Aukštaūgio laukiantis Adomaitis susidūrė su liūdna realybe rinkoje

2018-12-18 12:17

Praėjusią savaitę vietą Europos taurės „Top 16“ etape užsitikrinęs Vilniaus „Rytas“ pasitinka paskutinį iššūkį reguliariajame sezone. Šalies sostinėje nusileido laipteliu žemiau, penktoje vietoje žengianti Baro „Mornar“, su kuria Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmajame rate susitvarkė užtikrintai 92:69.

Abiem komandoms šios rungtynės nieko nebelems: vilniečiai į kitą etapą žengs iš ketvirtosios pozicijos, o „Mornar“ klubui tai bus paskutinis sezono mačas Europoje taurėje. Esant tokiai situacijai, Adomaičio teigimu, daugiau laiko šiose rungtynėse gali sulaukti „Ryto“ jaunimas, tačiau pergalė vis tiek išlieka prioritetu. 

Jų Vilniaus komanda per 9 turus dabar turi 4, o „Mornar“ – 2.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
23
Naudingumas
31
Perimti kamuoliai
4
Atkovoti kamuoliai
7

„Turime 10 žaidėjų, jauni žaidėjai treniruojasi gerai. Manau, kad jie gaus daugiau šansų, bet vis tiek pagrindinis dalykas yra pergalė, – dvikovos išvakarėse kalbėjo Adomaitis. – Žaidžiame namuose ir apie tai galvojame. Priešininkas yra labai pavojingas. Paskutines dvejas rungtynes jie žaidė labai gerai. Pralaimėjo, bet galėjo ir laimėti prieš Frankfurto „Fraport Skyliners“ ir Adrijos lygoje prieš Zagrebo „Cedevita“. Yra ypač pavojingi perimetre, aukštaūgiai po krepšiu atkovoja daug kamuolių puolime. Kiekvienas turės gerai padaryti daug skirtingo darbo individualiai.“

– Pirmose rungtynėse šeši žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Ar aiškaus lyderio neturėjimas ir komandinis žaidimas gali būti tas koziris prieš „Mornar“? – žurnalistai paklausė Adomaičio.
– Mes visą sezoną norime būti tokia komanda, kad kiekvienose rungtynėse iššautų kitas žaidėjas ir keistis tie žaidėjai, kurie pelnytų taškus ar žaistų daugiau minučių. Svarbiausia ir tuomet buvo, ir dabar yra intensyvumas. Prieš juos žaidžiant reikia gero intensyvumo, ypač gynyboje. Perimetre yra labai daug pavojingų metikų. Paskutinėse rungtynėse su „Cedevita“ jie išmetė 41 tritaškį, Woveris pataikė 8 iš 12. Prieš kai kuriuos žaidėjus individualiai bus dideli akcentai.

– Margiris Normantas jau mėto į krepšį. Kiek laiko jis tai daro ir kiek džiugina jo progresas?
– Čia gal labiau klausimas yra medikams. Su traumuotais žaidėjais gyvename iki to momento, kada reikia daryti nuotraukas, ir tada laukiame medikų atsakymų, kaip tai atrodo. Dabar laukiame Chriso Kramerio, Margiris – tarpiniame procese. Tas progresas vyksta, bet kada bus pasakyta, kad jis gali ateiti į aikštelę ir treniruotis, tada mane labiausiai džiugins.

– Kaip vyksta naujokų paieškos? 
– Kažkokie kandidatai yra, kažkas tai vyksta. Čia gal būtų klausimas labiau Linui Kleizai, jis užsiima tais dalykais. Faktas, kad tai vyksta sunkiai. Jeigu rinkoje būtų daug žaidėjų, būtų didelis pasirinkimas. Dabar gal yra daugiau komandų, kurioms reikia tokių žaidėjų, o tų žaidėjų nėra. Jeigu atsiranda koks laisvas žaidėjas, automatiškai kelios komandos puola prie to žaidėjo. Mes esame viena iš jų.

– Ar vienas iš tų taikinių buvo Martins Meieris?
– Nežinau... Jis, man atrodo, turi kontraktą. Čia jau ne mes apie jį galvojame.

– Ar šiuo metu yra pažengusios derybos su kuriuo nors žaidėju?
– Nieko net nesinori sakyti. Sakau, klausimas ne man.



