Grįš į pergalių kelią? „Ryto“ priešakyje – savo žaidimo nerandantis Vokietijos klubas

Vilius Stalgaitis
„BaskeNews.lt“
2018-10-17 12:44
  • „Skyliners“ praėjusiame ture buvo sutriuškintas Malagoje

  • Per dvejas rungtynes Europos taurėje „Skyliners“ laimėjo kartą

  • Klubo organizacija tiki komandos pakilimu

  • Komandai jau penkerius metus vadovauja Kanadietis Gordonas Herbertas

Didelių užmojų komanda, kurią sezono pradžioje varžo galimybės. Taip galima apibūdinti klubą, kuris šį vakarą „Siemens“ arenoje mes iššūkį Vilniaus „Rytui“.

Dar prieš šį sezoną Frankfurto „Skyliners“ klubas aukštų tikslų pažadais nesimėtė, tačiau galima suprasti, kad Heseno žemės ekipa siekia žengti Vokietijos didesniųjų pramintu taku.

Tas kelias yra stabilumas tarptautiniame krepšinyje, kokį pastaraisiais metais rodė tokie vokiečių klubai kaip dabar Eurolygoje žaidžiantis Miuncheno „Bayern“ ar Bambergo „Brose“ bei Berlyno ALBA.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
24
Baudų metimai
83%
5/6
Atkovoti kamuoliai
9

Europos taurės turnyre „Skyliners“ nerungtyniavo pastaruosius šešerius metus ir per šį laiką rinkosi FIBA organizuojamą taurę arba Čempionų lygą.

Dabar Frankfurto vyrai pirmąkart nuo 2012-ųjų sugrįžo į Europos taurę ir čia grupėje iškart grumiasi su tokiais turnyro banginiais kaip Kazanės UNIKS ar Malagos „Unicaja“.

Vokietijoje „Skyliners“ pastaruosius dvejus metus nebuvo tas pavojingas žvėris, kokiu ši komanda buvo anksčiau. Praėjusį sezoną klubas „Bundesliga“ čempionate liko 8-as, o prieš dvejus metus – viso labo 10-as.

Tiesa, Frankfurtas dar mena šlovingesnius „Skyliners“ laikus, kadangi ši ekipa Vokietijoje turi vieną giliausių istorijų. Pavyzdžiui, 2004-ais „Skyliners“ tapo Vokietijos čempione, o dar po dvejų metų ir vėliau, 2010-aisiais, iškovojo sidabrą. Šiame amžiuje klubas triskart varžėsi ir Eurolygoje.

Anksčiau čia rungtyniavo ir tokie Europoje dabar gerai žinomi žaidėjai kaip Danilo Barthelis ar Johannesas Voigtmannas. Taip pat kroatas Mario Kasunas ar kanadietis Aaronas Doornekampas.

Gordonas Herbertas – ilgametis klubo treneris
Gordonas Herbertas – ilgametis klubo treneris
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Vis dėlto, panašu, kad „Skyliners“ šlovingus savo laikus jau pamiršo ir dabar istoriją kuria naujame popieriaus lape. Tai padaryti vokiečiams padeda patyręs 59-erių specialistas iš Kanados Gordonas Herbertas, kuris Frankfurte darbuojasi dar nuo 2013-ųjų.

Pastarasis veikiausiai su šypsena prisimintų 2016-uosius, kuomet jo vadovaujama „Skyliners“ laimėjo FIBA Europos taurę ir „Bundesliga“ bronzą. Tada Herbertas buvo pripažintas Vokietijos metų treneriu, o tos sėkmingos komandos dalimi tada buvo ir Tomas Dimša.

„Esame įsitikinę, kad dabar čia turime gerą medžiagą nulipdyti ką nors gero, – apie dabartinę savo komandą žiniasklaidai spalio pradžioje pasakojo Herbertas. – Norime tapti didele komanda, štai koks mūsų tikslas. Mums pasiseka atrasti žaidėjus, kurie kasmet nėra geroje situacijoje, bet laukia savo šansų.“

Tarp „atrastųjų“ Herbertas dabar džiaugiasi Brady Heslipu. Savo tėvynainiu ir 28-erių metų taiklią ranką turinčiu atakuojančiu gynėju, anksčiau žaidusiu kuklesnėse Kroatijos, Graikijos, Turkijos komandose bei G lygoje. 

