Mantas Šernius paskelbė moterų rinktinės sudėtį artėjančiam atrankos langui

2018-10-29 16:28
Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius paskelbė komandos sudėtį 2019 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su Rusijos ir Albanijos rinktinėmis. Abu susitikimai lapkričio mėnesį vyks Kėdainių arenoje.

„Į rinktinę atvažiuoja stipriausios krepšininkės šiuo metu, kurios demonstruoja geriausią rezultatus savo čempionatuose ir rinktinės senbuvės, kurios turi patirties, nes laukia rimtas varžovas – Rusijos rinktinė. Ji bus pajėgiausios sudėtis, su WNBA žaidėjomis. Iššūkis tikrai geras, krepšininkės vasarą daug dirbo, ypač individualiai, tai mane kaip trenerį dar labiau motyvuoja ir tikrai ruošimės šiai atrankai pilna sudėtimi ir su didele energija.

Manau, kad jau rinktinėje bus žaidėjų, kurios joje bus pirmą ar antrą kartą. Rinktinė yra Lietuvos veidas ir į ją turi atvažiuoti pačios stipriausios krepšininkės, kurios tuo metu rodo geriausius rezultatus. Tokia mano, kaip trenerio, filosofija. Taip pat po truputį integruoti jaunas žaidėjas, nes kitos rungtynės su Albanija bus tos, per kurias jos galės save parodyti“, – sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius.

Vardas Pavardė Klubas
Santa Baltkojienė (Okockytė) Gdynės „Basket Gdynia“ (Lenkija)
Rasa Knyzaitė Ukmergės „Vilkmergė“
Mantė Kvederavičiūtė Kelterno „Gruener Stern Kelteren“ (Vokietija)
Gabija Meškonytė Vilniaus „Kibirkštis“
Kamilė Nacickaitė Be klubo
Monika Grigalauskytė Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)
Laura Juškaitė „Gorzow Wlkp“ (Lenkija)
Laura Svarytė Torunės „Energa Torun“ (Lenkija)
Gintarė Petronytė Mersino „Mersin BSB“ (Turkija)
Eglė Šikšniūtė Ružomberoko „Ruzomberok MBK“ (Slovakija)
Daugilė Šarauskaitė Torunės „Energa Torun“ (Lenkija)
Laurita Jurčiūtė Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija)

Krepšininkės į treniruočių stovyklą Kėdainiuose susirinks lapkričio 12 dieną, o 17 dieną, 19 valandą susitiks su Rusijos rinktine. Pirmose tarpusavio rungtynėse išvykoje 64:62 po atkaklios kovos nusileido Rusijos rinktinei ir namuose 70:73 turėjo pripažinti Vengrijos ekipos pranašumą.

Vengrėms teko nusileisti ir išvykoje – 76:78. Vienintelę pergalę lietuvės iškovojo rungtynėse prieš Albanijos ekipą išvykoje – 119:61. Su šia rinktine lietuvės baigs atrankos ciklą namuose, lapkričio 21 dieną, 18 val. 30 min. Kėdainių arenoje. Įėjimas į abejas rungtynes nemokamas.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.



Komentarai:

Anonimas
dar moteru kases neuzdarem mes? pats laikas tada butu
2018-10-29
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.