Eurolygos klubų kalėdiniai norai: ko galėtų paprašyti „Žalgiris“?

2018-12-24 20:15
Nuotr.: Basketnews.lt/D.Lukšta
Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Beveik pusę Eurolygos reguliariojo sezono sužaidę klubai pasitinka stebuklingąsias Kalėdas. Apžvelgdamas nūdienos aktualijas, portalas „Eurohoops.net“ pamąstė, ko kiekviena ekipa galėjo prašyti Kalėdų Senelio.

Kauno „Žalgirio“ noras aiškus ir paprastas – „norime Šarūno Jasikevičiaus amžinai“, spėjo tinklaraštininkai.

„Taip, taip, mes žinome, kad jis jau yra metų treneris. Tuo pačiu jis bus labiausiai geidžiamas treneris vasaros metu, potencialiai sulauksiantis pasiūlymų ne tik iš Europos, bet ir siūlymų jungtis prie trenerių štabo kurioje nors NBA komandoje.

„Žalgiris“ nenorėtų nieko daugiau – tik surakinti Šarą Kaune amžiams“, – pridedama prie „Žalgirio“ laiško Kalėdų Seneliui.

Stambulo „Anadolu Efes“ – Milošo Teodosičiaus

Galingai startavusi „Anadolu Efes“ rimtai pretenduoja į atkrintamąsias, o jeigu to nepasieks, bus didelis siurprizas. Negana to, jie dar kesinasi tapti rimta Finalo ketverto kandidate. Jeigu jų noras dėl Teodosičiaus išsipildytų, tai būtų didinga dovana.

Milano „AX Armani Exchange“ – patirties

Milano komanda turi visus įrankius atkrintamosioms, kurias sezono pradžioje įvardijo kaip pirminį tikslą. Mike'o Jameso ir Nemanja Nedovičiaus duetas – ypatingai grėsmingas, Artūras Gudaitis – lyg žvėris baudos aikštelėje, Vladimiras Micovas žaidžia geriausią sezoną karjeroje, o taip pat kiekvienoje pozicijoje yra eilė solidžių krepšininkų. 

Ko jiems trūksta? Žiupsnelio patirties, kaip tvarkytis lemiamais momentais, ypatingai užbaigiant rungtynes. Šis aspektas – bene esminis jiems medžiojant vietą atkrintamosiose.

Podgoricos „Budučnost“ – ausų kamštukų

Negalima kaltinti Aleksandro Džikičiaus, kuris pakelia savo toną išsakydamas priekaištus savo auklėtiniams. Dažnai neapsieinama ir be necenzūrinės leksikos.

Belieka užjausti tuos vaikinukus, kuriems tenka pajausti kylančius decibelus, Džikičiui aiškinant savo idėjas. Dėl to jo auklėtiniams reiktų ausų kamštukų.

Maskvos CSKA – daugiau meilės iš varžovų fanų

Nors CSKA demonstruoja akiai gražiausią ir efektyviausią krepšinį pastaraisiais metais, jie nesulaukia kitų komandų fanų meilės ir įvertinimo. 

Stambulo „Daruššafaka“ – rungtynių užbaigimo

„Daruššafaka“ galėjo būti kur kas geresnėje padėtyje nei yra dabar su 1-13 santykiu, nugramzdinusiu juos į turnyrinės lentelės dugną. Prieš Tel Avivo „Maccabi“ Stambulo ekipa krito paskutinėmis sekundėmis, dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“ užstrigo paskutinėmis minutėmis ir buvo arti, jog svečiuose nukautų Maskvos srities „Chimki“. Prieš Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ Turkijos komanda pirmavo 15 taškų persvara, bet subyrėjo trečiajame kėlinyje, o mūšyje su „Žalgiriu“, likus žaisti 1 minutę ir 14 sekundžių, turėjo 3 taškų pranašumą, tačiau pralaimėjo.

„Barcelona“ – komandos chemijos

Tarpsezoniu Barselonos komanda pasikvietė aukštos klasės krepšininkus, tačiau kol kas Svetislavo Pešičiaus auklėtiniams retai pavyksta sužaisti tokiu lygiu, kokia yra suburta sudėtis. Krepšininkai yra, tad jeigu Kalėdų Senelis įpurkštų dozę chemijos, tuomet galėtume pamatyti visai kitokį žaidimą, sugrįžimą į atkrintamąsias ir, kodėl gi ne, į Finalo ketvertą.

Miuncheno „Bayern“ – Devino Bookerio sugrįžimo

„Bayern“ ekipa Eurolygoje tapo maloniu siurprizu, su santykiu 7-7 balansuojant ant atkrintamųjų slenksčio. Jei tik pagrindinis centras Devinas Bookeris į rikiuotę sugrįžtų kuo greičiau, Miuncheno ekipa netgi galėtų sutvirtinti savo poziciją tarp pirmojo aštuntuko ir užfiksuoti istorinį sezoną.

