Grigonis apie triuškinantį Walkupo dėjimą: „Juokavome, kad jis pavirto Halku“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Stambulo (Turkija)
2018-12-19 23:00

Penktadienį klampiose rungtynėse Miunchene prieš vietos „Bayern“ skaudžiai pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ panašiai besiklosčiusiame mače Stambule išsigelbėjo paskutinėmis sekundėmis.

Leo Westermanno susitikimo pabaigoje truktelti žalgiriečiai 75:71 įveikė „Daruššafaka“ ir sugrįžo į pergalių kelią, kas kauniečių stovykloje įpūtė pakilią nuotaiką dvigubos savaitės starte. 

Anot Mariaus Grigonio, praleidęs smūgį nuo Eurolygos autsaiderių, „Žalgiris“ galėjo kristi į savotišką duobę. 

Foto galerija

„Labai gerai, kad laimėjome, nes jeigu būtų pabaigoje vėl paleidę, būtų buvę labai negerai. Bet kaip tik perlaužėme, tas Leo Westermanno tritaškis, aišku, labai padėjo, labai svarbi pergalė ir dabar reikia laimėti prieš Tel Avivo „Maccabi“, – kalbėjo „Žalgirio“ snaiperis, Stambule pasižymėjęs 10 taškų.

Pasidžiaugęs pergalę išplėšusio Westermanno žaidimu, Grigonis pagyrė ir įspūdingu dėjimu „Daruššafaka“ lyderį Ray McCallumą nubaudusį Thomasą Walkupą. Amerikietis ketvirtojo kėlinio pradžioje įskriejo į varžovų baudos aikštelę ir viena ranka sugrūdo kamuolį į krepšį.

„Labai užvedė. Juokavome, kad jis pavirto tuo Halku iš kalendoriaus. Iš tikrųjų labai smagu, kad jis taip įsijungė į rungtynes, nors nežaidė pirmoje pusėje“, – Grigonis gyrė komandos draugą.

Kalbėdamas apie rungtynių planą, Grigonis užsiminė, jog nepavyko sustabdyti kai kurių žaidėjų stipriųjų pusių bei atsiverti varžovų po savuoju krepšiu. Nors „Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 37-30, šeimininkai puolime sugriebė 12 kamuolių, kai Šarūno Jasikevičiaus kariauna – 10.

„Svarbu, kad parodėme charakterį, – pabrėžė Grigonis. – Tai tas turbūt labiausiai pavyko. Michaelis Ericas – labai stiprus žmogus, tiesiog dominavo po krepšiais. Taip negalime leisti, turėjome kartu kovoti dėl tų kamuolių, bet taip išėjo.“



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.