Komentarai:

Mukas
Kam jiems centras, jeigu nemoka isnaudoti. Visas zaidimas ant perimetro.
2018-12-19
+5
Atsakyti
KLPD
Motiejūnas laisvas.
2018-12-19
+8
Atsakyti
Taigi
Perskaičius ankstesnius komentarus, belieka pridurti - "liūdna realybė" jiems ne atsitiktinai :)
2018-12-18
-16
Atsakyti
Tai nei rezultatu nereik
Paziuri i veidus, ir akivaizdu. Persirauke, pajuode, ar paraudonave. Sypootis moka tik sarkastiskai. Tiek fanai, tiek ir zaidejai bei treneriai.

Nieko keisto, nes tai karjeristo bruozas. Tokio, kuris emigravo i Vilniu del geresnes algos ir jauciasi kietas vien del to :)
2018-12-18
+2
Atsakyti
Sezono ivykiai irodo
Kas per organizacija yra tas rytas. I tokia vieta patekes arba deraduosi, arba stovesi vietoje.

Giedraitis isejo - pavare konkreciai

Mockevicius ismestas buvo - pavare visai normaliai

Netgi Mavrokefalidis, nepasiliktas ir pabuves bedarbysteje kelis men, ir tai pries Oluympiakos pavare pakankamai.
2018-12-18
-11
Atsakyti
KLPD
Jaučiu,kad Rytas prapils rytoj - tik be "L" raidės.
2018-12-18
-1
Atsakyti
Zurnalistas
Prisip1so cia prie nekalto zmogaus - visi klausimai ne jam, ko cia pristojot, juk jis tik treneris..
2018-12-18
+2
Atsakyti
Bb
O buvo mockevicius,bet gi kairys geriau
2018-12-18
+9
Atsakyti
Anonimas
o kas vidury sezono nori eit i toki kluba?dar kol neprasidejes sezonas,vadovai gali pudrint smegenis apie europos uzkariavima,o kai realybe drebia veidu i purva potencialus zaidejai praso kurkas daugiau uz tai kad susiteptu savo varda prisijungdami prie komandos.dar menesis tokiu kanciu ir sezonas bus eilini kart laidojamas,o tada nereikes jokiu pastiprinimu
2018-12-18
-1
Atsakyti
BigDickPlay
Kelinti metai is eiles jau rytas sudeti renkasi iki nauju metu? Po to verkia kad nera rezultatu... kur tau bus kai puse sezono komplektuoja komanda...
2018-12-18
-3
Atsakyti
....
Kolossos Rhodes-Olimpiakos (mavrokoidis 13.pts,11.reb),kontraktas pasirasitas pries menesi.Nu ka ryto vadyba,ka pasakisit.
2018-12-18
-3
Atsakyti
To Stekas-Rivilė
Granto kontrakte numatyta, kad jis negali keltis į kitą LKL komandą.
2018-12-18
Atsakyti
R
Nu ka vafliai, Neptunas kontrakta su Grantu sudare, kad raudonkurviniai neturi teises perpirkt. Tai dabar gaunasi liudna realybe.
2018-12-18
-2
Atsakyti
KLPD
O gal dar A.Sabonis išbėgtų į aikštelę - kamuolį juk gali da laikyti
2018-12-18
+8
Atsakyti
a tikrai nera
Silutei, Mazeikiams yra, Prienai net su 2 savaiciu perziurom randa, kinai vos tik Motiejunas gavo trauma is G lygos kit ajau turi... o cia matai nera 3 menesiai :)

Realiau, kad niekas nenori eiti i tokia komanda, kur treneris ragina krauja pralieti
2018-12-18
+3
Atsakyti
ziurim ka turim 3 men
Geresni zaidejai pigiau neina, o blogesniu brangiau dar nesiryzta imti
2018-12-18
+2
Atsakyti
nesivelsiu į svarstymus, bet ar ne per daug akcentuojamas tas Margirio netekimas? Man, asmeniškai, didelis klausimas ar jis iš vis Ryto lygio, bent jau tokio, kokio komanda siekia. Krameris grįžęs, žinoma, padės, o Normantas? Aš daug optimizmo neturėčiau. Centrų problemą reikėjo spręsti dar prieš Kairį imant, o ne dabar.
2018-12-18
-16
Atsakyti
aa
antanui uztektu ant kotleto kokio euro, nes visus pinigus kotletu pralose spauguotis
2018-12-18
+5
Atsakyti
Stekas-Rivilė
Aš nesuprantu, kodėl tiek ilgai neapsisprendžiama dėl Jaray Granto perpirkimo iš Neptūno? Tikrai nieko gresnio šiuo metu neras Rytas..
2018-12-18
-1
Atsakyti
Ne Antanas
Uzdesiu 1000 eur už Mornar - atsiimsiu 8000.. lengvi pinigai paošiu kaip reikiant ir galesiu Antanui 10 eur numest,ant kramtoškės
2018-12-18
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 30

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.