Grėsmingas „Skyliners“ ginklas per dvejas rungtynes Europos taurėje vidutiniškai rinko po 17,5 taško, o „Unicaja“ ekipą praėjusią savaitę Andalūzijoje baudė sukratęs 6 tritaškius iš 11.

Heslipas galingai rungtyniauja ir Kanados rinktinėje – ten per aštuonis mačus jis pelnė po 11,3 taško ir atliko po pusantro rezultatyvaus perdavimo.

Herbertas savo arsenale turi ir 27-erių puolėją Eriką Murphy, atvykusį iš G lygos. Suomijos rinktinės puolėjas per pirmus du mačus fiksavo vidutinį 14,5 taško rezultatyvumą. 

Brady Heslipas – vienas „Skyliners“ lyderių
Brady Heslipas – vienas „Skyliners“ lyderių
Nuotr. FIBA

Frankfurte svarbius vaidmenis užima ir iki tol kukliuose Europos klubuose žaidęs amerikietis Jasonas Clarkas (vid. po 10 tšk., 8,5 naud. bal.) bei visą karjerą, nuo 2009-ųjų, klube rungtyniaujantis 33-ejų gynėjas Quantezas Robertsonas.

Ar ši kompanija pajėgi po pertraukos patriukšmauti pajėgiame Europos taurės turnyre? Kol kas rezultatai to nerodo.

Tarptautinį sezoną „Skyliners“ namie pradėjo išvargta pergale prieš pakrikusį Turino „Fiat“, tačiau kitą savaitę Ispanijoje sugėrė „Unicaja“ įniršį (64:91). Vokietijoje Frankfurto komanda taip pat žygiuoja su viena pergale ir vienu pralaimėjimu.

„Rytas“ kol kas turi bėdų rungtyniaujant be pagrindinio atakų organizatoriaus Chriso Kramerio, tačiau Dainius Adomaitis kelių link „Skyliners“ krepšio turėtų atrasti ir be amerikiečio. Argumentas – Vokietijos klubas šį sezoną ne itin mėgsta gintis, o praleisdamas po 88 taškus jis rodo ketvirtą prasčiausią gynybą tarp visų Europos taurės komandų.

„Rytas“ yra gerai fiziškai pasiruošusi komanda su geru du prieš du puolimu. Nesu patenkintas dėl to, kaip mes pastaruoju metu žaidžiame. Aš nekalbu apie pergales, šioje sezono stadijoje kalbu apie komandinę dvasią, darbą ir jo etiką. Tai – procesas. Reikia pripažinti, kad šiuo metu nesame ten, kur turėtume būti“, – apie vilniečius kalbėjo treneris Herbertas.

Šešerius metus Vokietijoje iš viso praleidęs Krameris „Rytui“ reikalingas kaip oras, tačiau vilniečiai Frankfurto atstovui bus pajėgūs smogti ir turimomis pajėgomis.



Komentarai:

djgaffer
Pažiūrėjus vokiečių sudėtį,tai ji labai į ryto panaši.Daug labai gynėjų,kurie ir kontroliuoja visą žaidimą.Aukštų gerų trūksta,jų išvis nėra daug.Tai pagal komplektaciją stipriai primena rytą,kai daug mažų,bet nedaug aukštų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-17
-5
Atsakyti
Kasis
Cia tik Rytas siandien
2018-10-17
-1
Atsakyti
+ 21 Rytas
2018-10-17
-12
Atsakyti
Antanas
Uzmeciau 300eur uz ryta. Cia smulkme palyginus,bet vis biski navaro bus. Didziausia stafke snd uzmesta ant efes,1000eur.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-17
+1
Atsakyti
Pyderson
Siandien Ryto zaidimas grius kaip kortu namelis.

Tikiu vokiska kokybe! Skyliners!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-17
-2
Atsakyti
na
vokietukai tikrai silpni, net eurocupui nelabai tinka..
2018-10-17
-1
Atsakyti
Kazkas
Negris nes rytas jiems per stiprus varzovas
2018-10-17
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.