Trinchieri prognozę dėl Jankūno prisiminęs Šaras juokavo: „Man irgi sakydavo, kad žaisiu nuo vasario“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-10-22 21:30

Kauno „Žalgiriui“ teko paprakaituoti dar vienose „Betsafe – LKL“ rungtynėse, tačiau mačo pabaigoje šalies čempionai įrodė savo pranašumą prieš Alytaus „Dzūkiją“. Leo Westermannas dvikovos pabaigoje pelnė 8 taškus per pusantros minutės, kauniečiai spurtavo 10:0 ir 88:75 pranoko Andrejaus Urlepo auklėtinius.

„Daugiau mažiau rungtynės tokios, kokių ir tikėjomės, – po dvikovos sakė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – „Dzūkija“ žaidžia labai brandų, fizinį, kontaktinį krepšinį. Turi 3 pralaimėjimus, kurie visi galėjo būti pergalės. 

Mūsų mąstyme ryškiai pritrūko šviežumo. Manau, po dvigubos savaitės žaidėjams buvo sunkiau su tuo aspektu. Padarėme klaidų, labai gaila, kad kartojame klaidas, kurias matome per Eurolygos rungtynes. Šituo žingsniu dar nesugebėjome paeiti į priekį, bet reikia pripažinti kad „Dzūkija“ šiandien mus baudė už kiekvieną nesusikalbėjimą ir kiekvieną mūsų psichologinę klaidą. Dėl to ir turėjome tokias komplikuotas rungtynes.“

Foto galerija

Visi „Dzūkijos“ pralaimėjimai šį sezoną patirti žaidžiant su praėjusio sezono pirmojo ketverto komandomis. Panevėžio „Lietkabeliui“, Klaipėdos „Neptūnui“ ir Vilniaus „Rytui“ alytiškiai nusileido atitinkamai 2, 3 ir 6 taškais.

Jasikevičius „Dzūkijos“ žaidimui žarstė tik komplimentus: „Kaip jie žaidžia, labai verta pagarbos, nes žaidžia teisingą krepšinį: viskas ant baudos ribos, kamuolys įžaistas, nieko nedalina už dyką, visi pasiruošę dėl komandos išsibauduoti. Jie juk galėjo nugalėti Panevėžį, „Rytą“, Klaipėdą. Tai irgi geros komandos, o jie su visais ėjo apylygiai.“

„Žalgirio“ gretose aikštėje pasirodė 11 žaidėjų (nežaidė tik Laurynas Birutis), o prieš pat mačą buvo nuspręsta neregistruoti Derricko Waltono. Krepšininkas prieš rungtynes treneriams pasakė, kad dar nesijaučia pakankamai gerai, ir šie nusprendė jo į aikštę kol kas nemesti. Amerikietis tik šeštadienį atvyko į Kauną po beveik parą trukusios kelionės iš JAV.

Kauniečių gretose Paulius Jankūnas pataikė vos 2 metimus iš 8, pramesdamas 4 metimus iš vidutinio nuotolio ir abu tritaškius. Tokie metimai, kokius kapitonas prametė, pernai buvo jo duona Eurolygoje, tačiau Jasikevičius dėl to nesijaudina. Anot trenerio, svarbiausia, kad pagaliau tokios progos Jankūnui sukuriamos.

„Didžiulis dalykas, kad pagaliau juos susikuriame, nes tai buvo didžiulė mūsų sistemos dalis (praėjusį sezoną), – sakė Jasikevičius. – Dabar pradedame suprasti, kaip juos susikurti. Galvoju, kad Paulius dar šoke, kad gauna tokius lengvus metimus išsimesti. Duok Dieve, kad juos tik susikurtume.“

Jankūnas šį sezoną LKL pirmenybėse pataiko vos 41 proc. metimų (16/39), o Eurolygoje – 50 proc. (7/14). Eurolygoje jo efektyvumo balų rodiklis (5,7) kol kas yra daugiau nei dvigubai mažesnis nei praėjusį sezoną (13,7), kai aukštaūgis pateko į antrąjį geriausių Eurolygos žaidėjų penketą.

Strategas juokavo prisiminęs, kad prieš sezoną „Žalgirio“ pasiruošimą stebėjęs treneris Andrea Trinchieri sakė, jog 34 metų Jankūnas žaisti pradės nuo vasario.

„Atsimenu, kai buvau senas žaidėjas, man irgi sakydavo: „Nuo vasario, Šarai.“ Paulius, galvoju, žais anksčiau“, – teigė Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas išskyrė Thomaso Walkupo žaidimą, kurio darbas gynyboje paskutines 4-5 rungtynes buvo aukščiausio lygio.

