Jasikevičiaus komplimentai – geriausias sezono rungtynes sužaidusiam Biručiui

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2018-10-28 20:15
  • Laurynas Birutis pelnė 13 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus. Visi rodikliai – geriausi jam šį sezoną

  • Jasikevičius džiaugiasi, kad jaunasis centras į galvą dedasi jam skiriamas pastabas

  • Pats Birutis sako vis geriau suprantantis „Žalgirio“ sistemą

  • Jankūnas dėl klubo raumens patempimo praleido mačą su „Lietkabeliu“, tačiau tikimasi, kad jau artimiausiu metu jis grįš į aikštę

Laurynas Birutis sužaidė geriausias rungtynes vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, sekmadienį mače su Panevėžio „Lietkabeliu“ pelnydamas 13 taškų ir atkovodamas 6 kamuolius. Jis surinko 22 naudingumo balus – beveik tiek pat, kiek per pirmas 5 sezono rungtynes kartu sudėjus.

Sėkmingai jis pasirodė ir penktadienio Eurolygos rungtynėse, kai dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ per 9 minutes pelnė 3 taškus ir blokavo 2 metimus.

Svarūs 21 metų krepšininko indėliai džiugina „Žalgirio“ strategą Šarūną Jasikevičių.

Foto galerija

„Po pernai aš vis pabrėžiu, kad reikia būti savimi ir nedaryti to, ko nemokame. Jeigu galvosime, kad mes pasikeitėme ar esame žymiai geresni, tai prapulsime, – po dvikovos su „Lietkabeliu“ kalbėjo Jasikevičius. – Laurynas yra vienas iš tų, kurie neišradinėja dviračio, paprastai, kaimiškai daro, ką moka ir išpildo tuos dalykus. Aišku, jaunas, trūksta patirties, bet šiandien buvo pora momentų, ypač gynyboje, kur jis sureagavo į penktadienio pastabas. Tai – labai geras ženklas, nes šiaip pastabas priimame per lėtai. Buvo tokių momentų, kai jis gynyboje sureagavo žymiai geriau, nei tai darė OAKA arenoje.“

Tos pastabos – tai pirmiausia išlaikyti varžovą priešais save, neleisti prasiveržti. Nors vienas „Lietkabelio“ aukštaūgis, Mike’as Morrisonas, dominavo puolime, pelnydamas 16 taškų, kitas, Mindaugas Kupšas, per 9 minutes tik kartą metė į krepšį, neatkovojo nė vieno kamuolio ir sužaidė blogiausias sezono rungtynes.

Birutis sako varžovus LKL pirmenybėse pažįstantis geriau, todėl su jais ir tvarkytis paprasčiau.

„Nesakyčiau, kad lengviau, bet visgi Eurolygoje žaidėjai yra stipresni ir greičiau priima sprendimus, – pagrindinį skirtumą tarp lygų išskyrė Birutis. – Ten turi branginti kiekvieną kamuolį, kiekvieni du taškai gali nulemti rungtynių baigtį. Reikia nedaryti klaidų gynyboje, puolime rasti geriausią metimą.“

Birutis lėtai įsibėgėjo ir per pirmas dvejas LKL rungtynes rinko minusinius naudingumo balus (-3 ir -1), tačiau kuo toliau, tuo jo sprendimai vis užtikrintesni. Šį mėnesį jis tris kartus LKL pirmenybėse rinko dviženklį naudingumo balų skaičių, gauna progų ir Eurolygoje, kur jo žaidimo vidurkis kol kas – 7 su puse minutės.

„Gal po truputį perprantame sistemą, ir man geriau sekasi suprasti, kaip veikia ir gynyba, ir puolimas, – pagrindinius pasikeitimus, lyginant su sezono pradžia, atskleidė Birutis. – Pats stengiuosi neperskubėti, priimti užtikrintesnius sprendimus. Tiesiog kiekvieną dieną stengiuosi, dirbu treniruotėse ir bandau išnaudoti savo šansus.“

Praėjusį sezoną jis dominavo LKL, kai atstovaudamas „Šiauliams“ pelnydavo vidutiniškai po 15,1 taško, atkovodavo po 7,2 kamuolio, blokuodavo 1,2 metimo ir rinkdavo po 21,2 naudingumo balo, taip tapdamas naudingiausiu lygos žaidėju.

Jasikevičius priminė, kad Biručiui po praėjusio sezono buvo atlikta kelio operacija, todėl jam reikia daugiau laiko įsibėgėti. Ir nors buvo abejojama, ar jaunasis centras ras vietą „Žalgirio“ aukštaūgių rotacijoje, kol kas jis žaidžia daugiau, nei įsivaizdavo skeptikai.

Treneris Jasikevičius, kuris ir skirsto tas minutes, iš karto buvo įsitikinęs, kad jaunasis centras bus naudingas.

„Jis yra žmogus, kuris gali duoti (naudos). Jis tokio ūgio ir dydžio, prieš kurį nėra lengva žaisti, – aiškino Jasikevičius. – Tik jis turi suprasti, kad ūgis yra jo privalumas, ir nedaryti tų pačių klaidų. Kiekvienas žaidėjas turi silpnybių, mes stengsimės jas paslėpti ir padėti. Bet jis vienas iš tokių pat kaip visi kiti – jo pastangos puikios.“

Sekmadienį Jasikevičius savo arsenale neturėjo vieno ginklo – Paulius Jankūnas po klubo raumens patempimo nebuvo registruotas LKL dvikovai. Trauma nėra rimta, tačiau gydytojai rekomendavo kapitonui pailsėti.

Jankūnui nežaidžiant, Antanas Kavaliauskas pradėjo dvikovą starto penkete jo vietoje, o rezultatyviausi komandoje buvo aukštaūgiai. Kartu su Biručiu 13 taškų pelnė ir Aaronas White’as, o Brandonas Daviesas pridėjo 10.



Komentarai:

djgaffer
Progresuoja Birutis su kiekvienom rungtynėm.Jau Atėnuose matėsi,kad mažiau jaudinasi,kamuolį brangina,neperskuba.Gal tik reiktų,kad kartais kaip tik staigesnius sprendimus priimtų,bet viskas su laiku.Įsivažiuoja ir Laurynas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
-1
Atsakyti
ali
kadzius kazkoks nenormalus, sypsos, zvengia, nors prapiso. Sake jau atkabins ji po savaites. Tavo dienos suskaiciuotos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-29
+6
Atsakyti
To krc
Galva persisviesk invalide.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-10-28
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.