Teigiami pokyčiai: trenerius pakeitusios Eurolygos komandos akivaizdžiai pagerino žaidimą

2018-12-29 13:21
Nuotr.: Sputnik - Scanpix
Nuotr. Sputnik - Scanpix

Pirmajame šio sezono Eurolygos rate penki klubai jau pakeitė vyriausiuosius trenerius, o tai, kaip rodo statistika, atnešė teigiamus rezultatus komandoms. Šią savaitę stipriausiojo Senojo žemyno lygoje užfiksuotas ir įdomus reiškinys – visos komandos, pakeitusios trenerius, šventė pergales.

Trys iš jų laimėjo netgi paneigdamos bukmekerių prognozes – jos nebuvo laikomos favoritėmis laimėti.

Taip penkioliktajame Eurolygos ture laimėjo Las Palmo „Gran Canaria“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Daruššafaka“ ekipos, o Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ pateisino savo favorito statusą.

„Gran Canaria“ komandoje Victoras Garcia 11-ajame Eurolygos ture vyriausiojo trenerio poste pakeitė Salva Maldonado. Ispanijos klubas nuo to laiko iškovojo 3 pergales iš 5 galimų, o praėjusiame ture 73:66 įveikė Kauno „Žalgirį“.

„Panathinaikos“ klubas tik trečiadienį sulaukė naujojo trenerio Ricko Pitino, kuris atvyko iš JAV ir pakeitė Xavierą Pascualį. Legendinio trenerio debiutas Europoje neapkarto – namuose žaidę Atėnų krepšininkai 96:84 įveikė Maskvos CSKA.

Nuotr. Reuters – Scanpix

Šią savaitę dvylikos pralaimėjimų seriją Eurolygoje pavyko nutraukti „Daruššafaka“ klubui, kuris namuose užfiksavo sensaciją 79:75 įveikdamas Pirėjo „Olympakos“ ekipą. Stambulo vadovai po 11-ajame Eurolygos ture patirtos nesėkmės prieš „Maccabi“ klubą nusprendė iš trenerio pareigų atleisti Ahmetą Čakį, o jį pakeitė Selcukas Ernakas.

„Maccabi“ auklėtiniai, kuriuos nuo 8-ojo Eurolygos turo treniruoja Ioannis Sfairopoulas, namuose po atkaklios kovos 94:92 palaužė „AX Armani Exchange“ krepšininkų pasipriešinimą. Tai buvo ketvirtoji graiko treniruojamos komandos pergalė per 8 sužaistus mačus. Palyginimui, buvęs Izraelio klubo treneris Nevenas Spahija iš 7 rungtynių laimėjo vos kartą.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

„Baskonia“ klubas trenerį Pedro Martinezą pakeitė po to, kai 7-ajame Eurolygos ture Podgoricjoje pralaimėjo vietos „Budučnost“ ekipai. Vietoje Martinezo vyriausiojo trenerio poste stojo Velimiras Perasovičius, o jo treniruojami auklėtiniai praėjusiame ture išvykoje 85:77 įveikė be Aleksejaus Švedo žaidusius Maskvos srities „Chimki“ krepšininkus. Tai buvo jau penktoji Ispanijos klubo pergalė per 8 turus, kai už ekipos trenerio vairo stovi Perasovičius.

Tai, kad atvykę treneriai į komandų žaidimą įnešė teigiamų permainų atspindi ir bendra statistika – per 26 mačus, kai klubams vadovavo naujieji strategai, buvo iškovotos 14 pergalių. Palyginimui, jau atleisti treneriai iš 49 mačų sugebėjo laimėti vos 13 sykių.



Komentarai:

Visiem px
Kas buvo toje NBA. Eurolyga tai ne NBA gal ir tas Pitino taps geru treneriu pao turi atsigauti Putino turi būt neblogas treneris. Jei nepritapai Eurolygoje reiškia NBA pritapsi. O jei nepritapai NBA tai Eurolygoje pritapsi. Pvz Rodion Kurucs ir Chasson Randle nepritapo Eurolygoje o wizards ko ne 15 minučių gauna Randle. Kurucs vapše nežaidė barcoj. O NBA vidutiniškai 9 taškus kas mačą renka dar patobulės Kurucs nes jam tik 20 metų.
2018-12-30
+1
Atsakyti
magical
Rick Pitino geriausias siuo metu europoje treneris...tikrai nustebciau jei nelaimes eurolygos.....prognozuoju,kad antram ture panathinaikos bus rezultatyviausia komanda ir pralaimes ne daugiau 2 kartus
2018-12-29
-2
Atsakyti
lol
treneris pitino laimejo pirmas rungtynes eurolygoj ir jau komanda pagerino zaidima. bullshit. jei ne tas antras kelinys, kur 36 sumete, butu tas pao ir praloses. per anksti straipsni paraset, visas zaidimas pasimatyt tik po 10-15 rungtyniu. cia tas pats kaip iskart po lietkabelio ir ryto rungtyniu, kai sudetis lietkabelio pasikeite sakyt, kad trenerio pakeitimas dave naudos...
2018-12-29
+4
Atsakyti
Didvyriai blem
Tas Rick Pitino Celtics buvo suzlugdes belekiek metu, pazekit youtubei video sb nation ikelta yra
2018-12-29
-7
Atsakyti
Anonimas
Tiesiog komandoms supuolę palankesni varžovai...tai norit pasakyt kad ir šarą reikia išmest???
2018-12-29
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.