Sunkią atkarpą įveikęs Pukelis: „Šventinės nuotaikos iškart tapo geresnės“

2018-12-26 12:05
Nuotr.: M.Baranauskas
Nuotr. M.Baranauskas

Aurelijus Pukelis gruodžio mėnesio rungtynėse iki paskutinio NKL 2018-ųjų metų savaitgalio nerado savo žaidimo, kai per penkis mačus vidutiniškai rinko po 7,2 taško. Paskutinis savaitgalis pakeitė vidurio puolėjo nuotaikas prieš didžiąsias metų šventes.

Centras paskutinėse dvejose rungtynėse fiksavo 20 taškų, 13 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvių perdavimų ir 34,5 naudingumo balo vidurkius. Tokie skaičiai jam leido tapti NKL savaitės MVP.

Pukelis „Vytyje“ žaidžia antrąjį sezoną ir kol kas šie metai jam yra geresni – jis savo įmetamų taškų vidurkį pakėlė nuo 11,1  iki 13, atkovotų kamuolių – nuo 6,4 iki 6,9, rezultatyvių perdavimų – nuo 0,9 iki 1,5, naudingumo balų – nuo 15 iki 16,7.

Aurelijus Pukelis

Aurelijus  Pukelis
Aurelijus  Pukelis
MIN: 20.29
PTS: 13 (68.16%)
REB: 6.89
AS: 1.53
ST: 0.68
BS: 0.74
TO: 1.63
GM: 19

Sezono pradžioje 24-erių metų 205 cm ūgio krepšininkas turėjo problemų su sveikata, todėl praleido ketverias rungtynes.

„Kamavo ligos, traumos, nepaleido vis kažkas… Vėliau tokie dalykai labai išbalansuoja, neina įsivažiuoti į ritmą. Atrodo, kad jau įsivažiuoji ir iškart vėl kažkas atsitinka… Iš pradžių buvo akies uždegimas, taip pat jaučiau pėdos ir čiurnos skausmus. Dabar dar yra padarinių, bet žaisti įmanoma“, – svetainei „nklyga.lt“ pasakojo Pukelis.

– Aurelijau, kaip pavyko metus užbaigti tokiais galingais pasirodymais?
– Atrodo, kad viskas sukrito iš dėkingų situacijų. Komandos draugai kurias man progas, tikrai duoda perdavimų. Pavyko viską sumesti ir gavosi tokie skaičiai.

– Šį sezoną jau pataikėte 10 tritaškių iš 21, kai prieš tai per dvejus metus įmetei tik 5 iš 17. Kodėl pasikeitė situacija?
– Man treneriai sakydavo „Tu gal nusimesk tą kamuolį, turime tų metikų“. Bet aš kiekvieną kartą po treniruočių likdavau ir mėtydavau bei vis dar mėtau iš toli. Dabar treneris man leidžia laisvam mesti, o tie metimai kol kas krenta.

– Rungtynėse su „Neptūnu-Akvaservis“ pasiekėte savo rekordą su 7 rezultatyviais perdavimais. Sekėsi surasti komandos draugus?
– Atrodo, kad gauni kamuolį po krepšiu ir varžovai iškart dviese ar trise pribėga, tad tenka nusimesti. Kadangi turime gerus metikus, tai nusimetu ir jie pataiko. Man atiduoti kamuolį laisvam nei sunku, nei pavydėtina.

– Per pirmąsias penkerias gruodžio rungtynes pelnydavote po 7,2 taško. Buvote patekęs į duobę?
– Galbūt jau pats buvau nusivylęs. Atrodo, kad niekas nesiseka, negaliu net laisvas iš po krepšio įmesti. Rankos jau nusvirusios buvo. Ateina naujos rungtynėse ir nauja istorija, bet prieš tai buvo tokia duobelė. Dabar tikiuosi, kad iš jos išlipsiu. Šventinės nuotaikos iškart geresnės po tokio savaitgalio.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.