Tomo Balčiūno naujasis treneris: „Kai jis supras, kad yra niekas, tada reikės pradėti dirbti“

2018-10-01 16:27
Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Keturis žaidėjus ir trenerį iš praėjusio sezono sudėties išlaikęs Mažeikių „Erelių“ klubas naująjį NKL sezoną pasitinka gerokai pasikeitęs.

Ekipą papildė lietuviai Andrius Banys, Martynas Airošius, Tomas Balčiūnas ir Benas Liškus bei trys legionieriai iš JAV: Calebas Davisas, Raheemas Wattsas ir Quintonas Campbellas. Pastarasis į Lietuvą atvyks trečiadienį.

„Dar toli gražu iki komplektacijos pabaigos, – svetainei „nklyga.lt“ pasakojo „Erelių“ treneriu ir toliau dirbsiantis Arvydas Straupis. – Mums trūksta krepšininkų visose pozicijose. Toks susidaro vaizdas žiūrint į mūsų rodomą krepšinį.“

„Erelių“ sudėtis:

Gynėjai: Calebas Davisas (23 m., 185 cm), Andrius Banys (23 m., 185 cm), Haroldas Saprykinas (23 m., 187 cm), Kajus Petrulevičius (17 m., 191 cm), Benas Liškus (18 m., 181 cm).

Puolėjai: Tomas Balčiūnas (18 m., 201 cm), Martynas Airošius (24 m., 192 cm), Ernestas Barkus (18 m., 196 cm), Quintonas Campbellas (24 m., 201 cm).

Vidurio puolėjai: Raheemas Wattsas (24 m., 201 cm), Tomas Zdanavičius (22 m., 203 cm).

„Mūsų sudėties vizija tokia, kad, kaip ir kiekvienais metais, norime turėti konkurencingą komandą. Stengiamės visada tai padaryti, bet ne visada pavyksta. Mūsų tikslas – finalinis ketvertas“, – teigė klubo direktorius Giedrius Petrulevičius.

Mažeikių ekipa pasiruošimą sezonui pradėjo rugsėjo 3 dieną, o kontrolinių rungtynių cikle sužaidė 6 mačus. Straupio komanda įveikė Gargždų SC ir Klaipėdos LCC, tačiau po du kartus turėjo pripažinti „Telšių“ ir Palangos „Kuršių“ pranašumą.

„Žaidimas negali kol kas būti geras, nes mes labai daug laiko treniravomės fizinio rengimo treniruotėse. Buvo darbas ir lauke, ir salėje. Kažkokio rezultato dabar negali būti, mes jį pamatysime tik po poros mėnesių“, – akcentavo „Erelių“ treneris.

Tuo metu komandos direktorius Petrulevičius ne pačius geriausius rezultatus aiškino fizinio parengimo pasekmėmis.

„Stebime rezultatus draugiškose rungtynėse ir jais nesame patenkinti. Dabar komanda yra smukusi žemyn, jaučiamas nuovargis po fizinio rengimo treniruočių, tačiau įveikę jį atsigausime. Sirgaliai mus labai greitai nurašo. Sutinku, ta kritika yra teisinga, bet aš aistruolių prašau, kad neskubėtume vertinti, dar tik draugiškos rungtynės, sezonas neprasidėjo. O mus jau vertina… Sirgalius visada yra kritiškas ir moka skaudžiai įgelti, bet nieko nepadarysi. Tokia darbo specifika – turime kritiką priimti“, – pasakojo Petrulevičius.

Vienas žinomiausių komandos krepšininkų yra 18-metis 201 cm ūgio Tomas Balčiūnas, kuris prieš dvejus metus Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionate vidutiniškai rinko po 12,3 taško ir 9,9 atkovoto kamuolio.

Puolėjas buvo išvykęs tobulėti į Ispaniją, o praėjusį sezoną su Sevilijos „Real Betis Energia Plus“ marškinėliais pasirodė Eurolygos jaunimo turnyre, kuriame rinko po 14,5 taško ir 10,7 atkovoto kamuolio.

