Po lengvos pergalės – Adomaičio priekaištai jaunimui

Laura Ivaškaitė
Basketnews.lt
2018-12-27 21:20

„Svarbiausia, kad iškovojome pergalę ir po švenčių pagavome rungtynių ritmą“, – teigė Dainius Adomaitis po to, kai jo treniruojamas Vilniaus „Rytas“ ketvirtadienį vakare 89:79 įveikė Alytaus „Dzūkijos“ ekipą ir įsirašė dar vieną tašką „Betsafe-LKL“ čempionate.

Šios rungtynės sostinės klubui buvo svarbios besirengiant vienai atsakingiausių sezono atkarpų – kitą savaitę startuosiančiam Europos taurės „Top 16“ etapui.

Nors dvikova su alytiškiais „Rytui“ tapo gana lengva treniruote ir jie pergalę užsitikrino jau po trijų kėlinių, Adomaitis turėjo priekaištų jauniesiems žaidėjams.

Foto galerija

„Blogiausia buvo tai, kad 35 minutę pirmaudami 20 taškų, išleidome jaunimą į aikštę ir jie nesuprato, kiek jų minutės buvo svarbios. Jie turi suvokti, kad į šansus reikia kabintis dantimis. Šiandien iš kai kurių žaidėjų to pasigedau“, – sakė treneris.

Galima nuspėti, kad šios Adomaičio pastabos labiausiai buvo skirtos vidurio puolėjui Marekui Blaževičiui, kuris per beveik pusę ketvirtojo kėlinio nesurinko nė vieno naudingumo balo.

„Ryto“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo gynėjas DJ Seeley, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 4 kamuolius bei surinkęs 27 naudingumo balus.

– Kaip Arciomas Parachouskis įsilieja į komandą? – paklausėme Adomaičio.
– Po truputį. Yra dalykų, kuriais jis turi prisitaikyti, yra ir tokių, kuriuos turime pritaikyti mes. Norime kuo geriau išnaudoti Artiomą.

– Dominique‘o Suttono žaidimo kreivė gana smarkiai svyruoja, ar galime iš jo tikėtis daugiau stabilumo?
– Jis yra emocingas žaidėjas, jo žaidimas priklauso nuo pirmų minučių. Bet dabar, kai turime Parachouskį, bandome dėlioti, kas su kuo gali geriau žaisti. Pas mus visi žaidėjai svarbūs.

– Kiek realu, kad Chrisas Krameris grįš iki Europos taurės „Top 16“ etapo starto?
– Situacija tokia – jo grįžimas suplanuotas po naujųjų metų, bet dabar gyvename po vieną dieną. Jis kasdien treniruotėse vis daugiau padaro ir žiūrime, kaip jam sekasi. Kol kas – viskas pagal planą.



Komentarai:

nu
jaunimas siais laikais ziauriai aria .senu laiku kovotojai pries cask iskart pompas gautu.
2018-12-28
-9
Atsakyti
V
Kad ne į Mareką tai tikrai, nes rezultatas tirpti pradėjo dėl alytiškių tritaškių. O jaunimo vangumas gynyboje rungtynių pabaigoje nustebino ir mane.
2018-12-28
+9
Atsakyti
Kazkas
Jei kažkas nesuprantat tai antrą pusę iškovojo ramią uštikrintą pergalę tikrai aantra pusė nebuvo sunki ne taip kaip žalgiris namie iki 4 kėlinio su alytiškiais draskės tada tai buvo išvargta pergalė
2018-12-28
+16
Atsakyti
Krepšys
Matosi kad straipsnio autorė beveik nesekė rungtynių. Galutinis rezultatas ne visada perteikia vaizdą aikštelėje
2018-12-27
-7
Atsakyti
TDaY durnelis
Ziurek kad tavo numyletas Adomas bent i lkl finala prasimustu nes rinktineje vienas suklupimas ir Saras jo vietoje
2018-12-27
-8
Atsakyti
Ed
TDaY visiškas katastrofa esi... lygindamas Šara su tuo parodija.. Šarą visa Europa jau dabar pripažibo, o Adomas ką? Net lkl su š maišo, Šaras tik paskelbtu kad renkas kluba, tai be konkurencijos Barca, Real, Fenerbache, Pao ir t.t. Pasiimtu..
2018-12-27
+5
Atsakyti
Ed
10 taškų skirtumu prieš Dzūkija, rašo kad lengvos.. nu... rytui tai...
2018-12-27
+8
Atsakyti
Pyktas Adomaitis tarsi anektodas
2018-12-27
-5
Atsakyti
TDaY
Na Adomas saunuolis, bet jau turi kiausus isleisti ta jaunima. Ne taip kaip Saras, kuris net ir triuskindamas LKL kaimus bijo Ulecka ar Biruti isleist. Hartenstein, Valinskas ir Sabecki Sarasa jau sulgugde, tiek psichologiskai tiek fiziskai. Kas sekantis?
2018-12-27
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.