Moterų lygos sezono starte – išnykusių klubų vedles pasikvietusių „Aisčių-LSMU“ ir „Fortūnos“ kaktomuša

2018-10-05 13:53
Nuotr.: Vytautas Petrikas

Lietuvos moterų krepšinyje laukimas baigėsi. Penktadienį Kaune oficialiai nusileis debiutinio MultiGyn Moterų lygos sezono uždanga, o prie starto linijos stos vietos „Aisčių-LSMU“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ komandos. Rungtynių pradžia – 18 val., jas tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.

„Sezoną pasitinkame geromis nuotaikomis. Džiaugiamės, kad galime žaisti atidarymo rungtynėse, – „moterulyga.lt“ kalbėjo „Fortūnos“ vyr. treneris Vilius Stanišauskas. – Ruošėmės ir tikimės, kad šį vakarą pradėsime pergalingai.“

Tarpsezoniu klaipėdiečių gretose nebeliko dviejų komandos vedlių: karjeras baigė 22-ejų Roberta Mizgerytė ir 36-erių Sandra Baliutavičiūtė.

Tačiau į jų vietas uostamiestyje atvyko solidus pastiprinimas iš pasitraukusios Marijampolės „Sūduvos“ ekipos: prisijungė į Klaipėdos universitetą įstojusi 18-metė Ligita Tamutytė ir po metų pertraukos sugrįžo Lina Mikelevičienė. Taip pat „Fortūnai“ atstovaus Ukmergės „Vilkmergės“ ekipoje žaidusi Kamilė Berenytė.

„Sekėsi pagal finansus, bet tikrai džiaugiuosi, ką pavyko prisikalbinti, nes kiekviena atėjusi žaidėja yra skirtinga, kiekviena turėtų įnešti savo indėlį. Jeigu Lina turėtų būti viena iš komandos lyderių, tai iš Kamilės tikimės atkovotų kamuolių, gerų metimų, nes ji yra tikrai nebloga metikė, o Ligita yra labai stipri fiziškai, todėl tikimės iš jos geros energijos“, – lūkesčiais dalijosi Stanišauskas.

Tuo metu aktyviai besidarbavusiai Kauno komandai taip pat pavyko prisivilioti šalyje pripažintas krepšininkes. Viena tokių – Lietuvos moterų rinktinės narė Kristė Druskytė, praėjusį sezoną žaidusi Kauno r. „Hoptrans-Sirenų“ ekipoje. Iš šio išnykusio klubo į „Aistes-LSMU“ persikėlė ir Evelina Januševičiūtė bei Gabija Šegždaitė, į Kauną atvyko „Sūduvos“ garbę ginusi Greta Tamašauskaitė. 

„Aisčių-LSMU“ specialistas Rokas Kondratavičius džiaugėsi pasikviestomis žaidėjomis, kurios norimų krepšininkių sąraše figūravo aukščiausiose vietose.

„Sudėtimi esu tikrai patenkintas, įdėjome nemažai darbo komplektuojant ją, – „moterulyga.lt“ sakė Kauno klubo vyr. treneris. – Turime visas žaidėjas, galima sakyti, kurias norėjome matyti. Kristė, Gabija, Evelina – iš čempioniškos komandos, turi patirties žaisti svarbias rungtynes. „Hoptrans-Sirenų“ komandoje jos nebuvo tik statistinės žaidėjos, Greta – patikima snaiperė, žaidusi komandoje, kuri užėmė trečiąją vietą. Turi tikrai nemažai patirties. Jo visų pirma mūsų komandai pridės brandos, užtikrintumo svarbiais momentais, tikrai manau, jog neš didelę naudą.“

Nuotr. „Aistės-LSMU“

Debiutiniam iššūkiui pasirengęs „Fortūnos“ strategas pagarbiai atsiliepė apie pirmąją varžovę MultiGyn Moterų lygos sezone. Jo teigimu, kaunietės A divizione gali būti vienos favoričių.

„Galvoju, kad „Aistės-LSMU“ šiemet bus tikrai labai stipri komanda, nes pasipildė geromis žaidėjomis, – įžvalgomis dalijosi Stanišauskas. – Prisijungė Druskytė, Tamašauskaitė ir Šegždaitė, kurios turėtų tikrai labai daug pridėti „Aistėms-LSMU“. Druskytė yra tokia žaidėja, kurios visada visur pilna aikštelėje, ji gerai kovoja dėl kamuolių, gerai ginasi. Gabija yra gera jauna žaidėja, ji gali pataikyti, pasigrumti po krepšiu, o Tamašauskaitę visi žino kaip gerą metikę.“

Atsargiai prieš sezono atidarymo rungtynes kalbėjo ir Kondratavičius, kuris Klaipėdos ekipos vardą šmaikščiai palygino su uostamiesčio klubo demonstruojamu žaidimu. „Aisčių-LSMU“ atstovas taip pat išskyrė ir didžiausią „Fortūnos“ komandos tarpsezonio laimėjimą – prisiviliotą Mikelevičienę.

„Fortūnos“ komandos pavadinimas labai atitinka komandos žaidimo stilių. Jeigu komandai tą dieną sekasi, ją yra labai sunku sustabdyti, – teigė „Aisčių-LSMU“ vairininkas. – „Sūduvos“ lyderė Mikelevičienė perėjo į „Fortūną“, ji – labai pavojinga žaidėja, turinti patirtį, meistriškumą. Aiškus „Fortūnos“ minusas galbūt yra trumpesnis atsarginis suolelis, bet visą praeitą sezoną jos su tuo neturėjo problemų, galima sakyti, penkios žaidėjos ištempdavo visas rungtynes ir patys matėme – užėmė ketvirtąją vietą, turėjo realius šansus trečiąją. Tikrai pavojinga komanda ir jeigu tai yra jų diena, jas sustabdyti yra tikrai sunku. Mes esame tam pasiruošę, duoti gerą kovą ir laimėti šias rungtynes.“

Į ką šiemet taikysis gerokai pasistiprinęs Kauno klubas?

„Nenoriu taip stipriai žiūrėti į priekį, bet faktas, kad turime aukštus tikslus, kadangi sudėtis yra surinkta tikrai konkurencinga. Norime medalių, žinoma, norime patekti į finalą. Patys sau pasvajojame apie tokius dalykus, bet dar anksti kalbėti. Visų pirma orientuojamės į pirmas rungtynes ir svarbiausia yra šiandien pasiekti pergalę“, – tikino Kondratavičius.



Komentarai:

et
Kad ir kaip skambetu graziai, laimeti medali 5 komandu cempionate - reiskia buti viduryje...
2018-10-05
-21
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.