NKL jaunųjų krepšininkų reitingas: „Neptūno“ dublerių vedlys – vėl geriausias

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-01-02 14:32
Nuotr.:

Nacionalinėje krepšinio lygoje trečiąjį mėnesį tarp geriausių jaunųjų krepšininkų į viršų šovė po du Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ir Vilniaus „Perlo“ žaidėjus bei vienas Kauno „Žalgirio“ dublerių atstovas.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ visą NKL sezoną pateikia geriausių mėnesio jaunųjų krepšininkų reitingą, į kurį įtraukti ne vyresni nei 1998 metų gimimo krepšininkai.

Spalio mėnesio reitingą galite perskaityti čia, o lapkričio – čia. Gruodžio mėnesio geriausių jaunųjų krepšininkų reitingas:


1 vieta – Tadas Pažėra
Vid. 26 min., 14,4 tšk., 4,6 atk. kam., 4,4 rez. perd., 2 per. kam. 23 naud. balai

Nuotr. Matas Baranauskas

Einaras Tubutis

Einaras  Tubutis
Komanda: Vilniaus Perlas
Pozicija: PF
Amžius: 20
Ūgis: 207 cm
Svoris: 89 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

20-ies metų 194 cm ūgio Tadas Pažėra pirmąją vietą geriausių jaunųjų krepšininkų reitinge užėmė antrą mėnesį paeiliui. Gynėjas išlaikė panašius statistinius rodiklius bei dar labiau pakėlė naudingumo balų kartelę.

Lapkričio mėnesį krepšininkas vidutiniškai rinko po 18,9 naudingumo balo, o gruodį mažiausias jo efektyvumo rodiklis buvo 18 balų.

Gynėjas pasižymėjo puikiu taiklumu iš artimojo nuotolio. Pagal dvitaškių pataikymo procentą jis lygoje užėmė devintąją vietą (25/38, 65,8 proc.), baudų metimų – aštuntąją (19/20, 95 proc.). Tiesa, jam nesisekė atakuoti iš toli, kadangi tikslą pasiekė tik 1 tritaškis iš 8 bandymų.

Pažėra visose penkeriose mėnesio rungtynėse pelnė dviženklį taškų skaičių, o geriausiai jam sekėsi dvikovoje su kita dublerių komanda – Vilniaus „Perlu“. Tąkart gynėjas pelnė 18 taškų ir surinko 28 naudingumo balus. 

Vidutiniškai rinkęs po 23 naudingumo balus, jis gruodį tarp visų NKL krepšininkų pagal šį rodiklį užėmė ketvirtąją vietą.

Pažėra šį sezoną žaidžia itin stabiliai. Jo rezultatyvumas siekia 14,4 taško, o dviženklį taškų skaičių jis įmetė jau 14 rungtynių iš eilės. Šios ribos iš 21 rungtynių dvidešimtmetis nepasiekė tik du kartus.

Lapkričio pabaigoje jis gavo dvigubą licenciją ir gali rungtyniauti Klaipėdos „Neptūno“ komandoje, tačiau kol kas jam tokia galimybė suteikta nebuvo.


2 vieta – Lukas Uleckas
Vid. 28 min., 17,8 tšk., 3,6 atk. kam., 1,6 rez. perd., 1,4 per. kam. 13,8 naud. balo

Nuotr. D.Lukšta

Lukas Uleckas į šį reitingą patenka antrąjį mėnesį iš eilės, o šįkart jis penketuke yra vienintelis iš Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos. Spalį ir lapkritį penketuke buvę Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus praėjusį mėnesį dažniau rungtyniavo pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje.

Pastaruoju metu 19-os metų 199 cm ūgio Uleckas taip pat žaidžia ir „Žalgirio“ klube, tačiau šis universalus krepšininkas gruodį NKL spėjo pasirodyti penkeriose rungtynėse iš šešerių.

