sudėtį, o šiame procese padėjo ir Saulius Kuzminskas, dalyvavęs derybose su krepšininkais. Ekipa taip pat surengė atrankinę krepšininkų stovyklą.

„Mano pagrindinės funkcijos yra rėmėjų paieška, taip pat prisidedu prie komandos komplektacijos. Bendrauju ir su žaidėjais, ir su jaunųjų krepšininkų tėvais, – svetainei „nklyga.lt“ sakė Saulius. – Mes tikrai užtrukome su sudėtimi, nes mūsų biudžetas nėra labai didelis, o tai yra viena iš priežasčių, kodėl kur kas sudėtingiau surasti žaidėjus.

Kaip žinia, kuo arčiau sezonas, tuo kontraktų neturinčių krepšininkų kaina mažėja, jie lanksčiau žiūri į  prisijungimą prie komandų. Dažniausiai visi tikisi iki rugpjūčio pabaigos susirasti komandą, bet lieka vis mažiau laiko, o mums dėl to paprasčiau juos prisikviesti.“

Dabar „Ežerūno“ komandoje jau yra 12 krepšininkų, tačiau ekipa iki sezono pabaigos nori pasipildyti dviem aukštaūgiais: sunkiuoju krašto puolėju ir vidurio puolėju.

Komandą treniruos Tomas Purlys, kuris dirba ir Sostinės krepšinio mokykloje, o vasarą tapo Lietuvos jaunučių rinktinės (iki 16 metų) vyriausiuoju treneriu.

Molėtų „Ežerūno“ vyr. treneris Tomas Purlys
Molėtų „Ežerūno“ vyr. treneris Tomas Purlys
Nuotr. FIBA.com

„Ežerūno“ sudėtis:

Gynėjai: Kristijonas Kirlys (19 m., 189 cm), Mantvydas Staniulis (21 m., 187 cm), Jonas Zakas (20 m., 192 cm), Hubertas Pivorius (15 m., 187 cm), Marius Pociukonis (36 m., 189 cm), Dominykas Ramonas (17 m., 187 cm).

Puolėjai: Arnas Beručka (21 m., 196 cm), Justas Šukelis (20 m., 195 cm), Eimantas Narušis (31 m., 201 cm), Edvinas Lebeckas (20 m., 199 cm).

Vidurio puolėjai: Raimundas Ambrulaitis (35 m., 200 cm), Matas Mačijauskas (16 m., 202 cm).

Su „Ežerūno“ aukštaūgiais dirba ir 36-erių metų 211 cm ūgio Saulius Kuzminskas, kuris profesionaliai žaidė krepšinį nuo 1999 iki 2015 metų, o savo karjerą užbaigė „Ežerūne“.

„Taip, dalyvauju ir treniruočių procese. Dabar lankytis pratybose teko šiek tiek mažiau, nes buvo įvairių reikalų, bet dabar, kai prasidės sezonas, individualiai daugiau padirbėsiu su aukštaūgiais. Jau teko būti treniruotėse, tai prisidedu prie jų pasiruošimo, judesių. Pagrinde ir dirbsiu su aukštaūgiais“, – pasakojo klubo prezidentas.

Komandoje liko Kristijonas Kirlys, Jonas Zakas, Marius Pociukonis, Eimantas Narušis ir Raimundas Ambrulaitis. Skaudžiausios ekipos netektys buvo trys: Ignas Lukošius išvyko į Italijos lygos Brindizio „Happy Casa“ treniruočių stovyklą, Karolis Lukošiūnas papildė „Šiaulius“, o Arnas Adomavičius išvyko į Kauno „Žalgirio-2“ ekipą.

„Ežerūnas“ tikisi išlaikyti savo viziją – ruošti jaunuosius krepšininkus pajėgiausios šalies lygos klubams. Molėtų ekipa ir toliau bendradarbiaus su LKL žaidžiančiu Utenos „Juventus“ ekipa. Pastaroji vasarą sukirto rankomis su Arnu Beručka, o jis turės dvigubą licenciją ir žais tiek „Juventus“ klube, tiek ir „Ežerūne“.

Komanda taip pat prisiviliojo jaunuosius Mantvydą Staniulį, Justą Šukelį ir Edviną Lebecką. Treneris Purlys į sudėtį įtraukė ir tris savo auklėtinius Sostinės krepšinio mokykloje: šešiolikmečių rinktinėje po 13 taškų rinkusį Hubertą Pivorių, taip pat Dominyką Ramoną bei Matą Mačijauską.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra remtis jaunais žaidėjais. Norime ugdyti jaunimą, kad jie būtų pajėgūs išeiti į aukštesnį lygį, kad būti tinkami Vilniaus „Rytui“, Kauno „Žalgiriui“ ir kitoms LKL komandoms“, – akcentavo Kuzminskas.



Komentarai:

Šaunuoliai
Sėkmės su jaunimu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-09-27
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.