Komplektacijos klaidas pripažinęs Sireika: „Tiesiog blogas mano darbas, nėra ko teisintis“

2018-11-30 12:25
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kol kai kurie „Betsafe–LKL“ klubai į FIBA pasaulio čempionato atrankos langą žiūri kaip į galimybę suteikti žaidėjams poilsio, „Šiauliai“ šiuo laikotarpiu stipriai lieja prakaitą.

Sudėtingą sezono startą iškentę šiauliečiai pasiryžę gerinti žaidimą ir kilti turnyrinėje lentelėje, tačiau norint tai padaryti, jie privalo tęsti pradėtus darbus.

„Koks poilsis? – tinklalapio LKL.lt retoriškai perklausė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Sekmadienį žaidėme, pailsėjome ir dirbame normaliu ritmu. Su šiuometine sudėtimi mums netrūksta rungtynių, mums trūksta laiko darbui. Matau, ką reikia keisti ir tobulinti, tad džiaugiuosi galimybėmis dirbti, o tą darome šešias dienas per savaitę.

Šį sezoną metamos baudos

72%
10,9
Pataiko: 10,9
Taiklumas: 72,0%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Evaldas Šaulys

Jei norime šokti į viršų, turime kelti žaidėjų meistriškumą. Pirmiausia reikia sunaikinti blogus įpročius, tuomet į galvą įdėti gerus dalykus. Visa tai užtrunka, laiko nėra, bet mes dirbame.“

„Šiauliai“ turėjo bene blogiausią sezono startą klubo istorijoje, pralaimėję pirmąsias vienuolika rungtynių „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Praėjus beveik dviem mėnesiams nuo čempionato starto, Saulės miesto ekipa prieš pat FIBA langą išvykoje 88:80 pranoko Prienų „Skycop“ bei į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

„Šiek tiek palengvėjo ir nuotaikos geresnės, tačiau didelės įtampos ir panikos nebuvo, – tinklalapiui LKL.lt dėstė „Šiaulių“ kapitonas Arminas Urbutis. – Visi dirbome ir siekėme pergalės, o dabar niekas nepasikeitė, mes nesustojome. Privalome dar daug ką gerinti, tačiau su laiku visa tai ateis.“

Bene pagrindinė prasto starto priežastis – netinkamai pasirinkti legionieriai. Sezoną „Šiauliai“ pradėjo su profesionalaus krepšinio duonos dar neragavusiais įžaidėju Christianu Terrellu bei vidurio puolėju Ronaldu Delphu, o prie jų prisijungė ir 31-erių snaiperis iš Kanados Diego Kapelanas.

Ilgai netrūko suprasti, kad užsieniečiai neatitinka komandos vizijos ar norimo lygio, tad nespėjus pasibaigti pirmajam „Betsafe–LKL“ ratui ši trijulė paliko Šiaulius.

Antanas Sireika garsėja geru legionierių pasirinkimu, į Lietuvą atvežęs tokius žaidėjus kaip Spenceris Butterfieldas, Nickas Zeisloftas, Jamaras Diggsas ar Derrickas Low.

Vis dėlto patyręs specialistas pripažįsta, kad šįkart suklydo.

„Tiesiog blogas mano darbas, nėra ko teisintis, – apie nepritapusius legionierius kalbėjo A. Sireika. – Galvoju, kad nereikėjo imti žaidėjo, jei jis nekrito į širdį. Turėjome informacijos, bet reikėjo jos gauti daugiau, jeigu kažkas netinka.

Jei man kažkoks žaidėjas labai patinka, kaip buvo su Butterfieldu ar Low, tai iškart pagalvoju, kad norėčiau turėti jį savo komandoje. Tuomet atakuoju vadovus ir bandau gauti tą krepšininką.

Šįkart taip nebuvo, derinomės prie kainų ir galimybių. Nepavykus gauti pirmų opcijų, kurių norėjosi, teko rinktis iš kitų.“

Išvykusius legionierius Šiauliuose pakeitė nauji – į Lietuvą po trejų metų pertraukos sugrįžo buvęs Kėdainių „Nevėžio“ įžaidėjas Saahas Nimley bei universalus puolėjas Cedrickas Bowenas.

