Vilniumi besimėgaujantis Suttonas: „Adomaitis yra geriausias treneris, kokį turėjau Europoje“

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-10-02 13:51

Kai po LKL rungtynių su Prienų „Skycop“ ką tik pergalę pasiekę Vilniaus „Ryto“ žaidėjai atsistojo arenos kampe tradiciškai padėkoti „B tribūnai“ už palaikymą, Dominique’as Suttonas dar žvilgčiojo į komandos draugus.

Tokie žaidėjai kaip Martynas Echodas, Chrisas Krameris, Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir jaunesni komandos talentai žino, kad po rungtynių duoklę fanams jie atiduoda su jais skanduodami „Pirmyn, vilniečiai“. Visgi atletiškasis „Ryto“ amerikietis prie vilnietiškų tradicijų dar nepriprato.

„Na, taip, – bendraudamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“ nusijuokė Suttonas. – Iš pradžių nežinojau, kaip tiksliai ten viskas bus, bet būkite tikri, netrukus priprasiu.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
15
Naudingumas
25
Baudų metimai
75%
3/4
Atkovoti kamuoliai
6

Po truputį 31-erių puolėjas pripranta ir Vilniuje. Kartu su sūnumi Lietuvos sostinėje apsigyvenęs Suttonas jau patikrino, ką mieste galima nuveikti laisvalaikiu. Suttonas netruko pastebėti, kad Vilnius yra didžiausias miestas, kuriame jam teko rungtyniauti per visą karjerą Europoje.

Pavyzdžiui, Trentas, iš kurio jis atvyko šią vasarą, turi maždaug 118 tūkst. gyventojų. Nansi miestas Prancūzijoje – kiek daugiau nei 105 tūkst., o Ulme Vokietijoje gyvena apie 125 tūkst. žmonių. 

Šie miestai buvo Suttono karjeros stotelės pastaruosius trejus metus. 

„Čia jaučiuosi normaliai, kaip ir kitur, – pasakojo Suttonas. – Smagu, kad visi čia mane šiltai sutiko – tiek treneriai, tiek ir žaidėjai. Čia jaučiuosi patogiai. Man patinka Vilnius, kadangi keista, bet savo karjeroje pirmą kartą rungtyniauju didesniame mieste, anksčiau mano komandos buvo įsikūrusios mažuose miesteliuose.

Vilnius yra smagus miestas, su sūnumi mėgstame išeiti apsidairyti. Man atrodo, kad miestas yra tobulo dydžio. Puiku, kad nusprendus išeiti į miestą, mes turime pasirinkimą – boulingas, kino teatras, mūsų jau mėgstami restoranai. Viskas čia man tinka.“

Nuotr. Ray Vyšniauskas

Amerikietis vis geriau jaučiasi ne tik Vilniaus senamiesčio gatvėse, bet ir komandos arenoje.

LKL pirmenybėse Suttonas jau sužaidė trejas rungtynes, per kurias jis vidutiniškai pelnė po 13 taškų, atkovojo po 6 kamuolius ir rinko po 17 naudingumo balų. Pagal pastarąjį rodiklį Suttonas yra penktas žaidėjas visoje LKL.

Tiesa, šį vakarą amerikiečio laukia gerokai kietesnis iššūkis nei kovos su Utenos, Prienų ar Kėdainių ekipomis – į svečius atvyksta grėsmingoji Malagos „Unicaja“.

„Ar esame pasiruošę? Tam turėjome daugiau nei pakankamai laiko. Dabar mūsų laukia rimta komanda, su jais turime žaisti taip, kaip žaidėme iki šiol. Man patinka, kaip mes bėgame į greitas atakas, turime tai tęsti. Turėsime pasitempti kovojant dėl kamuolių, tačiau nuo geros gynybos, manau, prasidės ir geras puolimas.

Apskritai, LKL esame viena iš dar nepralaimėjusių komandų, bet suprantu, kad sezonas tik prasidėjo ir jis yra ilgas. Turime auginti gerus įpročius ir toliau tęsti darbus. Judėsime ir būsime ten, kur turime būti“, – aiškino Suttonas.

Europos taurės kovos šiam amerikiečiui yra tai, ko jis seniai laukė. Dar prieš jam atvykstant į Lietuvą buvo aišku, kad atleto vasaros tikslas buvo įsilieti į Eurolygos komandą.

Planams žlugus, Suttonas dabar ketina įrodyti, kad jis yra pajėgus grumtis su aukščiausio lygio ekipomis.

Svajonių link Suttoną stumia ir žmogus nuo atsarginių suolelio – treneris Dainius Adomaitis. Šiam atletas gerų žodžių negaili.

„Dainius yra vienas geriausių trenerių, kokius tik esu turėjęs, jei ne pats geriausias, kiek žaidžiu Europoje. Adomaitis yra žaidėjų treneris, kuris juos supranta. Žinau, kad jis ir pats praeityje buvo krepšininkas, todėl turi aukštą krepšinio supratimą. Man patinka, kad jis ieško kontakto su savo žaidėjais ir atrodo, kad tai jam sekasi gerai.

Treneris man skiria vaidmenį, kuris priklauso nuo rungtynių. Kartais tai yra taškai, kartais – atkovoti kamuoliai arba energija gynyboje. Nestatau savęs į rėmus, nes esu krepšinio žaidėjas, o tai susideda iš ne vieno elemento. Galiu daryti viską. Man netrūksta energijos, atsiduodu gynyboje, puolime, už aikštelės ribų. Darau viską“, – pasakojo Suttonas.