Praėjusį mėnesį jaunasis gynėjas dar labiau kilstelėjo savo rezultatyvumo vidurkį. Spalį jis vidutiniškai pelnydavo po 9,8 taško, lapkritį – po 17,4, o gruodį – po 17,8.

Per pirmąsias šešerias sezono rungtynes Uleckas dviženklį taškų skaičių buvo įmetęs tik du kartus, o po to šią ribą jis pasiekia jau 10 rungtynių paeiliui.

„Lukas jau kitą sezoną turėtų žengti į LKL, kadangi tam yra pasiruošęs tiek savo fizinėmis galimybėmis, tiek ir krepšinio IQ. Jis turi visas galimybes NKL jau dabar žaisti gerai ir manau, kad ir LKL padėtų ne vienai komandai“, – apie šį krepšininką pasisakė „Žalgirio“ dublerių komandos treneris Mantas Šernius.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantis atletas varžovus labiausiai baudžia taikliais tritaškiais, kurių gruodžio mėnesį pataikė 17 iš 38 (44,7 proc.). Uleckas visoje lygoje pagal tritaškių taiklumą šį sezoną užima trečiąją vietą – pataikė 42 tolimus šūvius iš 87 (48,3 proc.).

Gynėjas šį sezoną tolimus metimus realizuoja taikliau nei dvitaškius, kurių pataikė 44,3 proc.


3 vieta – Karolis Giedraitis
Vid. 28 min., 18,7 tšk., 3,3 atk. kam. 2,7 rez. perd., 1 per. kam., 12,6 naud. balo

Nuotr. Fotodiena.lt/J.Auškelis

Spalio mėnesį Karolis Giedraitis jaunųjų krepšininkų reitinge užėmė pirmąją vietą, tačiau lapkritį liko už jo ribų. Gruodžio mėnesį jis vėl demonstravo solidų žaidimą bei grįžo į penketuką.

Savo rezultatyvumą 20-ies metų 194 cm ūgio gynėjas kilstelėjo iki 18,7 taško ir visoje NKL gruodį užėmė penktąją vietą. Jis šį sezoną vidutiniškai pelno po 17,7 taško ir NKL rikiuojasi trečioje pozicijoje.

Per septynerias gruodžio rungtynes Giedraitis mažiausiai įmetė 12 taškų, o daugiausiai – 27. Pastarąjį rodiklį jis pasiekė paskutinėse mėnesio rungtynėse, kai į Jonavos ekipos krepšį įmetė po 4 dvitaškius ir tritaškius bei 7 baudos metimus.

Spalio mėnesį krepšininkas pataikė net 50 procentų tritaškių, tačiau vėliau jo taiklumas ėmė prastėti, o dabar pataikymo procentas atakuojant iš toli yra nukritęs iki 32,6%. Gruodį jis įmetė 36,4 proc. tritaškių.

Giedraitis yra vienas dažniausiai klystančių NKL krepšininkų. Gruodį jis prarado po 3,6 kamuolio, o tai buvo trečias blogiausias rezultatas NKL.


4 vieta – Einaras Tubutis
Vid. 25 min., 10,2 tšk., 6,8 atk. kam., 1,7 rez. perd., 2,2 bl., 17 naud. balų

Nuotr. D.Lukšta

Einaras Tubutis, kaip ir Karolis Giedraitis, į geriausių jaunųjų krepšininkų reitingą sugrįžta po mėnesio pertraukos.

Tarp šio penketuko krepšininkų dvidešimtmetis Tubutis yra mažiausiai taškų pelnantis žaidėjas (gruodį įmetė po 10,2 taško), tačiau jis išsiskiria solidžiu efektyvumu (17 naud. balų vidurkis).

207 cm ūgio krepšininkas aikštėje daro viską. Jis gruodį atkovojo po 6,8 kamuolio, o jo 2,2 bloko vidurkis buvo geriausias visoje lygoje. Pagal blokuojamus metimus Tubutis yra nepralenkiamas visą sezoną – jis fiksuoja 1,5 blokuoto metimo rodiklį.

