Sunkių traumų karjeros pradžioje lydėtas Embiidas pripažino svarstęs apie karjeros pabaigą

2018-12-07 17:52
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

24-erių metų centras Joelis Embiidas per savo kol kas dar trumpą karjerą jau turėjo iškęsti ne vieną sunkų išbandymą.

NBA naujokų biržoje 2014-aisiais jis buvo pašauktas trečiuoju šaukimu, bet net du pirmuosius savo sezonus iš Kamerūno kilęs krepšininkas praleido dėl sunkių traumų ir operacijų.

Kaip dabar Embiidas jau pasakoja, tuomet jam buvo itin sunku. Taip sunku, kad jis jau svarstė apie karjeros pabaigą. Embiidas šią istoriją dabar be užuolankų atskleidė žiniasklaidai.

Šį sezoną metami tritaškiai

35%
11,0
Pataiko: 11,0
Taiklumas: 35,0%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 17
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: J.J. Redick

„Pirmaisiais savo karjeros metais, sužinojus apie laukiančią antrąją operaciją, maždaug tuo pačiu metu mirė mano brolis. Mano galvoje tada buvo svarstymai, ką apskritai aš čia veikiu. Vieno sezono alga jau mano kišenėje ir atėjo laikas grįžti į Kamerūną.

Savo brolio buvau nematęs jau daug laiko, maždaug trejus ar ketverius metus, todėl tai buvo labai skausminga. Taigi tada tikrai galvojau apie karjeros pabaigą. Turėjau labai sunkią pirmąją operaciją, o iškęsti antrąją atrodė tikrai labai sunku. Visgi mane pastūmėjo kantrybė, mano brolis ir tai, kad esu kilęs iš Afrikos. Tokioje situacijoje, tu nori sugrįžti, daryti įtaką ir dalintis savo istorija už visą mūsų žemyną“, – pasakojo Embiidas.

JAV žiniasklaidoje primenama, kad apie ne itin tvirtą savo charakterį Embiidas buvo pasakojęs ir anksčiau.

Pavyzdžiui, tinklalapyje „The Players Tribune“ kadaise buvo dalintasi kamerūniečio pasakojimu apie tai, kaip jį universitete sugniuždė varžovo dėjimas. Pasak Embiido, jam milžinišką įspūdį padarė dabartinio Tel Avivo „Maccabi“ aukštaūgio Tariko Blacko dėjimas.

„Pirmas mano epizodas universitete buvo, kai Blackas taip per mane įdėjo, kad jau mąsčiau apie namus. Jis taip įkrovė, kad jau dairiausi bilietų į Kamerūną. Jam tai buvo paskutiniai metai universitete. Jis jau buvo suaugęs. Nežinojau, kas dedasi. Blackas pats nusiėmė kamuolį ir įdėjo įspūdingai. Viską mačiau tarsi sulėtintame video klipe“, – tąkart pasakojo Embiidas.

Traumų šešėlis Embiidą lydėjo dar kurį laiką. Pavyzdžiui, trečiaisiais savo karjeros NBA metais, debiutiniame sezone, jis sužaidė tik 31 susitikimą. Dabar į jo kontraktą taip pat yra įtraukta papildomų saugiklių, kad Filadelfijos „76ers“ klubas nesėkmės atveju galėtų apsidrausti.

Vis tik kol kas centras NBA arenose žiba. Jis šį sezoną vidutiniškai renka po 26,3 taško ir atkovoja po 13,3 kamuolio.



Komentarai:

Sirvydis
graziai sulose
2018-12-07
+3
Atsakyti
djgaffer
Kai dabar pamatai,kaip jis žaidžia,kaip pats krauna per kitus ir kaip aktyviai reiškiasi soc.tinkluose,tai net nepagalvotum,kad turėjo tokių psichologinių problemų.Bet kai karjerai tik prasidėjus tiek bėdų užpuola,tai daug kas būtų sugniuždytas.Džiugu,kad atsigavo ir malonu stebėti jo žaidimą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-07
-5
Atsakyti
Tt-Zhelko
Ar pats supratai,ką parašei?!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-07
Atsakyti
Zhelko
Cia ne jums ne Ryto vadovas Kliauzius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-12-07
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.