„Rytas“ LKL pirmenybėse kol kas laimėjo visus tris mačus, o du iš jų baigėsi triuškinančiomis persvaromis (87:57 pergalė prieš „Juventus“ ir 95:66 laimėjimas prieš Prienų „Skycop“). 

Nors sezono startas Vilniuje kol kas atrodo užtikrintai, Suttonas padebesiais neskrajoja ir suvokia, kad tai tėra žygio pradžia.

„Nemanau, kad tos komandos, su kuriomis jau žaidėme, buvo labai talentingos, nors reikia pripažinti, kad per tokią trumpą atkarpą visko nepamatysi. Manau, kad viskas klostysis taip, jog klubai įsivažiuos, gal prisijungs reikiamus žaidėjus ir matysiu kitokį vaizdą“, – tikino 31-erių krepšininkas.

Tas kitoks vaizdas neabejotinai bus pamatytas sekmadienį, kuomet „Siemens“ arenoje svečiuosis Kauno „Žalgiris“.

„Žalgiris“ ir „Rytas“ šiuo metu yra vienintelės nepralaimėjusios LKL komandos, tačiau sekmadienio vakarą neklupusių etiketę turės tik viena ekipa. 

Suttonas pripažino, kad apie Vilniaus ir Kauno priešpriešą jam teko girdėti.

„Labai daug girdėjau apie kovą tarp šių dviejų komandų ir žinau, kad tai bus labai svarbus įvykis sirgaliams. Kita vertus, turiu kontroliuoti save ir suprantu, kad tai tik dar vienos rungtynės mano tvarkaraštyje. Su „Žalgiriui“ žaisime daug kartų.

Nenoriu dabar pamesti galvos dėl vieno mačo, kai dabar dar sezono pradžia. Esu tikras, kad būsime pasirengę kautis, kai toks laikas ateis. Man patinka, kad žaisime su Eurolygos komanda, o tai reiškia, kad žaisime šio lygio rungtynes. Pats esu įsitikinęs, kad galiu žaisti Eurolygos lygiu, todėl dabar bus gera galimybė pasitikrinti“, – aiškino pašnekovas. 



Komentarai:

Kazkas
O blet nesakykit kad patys patlaizauja nes tuoj ciulpait bibi adomaiciui

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-2
Atsakyti
Kazkas
Nekeikit adomaicio kad patys negrresni o net prastesni jus budami treneriai isvis suda maltut lietuvai geda ar kitoms salims darytut geda o adomaitis dar geras treneris

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+8
Atsakyti
chakazkada sezono pradzioj buvo ziauriai geras treneris pacesas. cha tada atejo dar geriasnis kurtinaitis, ir sezono pradzioj buvo geriausias. cha dabar sezono pradzioj geriasnis uz gera adomaitis cha cha. chebra, palaukit nors sezono vidurio.. o tai po sio sezono adomitis prisijunks prie paceso ir kurtinaicio, darbo birzoj. gal rytas geriau jau turi vidutini treneri sezono galia nei pati geriausia sezonui dar neprasidejus.. oi verks adomas oi verks.


kaip galima priimt rimtai nuomone zmogaus, kuris net nemoka rasyt?
2018-10-02
+5
Atsakyti
cha
kazkada sezono pradzioj buvo ziauriai geras treneris pacesas. cha tada atejo dar geriasnis kurtinaitis, ir sezono pradzioj buvo geriausias. cha dabar sezono pradzioj geriasnis uz gera adomaitis cha cha. chebra, palaukit nors sezono vidurio.. o tai po sio sezono adomitis prisijunks prie paceso ir kurtinaicio, darbo birzoj. gal rytas geriau jau turi vidutini treneri sezono galia nei pati geriausia sezonui dar neprasidejus.. oi verks adomas oi verks.
2018-10-02
+14
Atsakyti
djgaffer
Juoką tik kelia tokie padlaižiavimai.Įsivaizduokit,jei tektų jam kada grįžti į buvusį klubą,o ten vis dar dirbtų jį treniravęs treneris.Tai akių neturėtų kur dėti.O čia,tik po trijų rungtynių,jau geriausias treneris.Kartais jau geriau susilaikyti nuo tokių frazių.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+18
Atsakyti
kunigas
Baisu pagalvot jei jis butu aukstesnis :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+4
Atsakyti
Žalgirio fanad
Na jeigu Adomaitis geriausias trėneris, tai aš tyliu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-5
Atsakyti
Nebus kur akiu deti kai pastatys ant slidziu.
2018-10-02
-12
Atsakyti
RitFanis
RYTAS GERIAUSIA KOMANDA PASAULYJE SU GERIAUSIU TRENERIU!
2018-10-02
-25
Atsakyti
RYTFANIS
RYTAS GERIAUSIA KOAMANDA EUROPOJE SU GERIAUSIU TRENERIU
2018-10-02
-9
Atsakyti
Dominykas
Paciulpe devynerius..
2018-10-02
+5
Atsakyti
Lukas
Menesio anekdotas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-8
Atsakyti
Adekvatus
Pablo Adomaitis beabejo vienas geriausiu treneriu europoje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
-16
Atsakyti
Kokie tie zaidejai kvailiai, grynai padlaizauja treneriam, kai Adomaitis treniravo Neptuna tokius zodzius pasake Beronas, ir po poros dienu pyst ir paliko geriausia treneri ir pabego i ryta, nesuprantu suauge vyrai zaidzia vaikiskus zaidimus, matyt noredami uzsitarnauti didesni pasitikejima.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-02
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.