„Šiauliai“ neatmeta galimybės stiprintis, tačiau pasimokę iš savo klaidų nebenori skubėti.

Didžiausias perstatytos komandos pliusas – pasitaisiusi atmosfera, prie kurios prisideda naujieji klubo užsieniečiai.

„Mikroklimatas komandoje man visada yra svarbiausia, – dėstė Sireika. – Naujieji legionieriai stengiasi, neprieštarauja, nemurma po nosimi. Žaidėjai gali žaisti skirtingai, bet komandinė dvasia ir vienybė turi jaustis. Negali būti nepasitenkinimų, jie turi jausti malonumą iš to, ką daro.

Kapelanas buvo teisingas vyras, neturiu priekaištų, tačiau jis neturėjo jokio kozirio. Tai atakuojantis žaidėjas, bet tokių turime ir lietuvių.

Kiti du legionieriai buvo pasyvūs, dažniausiai rūbinėje būdavo sulindę į telefonus. Jei aikštės viduryje žaidėjas dukart padaro klaidą, bet nejaučia atsakomybės prieš komandos draugus pakelti rankos ir atsiprašyti, tai toks abejingumas man nepatinka. Žmogus gali suklysti, bet jis turi pripažinti savo klaidą.“

Jauną ekipą subūrę šiauliečiai savo sudėtyje turi vos vieną vyresnį nei 26 metų krepšininką – tai antrą sezoną paeiliui kapitono pareigas einantį 32-ejų puolėją Arminą Urbutį.

Sireika džiaugiasi jaunųjų auklėtinių darbu bei jų tobulėjimu per pirmuosius du sezono mėnesius, tačiau mato ir spragas, kurias reikia lopyti.

„Turime geriau žaisti greitame puolime ir gynyboje, – neabejojo „Šiaulių“ vairininkas. – Esame jauni, energingi, galime bėgti, tačiau dar nemokame tinkamai dalintis kamuoliu. Tą privalome gerinti. Mums nereikia kurti kažkokių ilgų derinių – jei žmogus laisvas, jis turi atakuoti krepšį nors ir pirmomis atakos sekundėmis.

Stringame gynyboje, nes esame labai švelnūs. Žaidėjai dar leidžiasi stumdomi, o ne patys stumdosi. Nespėja atsiverti varžovo kovoje dėl kamuolio. Reikia kantrybės ir jie įsidės tai į galvą.“

Nuostabų praėjusį sezoną sužaidę ir penktąją vietą pirmenybėse užėmę „Šiaulių“ krepšininkai sulaukė tiesioginio bilieto į Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalį.

Jame aiškios jau septynios dalyvės – be šiauliečių, dėl titulo kovos „Žalgiris“, „Rytas“, „Neptūnas“, „Lietkabelis“, „Pieno žvaigždės“ ir „Juventus“. Paskutinę vietą ketvirtfinalyje užims „Skycop“ ir „Dzūkijos“ poros nugalėtoja.

Ketvirtfinalio burtai vyks gruodžio 5-ąją, trečiadienį, o rungtynės bus žaidžiamos sausį ir vasarį. Finalo ketvertas vasario 16-17 d. vyks Vilniuje, bilietus jau dabar galima įsigyti Tiketa.lt. 

Šiauliečiai KMT ketvirtfinalyje tikisi mesti kovą bet kuriam galimam varžovui.

„Burtai kaip gyvenimas – yra teisingi, tad ko nusipelnei, tą ir gausi, – apie norimą priešininką ketvirtfinalyje nekalbėjo Sireika. – Net neabejoju, kad mes būsime konkurencingi.“



Komentarai:

ffg
nepergyvenk sireika tikim tavim ir zinom kad net is sudo gali laimincia komanda padaryt!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-11-30
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.