Stambulo „Fenerbahče“ – krūvos lėktuvų, fanams nuskristi į Vitoriją

Situacija yra tokia: „Fenerbahče“ šiuo metu demonstruoja geriausią krepšinį Eurolygoje, o jų santykis 13-1 tai tik patvirtina. Jei Željko Obradovičiaus kariauna liktų be atkrintamųjų, tai būtų milžiniškas siurprizas. Patekimas ten jiems bus ketvirtasis paeiliui, tad ko jiems trūksta? Armijos lėktuvų, atgabensiančių tūkstančius fanų į Vitoriją, kur vyks 2019-ųjų Finalo ketvertas.

Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ – teleportacijos įrenginio

Amžinai vasara besimėgaujančiame Las Palme gyvenimas yra saldus, tačiau tik ne tenkančios ilgiausios Eurolygos išvykos. „Herbalife Gran Canaria“ situaciją palengvintų kokia nors tai mašina, kuri nusiųstų juos tiesiai į reikalingą miestą kiekvieną savaitę.

Maskvos srities „Chimki“ – amuleto, saugančio nuo traumų

Visoms komandoms tenka taikytis su žaidėjų traumomis, tačiau „Chimki“ nuo to kenčia labiausiai, atsižvelgiant, jog iš rikiuotės krenta elitiniai žaidėjai. Aleksejus Švedas nerungtyniavo paskutiniuose penkiuose mačuose, Anthony Gillas taip pat šiuo metu yra susižeidęs. Giorgo Bartzoko komandai šios netektys – ypatingai didelės: nežaidžia rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas ir vienas geriausių turnyro puolėjų.

Vitorijos „Baskonia“ – kelialapio į Finalo ketvertą

Vitorija ir klubo fanai be proto trokšta pamatyti savo komandą šiame mieste vyksiančiame turnyre. Visgi po sunkaus sezono starto „Baskonia“ nėra tarp favoritų žaisti ten, tačiau dar yra laiko pokyčiams, kurie suteiktų fanams tikėjimą tuo, ko jie laukia – matyti „Baskonia“ namuose besikaunančią dėl čempionų titulo.

Tel Avivo „Maccabi“ – vilties

2014 metų Eurolygos čempionai – rimtame pavojuje: jie artėja prie to, jog praleis atkrintamąsias ketvirtą sezoną iš eilės. Su santykiu 4-10 „Maccabi“ – 14-oje vietoje. Ko Tel Avivo komandai reikia, tai – beprotiškos vilties ir tikėjimo, jog jie gali dar viską apversti aukštyn kojomis. Bus be galo sunku, bet ką jie gali padaryti, tai tik toliau kovoti.

Pirėjo „Olympiakos“ – daugiau Davido Blatto spaudos konferencijų

Atsiprašome, „Olympiakos“, tačiau šis prašymas keliauja iš žiniasklaidos, Kalėdų Senelis gali patvirtinti. Turbūt to paties nori ir fanai. Mikrofonas priešais Blattą lygiai taip pat suteikia malonumą ir įtraukia visus, kaip kartais ir rungtynės. Na, kartais galbūt ir labiau. Tikras malonumas žiūrėti Blatto spaudos konferencijas, per kurias jis tiesiog žeria išminties perlus, išmintingas pastabas ir kartais atsitiktinius juokelius.

Atėnų „Panathinaikos“ – pataikymo

Keli papildomi metimai iš perimetro dar niekam nepamaišė, tačiau „Panathinaikos“ komandai tai taptų kertine paspirtimi. Žalieji prasčiausiai Eurolygoje pataiko iš toli (29 proc. pataikymas) ir tai yra bene pagrindinis faktorius, kodėl jie su santykiu 6-8 šiuo metu yra už atkrintamųjų varžybų. Prie to paties, tai taip pat veikia ir komandos žaidimą. Kalėdų Seneli, „Panathinaikos“ reikia papildomų „degančių“ rankų. Galbūt su permainomis sudėtyje?

Madrido „Real“ – pakartojimo

Ko sėkmingiausia visų laikų Europos komanda ir viena geriausių Eurolygos ekipų galėtų paprašyti? To, ko klubui nepavyko pasiekti nuo 1960-ųjų: laimėti Eurolygą dukart iš eilės. 



Komentarai:

kaledinis noras
noriu kad zalgerio naujais metais niekas neparūrintu.
2018-12-25
Atsakyti
Ggg
Nu sudas paskutinis. Uzkliuvo keli norai, labiausiai Oly.

Buvo Blatt'as Kaune, Zurnalistai vos pora nesamoningu klausimu sugebejo uzklaust, tokio trenerio.
2018-12-25
+11
Atsakyti
djgaffer
Kad Šaro konferencijos ne ką prastesnės už Blatto.O kad traumos pagaliau praeitų pro Žalgirio komandą,taip pat galima paprašyti.Dėl Šaro pasilikimo dar anksti kažką sakyt,todėl dabar svarbiausia tas traumas pasigydyti ir į PO patekti.
2018-12-24
Atsakyti
Donce
Pao reiktu naujo nenarkusos savininko tik neisdriso parasyt turbut.
2018-12-24
-6
Atsakyti
kaledu norai
Idomus visu kaledu norai tai gal ir zalgiriui reiktu amuleto sauganciu nuo traunu kaip ir chimki norai
2018-12-24
+4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.