Legendą dengęs Butkevičius: „Laimėti pavyko komandiniu žaidimu“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2018-10-24 22:18

Du kartus paeiliui Europos taurėjęs pralaimėję Vilniaus „Ryto“ krepšininkai jautė, kad dvikovą su Turino „Fiat“ buvo privaloma laimėti. Jų norai virto kūnu, kai sostinės ekipa trečiadienį namie iškovojo pergalę 86:79 ir D grupėje įsirašė antrąją pergalę.

„Laimėti pavyko komandiniu žaidimu, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Arnas Butkevičius. – Paskutines kelias rungtynes per daug stengėmės pakreipti rungtynių eigą po vieną, o šiandien kamuolys daugiau vaikščiojo, visi daugiau įsijungė į žaidimą. Pirmame kėlinyje gerai apsigynėme, o nuo gynybos prasideda puolimas.“

Vilniečiams pagelbėjo ir į rikiuotę sugrįžęs Chrisas Krameris, kuris praleido paskutinius du Europos taurės mačus dėl kelio traumos. Jis mačą pradėjo starto penkete ir per 29 minutes pelnė 7 taškus, atkovojo 4 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Foto galerija

7 taškus per 23 minutes surinko ir Butkevičius, o „Ryto“ komandoje net šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Jautėsi toks žūtbūtinis pergalės jausmas, – apie komandos nuotaikas prieš rungtynes kalbėjo Butkevičius. – Pralaimėjome porą rungtynių, vienas iš jų – namuose, kas labai svarbu šioje sistemoje. Be kalbų, ši pergalė – svarbi.“

Vilniečiai pirmoje mačo dalyje turėjo 17 taškų persvarą, tačiau po ilgosios pertraukos iš jos beliko 4 taškai. Anot Butkevičiaus, per šią atkarpą grįžo blogieji komandos įpročiai.

„Sustojo mūsų kamuolio judėjimas, gybyboje pasi[ylė kvailesnės klaidos, kur galėjo prasižengti, neprasižengėme. Trečiame kėlinyje anksti susirinkome penkias komandines pražangas, todėl negalėjo agresyviai gintis. Tai pristabdė“, – aiškino Butkevičius.

Jam nemažai teko gintis prieš „Fiat“ komandos veteraną Carlosą Delfino. 36 metų olimpinis čempionas pasižymėjo 5 taškais per 16 minučių, tačiau buvo akivaizdu, kad geriausios jo dienos – jau praeityje.

„Smagu (žaisti) prieš NBA ilgametį žaidėją, bet supranti, kad žmogus – metuose. Aišku, atsiminimai apie jį išlieka“, – sakė Butkevičius.



Komentarai:

Miklovai
Ikelkit hariso interviu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-24
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.