Jankūnas: „Čia tokie mainai – Antanas eis žaisti ketvirtuoju numeriu, aš – penktuoju“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2018-10-17 22:46

Nuotaikos Kauno „Žalgirio“ rūbinėje, lyginant su praėjusiu savaitgaliu, jau daug linksmesnės. Ekipa iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje, kai trečiadienio vakarą svečiuose 93:79 nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“.

Vos prieš kelias dienas Lietuvos krepšinio lygoje skaudžiai suklupusi, Kauno komanda namų darbus atliko tinkamai. Prie to ypatingai prisidėjo ir vyriausiojo „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus krepšinio paskaita, vykusi dar tą patį sekmadienio vakarą, po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“.

Po rungtynių tinklalapis „BasketNews.lt“ pakalbino komandos kapitoną Paulių Jankūną.

Foto galerija

Puolėjas per 20 minučių surinko 11 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, taip surinkdamas 13 naudingumo balų.

Pauliau, kiek reikėjo tokio pasirodymo kaip šiandien, kad komandoje atsirastų laisvumas?
– Žinote, po tikrai blogai sužaistų rungtynių visuomet reikia, kad kitos rungtynės būtų geros, kad žaidimo kokybė būtų geresnė. Reikia, kad kiekvienas žaidėjas įėjęs į aikštelę pasijustų geriau, atliktų naudingą darbą komandos labui. Nesakau, kad šios rungtynės buvo įspūdingos, bet nusiteikimas, kova, ryžtas buvo visai kitoks, nei sekmadienį.

– Kiek buvo naudingas šaltas dušas, patirtas sekmadienį?
– Geriau to dušo būtų ir nebuvę. Visi supranta, kad kiekvienas rungtynes reikia žaisti maksimaliai, kautis, būti agresyviems, o su Klaipėdos „Neptūnu“ mums nepavyko to padaryti. Po tokio mačo trenerio veiksmai buvo tokie, kokie buvo ir jie padarė tą šaltą dušą.

– Šiandien energija žaidime jautėsi nuo pat rungtynių pradžios. Ar galima sakyti, kad žaidėjai padarė savo išvadas?
– Žinote, pralaimėjimai namuose, savo žiūrovų akivaizdoje, užgauna, o vėliau, kai žiūri video, ir treneriai išaiškina viską...  Manau, kiekvieną sportininką, kaip asmenybę, turi užgauti, nes neatlikome savo darbo ir tikrai tragiškai pasirodėme, o tada, kai tu blogai pasirodai, kitose rungtynėse eini su dviguba ar triguba energija ir norisi reabilituotis.

– Pastarosios dvejos rungtynės jums buvo kuklios. Kas šiandien padėjo atsitiesti pačiam asmeniškai?
– Rungtynių būna ir blogesnių, ir geresnių. Nesu dar kažkokioje optimalioje formoje, visi dar įeiname po truputį į formą. Norėtųsi greičiau į ją įeiti, bet procesas yra toks. Stengiamės, dirbame kiekvieną dieną ir tikimės, kad gerinsime tiek asmeninį, tiek komandinį žaidimą.

– Šiandien Antanas Kavaliauskas priekinėje linijoje žaidė su Brandonu Daviesu. Ką Antanas duoda žaisdamas ketvirtoje pozicijoje?
– Duoda daug jėgos, ūgio po krepšiu. Treneriai tikrai pamato, kada jį galima naudoti ketvirtu numeriu, kai jis prieš savo tiesioginį oponentą turi didžiulę jėgos persvarą. Mes randame, kaip jam įmesti kamuolį ir tuomet priešininkai jau turi problemų – turi dvigubinti, nes kitaip jis apžaidžia žaidėją nugara. Jei dvigubina, jis puikiai gali atmesti kamuolį ir tuomet jau žaidžiame kitą situaciją.

– Ar nebaisu, jog Antanas atims jūsų paties minutes?
– Tuomet Antanas eis žaisti ketvirtuoju numeriu, aš – penktuoju. Čia tokie mainai (šypsosi).



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.