Anot „Erelių“ trenerio Straupio, šiam jaunajam krepšininkui reikės įdėti itin daug pastangų.

„Jam 18 metų, jo sudėjimas kaip Tarzano, o galva – kaip 14 metų vaiko. Manau, kad jeigu jo nepakvietė kitos komandos, tai reiškia, kad kažkas yra su juo negerai. Aš visada turiu atsakymą – pas mane geri žaidėjai neateina. Geri krepšininkai eina į „Žalgirį“, „Rytą“, „Perlą“.

Su juo yra nerealiai daug darbo. Visų pirma, reikia dirbti su jo galva, nes jis mano, kad yra labai geras. Tai jam kenkia, visiems jauniems žaidėjams tai kenkia. Įrodyti tai šiam jaunuoliui užtruks laiko. Jis kol kas yra niekas, tuščias. O kai jis supras, kad yra niekas, tada reikės pradėti su juo dirbti“, – apie darbą su savo auklėtiniu kalbėjo Straupis.

Tuo, kad Balčiūnas gali iššauti „Erelių“ komandoje, tiki ir komandos direktorius.

„Arvydas gali jam padėti tapti geresniu krepšininku. Galbūt ateityje jis žais aukštesniame lygyje. Reikia iš trenerio pasiimti geriausia. Arvydas tai gali duoti“, – teigė Petrulevičius.

Mažeikių krepšininkai spalio 5-ąją sezono starte namuose priims „Tauragę“. Susitikimas vyks 18 valandą, o šias rungtynes transliuos Delfi TV.



Komentarai:

Ernestas
Labai tesyngai pasake , dar pieniniai usai auga , o jau jauciasi zvaigzde. zvaigzde 19 metu tai doncicius dallase jau zaidzia.
2018-10-06
Atsakyti
Anonimas
"Zvaigzde jObana pliat. Antra dalis."

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
+13
Atsakyti
O čia tai treneriukas lengvai šokiruotas esu. Išties ganėtinai logiškai masto jei niekas nepaėmė tai nėr jis toks geras. Palyginus dar jaunas 18 metų jeigu geras ir reiklus treneris išvaikys nuo žvaigždžių ligos tai galbūt kažko pasieks

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
-18
Atsakyti
Tomai
Jei liksi Mazeikiuose tai manau tu .......as

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
-26
Atsakyti
Balciuna
Suvare tai baisu su visom pamazgom

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
Atsakyti
LukasVienas dalykas užkliuvo, sako geri žaidėjai žaidžia Žalgiri, Ryte ir Perle. Nuo kada Perlas gera komanda yra ?


Akivaizdu, kad kalbama apie Žalgirio ir Ryto dublerius.
2018-10-01
-10
Atsakyti
jv
jis cia akivaizdziai apie jaunimo zaidejus zaide - visi perspektyviausi ten
2018-10-01
-5
Atsakyti
djgaffer
Stipriai čia Straupis pasisakė,bet jis geriau mato,kas ir kaip.Pats Balčiūnas visada gerą statistiką turėjo,bet tikrai matyt didele žvaigžde pasijuto,todėl ir nepatenka į stipresnes komandas.Nu Straupis arba jį kaip reikiant išmuštruos,arba vaikis sugrius psichologiškai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
-4
Atsakyti
Lukas
Vienas dalykas užkliuvo, sako geri žaidėjai žaidžia Žalgiri, Ryte ir Perle. Nuo kada Perlas gera komanda yra ?
2018-10-01
-3
Atsakyti
hm
tegu broliui ačiū pasako, iškėlė nuo mažų dienų į žvaigždes...
2018-10-01
-10
Atsakyti
Anonimas
Patikek manim, nenoretum

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-01
+2
Atsakyti
teisingas treneris
norėčiau pas tokį trenerį treniruotis :)
2018-10-01
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.