NKL debiutuoja BTV televizijos eteryje

2018-11-02 11:57
Nuotr.:

Nacionalinė krepšinio lyga (NKL) šį vakarą debiutuoja BTV televizijos eteryje – tiesiogiai bus transliuojamos Palangoje vyksiančios savaitės rungtynės tarp vietos „Kuršių“ ir Gargždų SC komandų.

Nuo šiol BTV televizija transliuos kiekvienas savaitės rungtynės, penktadieniais 18 val.

Televizijos eteryje debiutuosiančios Palangos ir Gargždų ekipos yra pirmoje turnyrinės lentelės pusėje. Už Palangos klubą (5-2) geresnį pergalių ir pralaimėjimų santykį turi tik Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (6-2) ir Šakių „Vytis“ (7-1).

Komandų lyderiai

Jalen Ross Riley
30,0 PTS
63% 2P%
46% 3P%
Vaidotas  Pečiukas
15,1 PTS
63% 2P%
54% 3P%
Olaniyi Adedoyin Akikugbe
6,3 REB
4,7 DREB
1,7 OREB
Laurynas  Mikalauskas
7,5 REB
5,8 DREB
1,7 OREB
Tautvydas  Paliukėnas
6,4 AS
3,8 TO
27 MIN
Rokas  Šimkevičius
6,5 AS
2,5 TO
23 MIN

Tuo metu Gargždų SC turi 4 pergales ir 4 pralaimėjimus bei dalijasi 5-7 vietomis.

Palangos komanda lygoje pelno po 87,7 taško ir pagal šį rodiklį užima 3 vietą. Tą pačią poziciją palangiškiai užima ir pagal praleidžiamus taškus (85,7).

Tuo metu Gargždų krepšininkai įmeta po 80,4 taško ir pagal šį rodiklį žengia devintoje vietoje. Žaidžiančiojo trenerio Simono Serapino vadovaujamos ekipos varžovai įmeta po 76,1 taško, o tai yra geriausias rezultatas NKL.

„Ne tik Palangos komanda, bet visas krepšinis pradeda užmiršti apie gynybą, – svetainei „nklyga.lt“ teigė Serapinas. – Visi bėga, meta, greitina krepšinį. Centrų nebėra, jie meta tritaškius, stato užtvaras, greitai leidžiasi. Greitėja krepšinis, o taip žaidžia ir Palanga. Kas yra laisvas, tai iškart meta.“

Prie Palangos komandos rezultatyvumo labiausiai prisideda Jalenas Riley, kuris tapo spalio mėnesio MVP. Gynėjas vidutiniškai pelno po 30 taškų ir surenka po 30,5 naudingumo balo bei pagal abu rodiklius yra nepralenkimas.

Krepšininkas praėjusią savaitę dėl raumens sumušimo praleido dvikovą su „Šilute“, tačiau šiandien galės padėti savo komandai.

„Kuršiai“ žaidžia labai gerai, – būsimą oponentą pagyrė Serapinas. – Jie turi Riley, kuris yra vos ne pusė komandos. Taip pat dar kelis užsieniečius. Palangiškiai labai greitai subūrė neblogą ekipą, turi gerą trenerį. Laukiu labai sunkių rungtynių.

Svarbu, kad atstovėtume vienas prieš vieną prieš Riley. Jis pataiko daug sunkių metimų, labai gerai jaučia kūną ir jį išnaudoja, ilgai išsilaiko ore ir pataiko daug metimų su pražangomis. Labai individualiai pajėgus žaidėjas, todėl reikia ne kažką paruošti taktiškai, o stabdyti individualiai, vienas prieš vieną. Visgi nenoriu akcentuoti vieno žmogaus, nes reikės žaisti prieš visą komandą“, – apie „Kuršius“ pasakojo Gargždų SC vairininkas Serapinas.

Tuo metu Gargždų komandoje labiausiai išsiskiria Vaidotas Pečiukas (15,1 taško), Laurynas Mikalauskas (12,8 taško ir 7,5 atk. kam.) ir tas pats Simonas Serapinas (12,8 taško).

Įžaidėjas Rokas Šimkevičius atlieka po 6,5 rezultatyvaus perdavimo ir yra nepralenkiamas visoje NKL. Tuo metu kitas atakų organizatorius Arvydas Eitutavičius renka po 9 taškus ir 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Be jokios abejonės, tai yra labai patyrusi komanda. Sudėtyje yra žaidėjų, kurie turi kalnus patirties. Jie žaidžia labai protingą krepšinį, labai gerai išnaudoja priešininkų gynybos klaidas. Tai labai pajėgi komanda.

Gargždų komandos žaidimas pastatytas ant Pečiuko, Serapino, Mikalausko ir Eitutavičiaus. Labai solidi komanda“, – akcentavo „Kuršių“ strategas Marius Kiltinavičius.

Kas laimės – puikiu greitu žaidimu išsiskirianti Palangos komanda, ar drausmingai žaidžianti ir geriausiai varžovus stabdanti Gargždų komanda – pamatysime šiandien 18 val. tiesiogiai per BTV ir Delfi TV.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.