„Jis išėmė praktiškai visus žaidėjus, kuriuos reikėjo dengti. Kai kur gale ne, nes pirmus metus žaidžia, bet šiandien gerai dirbo su Kendricku Brownu, atkovojo 8 kamuolius, pataikė tritaškius. Žiauriai smagu, – sakė Jasikevičius. – Šiandien jis davė begalinės energijos, kas dieną ta energija būna tokia pati. Žvėris – tiek jėgų jis turi. Metimai man nerūpi, svarbu, kad tik susikurtume. Jis žaidžia, elgiasi labai profesionaliai. Taip, kažkur nepataikė, bet pažiūrėkime, ką jo tiesioginis oponentas atliko. Paskutines dvi savaites jis laimėjo labai daug asmeninių dvikovų. Arba bent jau tikrai jų nepralošė.“



Komentarai:

Aha
Nu va Saro pastaba apie Jankunui sudarytas progas metimams patvirtina, kad naujiems izaidejams is tikruju dar iskildavo sunkumu atrast geresni rysi su komandos draugais ir labiau itraukt juos i zaidima. Gal del to ir White'as taip blaskosi, nes jauciasi nepakankamai isnaudojamas, o tada ir motyvacija gali kristi. Bet siandien atrode jau geriau, turetu po truputi sitas reikalas apsitvarkyt.
2018-10-23
+8
Atsakyti
1
ne taupesi, o zaide kazkiek atsipalaidave pries lkl komandas. Tokios itemtos rungtynes tik i nauda sezono pradzioj ir puikiai matosi kur pagrindines komandos problemos. Visu pirma tritaskiu realizavimas, vos 4 buvo pataike per 38 pirmas minutes, nors dzukija pastoviai spaudesi po krepsiu. Nemaziau svarbi problema kad nepavyksta su dabartine sudetim susikurt miss matchu, viskas verciama invidualiai is po krepsio pries susispaudusius varzovus. Tai tas naujas izaidejas pirktas kaip itin svarbi detale sitiom problemom sprest, o ne treciu izaideju kaip kaikurie zurnalistai sneka.
2018-10-23
+4
Atsakyti
Baisu
Jums patiems neslykstu sakyti : tauposi?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-23
-2
Atsakyti
to zalgiris
jankunas savo darba atlieka gerai kaip visada, bet ne tas kuris atsivaro nuo tritaskio ir deda per galvas, jam turi but sukurtos progos, kurios atsiras su naujo zaidejo atejimu, bet ir tai nebus kaip pernai, nes po krepsiu dabar nr1 per kuri zaidziama yra davies
2018-10-22
+7
Atsakyti
to sdf
aisku kad motiejunas geriau mato uz tokius idiotus mazvaikius kaip tu, uztenka prisimint ta apgailetina krepsini kuri demonstravo kai weemsas buvo komandoj, ir dar geriau komanda pradejo zaist kai jo neliko
2018-10-22
Atsakyti
zalgiris
Dziugu uz walkupa prasimusa geriausios runktynes du tritaskiai saras puikiai atsiliepe ne vien per runktynes dirba daug naudos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-22
-4
Atsakyti
zalgiris
Na del waltono gal ir buvo logiska kad sestadieni atskrydes po vienos treniruotes nesijaute gerai dar kaip kosmose

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-22
-3
Atsakyti
zalgiris
Nu jo jankunui jo tie firminiai is kampu ar is sono nekrenta gerai atrodo pajuokauta kad nuo vasario pradetu metymai krysti

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-22
-2
Atsakyti
djgaffer
Trolina čia vienas dalyvis kaip reikiant,matos,kad nežino,jog brangiausias Žalgirio žaidėjas yra Ulia su 500 k.Tai kaip tada Jankūnas gali gauti daugiau,jei Ulia brangiausias?Patrolina ir pasitenkina matyt.Mažiau pergyvent dėl Jankio reikia.Patyręs žaidėjas,dar tauposi.Sužais tada,kada labiausiai reikės.O dėl Ulės taip pat nereikia per daug pergyventi.Grynas žalgirietis,protingas žaidėjas,atsigaus tikrai.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-22
Atsakyti
2 magical
debile tokius zinok pagavus karia uz kiausu kaip tu...
2018-10-22
+3
Atsakyti
Žurnalistai su klausimais apie Wallkupą tik parodo, koks didžiulis skirtumas yra tarp jų ir Šaro krepšinio supratimo atžvilgiu... Toks įspūdis, kad žurnalistai mato tik taškus ir pataikymą, o Šaras kapsto žymiai giliau. Laikas pasitempti.
2018-10-22
-2
Atsakyti
sdf
uz tuos 500k laisvai weems lygio sf butu isejes. bet motiejunas geriau mato
2018-10-22
-4
Atsakyti
Ech šauniai Iliyanovas prasisusko. Gyvenimo kontraktą pasirašė ir lafa PAGARBA?
2018-10-22
-1
Atsakyti
magical
Bet Ulanovas tai gerai apvoge zalgiri...Jankunas senelis jau nepazaidzia ir gauna 650K euru i sezona,bet bent jau seniau pazaisdavo ir duag dave zalgiriui,tai seneliui pries pencija zlagiris atsidekoja ,nors ir skandina komanda...o Ulanovas pasirase 500K i sezona kontrakta ir dejo tiesiai svieciai skersa ant zalgirio,mazdaug ciulpkite desra zalgirio fanai...Ulanovas geras dalyvis buvusioje barbaroje prie pozemines perejos...visad girtas ir su cigarete..kiek nuajni i buvusia barbara Ulanovas ten visad buna iki paryciu
2018-10-22
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.