Gruodį sunkusis krašto puolėjas taip pat atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 1,2 kamuolio.

Paskutinį NKL savaitgalį krepšininkas dvejose rungtynėse blokavo po 4 metimus, o tuomet su 26,5 naudingumo balų vidurkiu nusipelnė vietos geriausių NKL savaitės krepšininkių penketuke.


5 vieta – Klaidas Metrikis
Vid. 26 min., 14,2 tšk., 2,8 atk. kam., 2 rez. perd., 10,5 naud. balo

Nuotr. G.Zavadzkytė

18-metis 202 cm ūgio Klaidas Metrikis tarp geriausių jaunųjų krepšininkų prasibrovė pirmąjį kartą. Jis NKL rungtyniauja debiutinį sezoną, tačiau iškart tapo vienu iš Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ lyderių.

Iš RKL į NKL persikėlęs perspektyvusis sunkusis krašto puolėjas šį sezoną pelno po 12,4 taško, o tai yra trečias geriausias rezultatas „Neptūno“ dublerių ekipoje. Gruodį jis pelnydavo po 14,2 taško. Rezultatyvesni yra tik Tadas Pažėra ir Vytautas Šarakauskas.

Gruodį dvikovoje su galingą priekinę liniją turinčia Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ krepšininkas sužaidė rezultatyviausias (22) ir naudingiausias (23) savo sezono rungtynes.

Metrikis yra pagrindinis „Neptūno-Akvaservis“ sunkusis krašto puolėjas, tačiau jis šį sezoną iš 22 rungtynių startiniame penkete pasirodė tik septynis kartus.

Vasarą jis gynė Lietuvos garbę Europos aštuoniolikmečių čempionate, kuriame vidutiniškai pelnydavo po 6,7 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Ši rinktinė čempionate užėmė penktąją vietą.



Komentarai:

...
Gerai, kad tiek su T. Pažera, tiek su K. Metrikiu Neptūnas turi sudaręs ilgalaikes sutartis.
2019-01-02
-2
Atsakyti
djgaffer
Vis dar keista,kaip Pažėra nespėjo Neptūne debiutuoti.Stiprią pažangą padarė nuo Šiaulių laikų,tai net keisčiau,kaip patys Šiauliai jo nepasiliko.Uleckas jau nuo jaunučių laikų buvo gana pastebimas ir rinktinėse gerą atakuojančių duetą sudarydavo su Sargiūnu.Neblogas dar vienas atakuojantis auga.
2019-01-02
-5
Atsakyti
Žalia balta
Uleckas labai neįvertintas ir neišreklamuotas iki siol žaidėjas būdavo.. smagu, kad dabar jis išryškėjo ir yra dubleriu lyderis! Jo krepšinio supratimas labai geras, laikas kilti aukštyn!!
2019-01-02
-3
Atsakyti
Palanga
Metrikis saunuolis, galetu labiau draskyti gynyba is arciau;)

Pazeros stabilumas tikrai stebina antra sezona is eiles, sako gerai dirba treniruotese

Kubiliaus fizinio astrumo truputi truksta, gal del traumeliu

Geras treneris gera ir komanda bus
2019-01-02
+3
Atsakyti
Klaipėda
Metrikis gerai juda, labai gerai sudėtas kaip 18 metų, jau dabar tarp vyrų galėtų žaisti dėl sudėjimo. toks mobilus 4 numeris, galintis ir 3 pažaisti užtikrintai, bet manau logiškiau būtų jį bandyti daugiau sf
2019-01-02
-6
Atsakyti
Anonimas
Pažėra stebina, bet kol tritaškių taiklumo iki galo nesusitvarkys, tol turės pernelyg ryškų trūkumą. Metrikis vienas įdomiausių NKL talentų, tik pirmi metai NKL ir jau rodo, ko vertas. Manau Neptūnas rimtai į jį žiūrės ir spėčiau kitą sezoną jau duos dvigubą licenciją, jeigu nesustos tobulėti
2019-01-02
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.