Triuškinamą persvarą išbarstęs „Lietkabelis“ žengė pirmąjį žingsnį KMT finalinio ketverto link

2019-01-02 19:58
Nuotr.: BNS
  • Panevėžio „Lietkabelis“ svečiuose 78:68 nugalėjo „Pieno žvaigždes“

  • Svečiai ketvirtojo kėlinio pradžioje pirmavo 67:44

  • Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs Simas Jasaitis pelnė 18 taškų

  • Atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės vyks vasario 13-ąją

  • Statistika

Panevėžio „Lietkabelis“ pirmosiose Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio rungtynėse žengė žingsnį finalinio ketverto link.

Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose 78:68 (19:18, 19:8, 16:18, 24:24) pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubą. Atsakomosios rungtynės Panevėžyje vyks vasario 13-ąją, o panevėžiečiams norint patekti į kitą etapą tereiks nepralaimėti didesniu nei 10 taškų skirtumu.

Svečiai iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, kuomet Marko Čakarevičius bei Simas Jasaitis pelnė po du taškus, Žiga Dimecas pridėjo šūvį iš vidutinio nuotolio, o Paulius Valinskas realizavo baudos metimą ir 11:0 spurtavęs „Lietkabelis“ įgijo 12 taškų pranašumą (30:18).

Rungtynių žaidėjas

Taškai
8
Naudingumas
16
Atkovoti kamuoliai
10
Rezultatyvūs perdavimai
4

Pasvaliečiai šiame ketvirtyje pirmuosius taškus pelnė tik kėlinio viduryje, kuomet baudos metimą pataikė Tomas Lekūnas. Iš žaidimo Gedimino Petrausko auklėtiniai pasižymėjo tik 7-ąją kėlinio minutę.

Galutinį smūgį Čanako kariauna sudavė ketvirtajame kėlinyje, kurį ir vėl pradėjo galingu spurtu. Jasaitis pataikė iš toli, Kupšas pasižymėjo būdamas arčiau krepšio, o Donatas Tarolis sudrebino lanką dėjimu ir atkarpą 13:0 pradėjęs „Lietkabelis“ nutolo nebe grįžtamai – 67:44.

Kaip ir antrajame ketvirtyje, pasvaliečiai pirmuosius taškus pelnė gana vėlai. Šįkart 5-ąją ketvirčio minutę baudų metimus pataikė Gytis Sirutavičius. Vis tik per likusį laiką šeimininkai sugebėjo apmažinti deficitą ir taip pagerinti savo šansus prieš atsakomąją dvikovą.

„Lietkabelio“ stovykloje netrūko itin didelių aistrų. Svečiams iššvaisčius didžiulę persvarą, Nenadas Čanakas paprašė minutės pertraukėlės, kurios metu emocijas išliejo ant Jamaro Wilsono.

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Skučas (6/8 dvit.) ir Yannickas Franke (0/4 trit.) po 14, Tomas Lekūnas 13, Gytis Sirutavičius 12 (2/4 trit.).

„Lietkabelis“: Simas Jasaitis 18 (4/8 trit.), Paulius Valinskas 17 (2/8 trit.), Mindaugas Kupšas 14 (7/9 dvit.).

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:



Komentarai:

djgaffer
Rodo atsigavimo ženklus Kabelis.Nors dar prireiks laiko,kol pilnai atsigaus po tų Vainausko nesąmonių,tačiau pirmas žingsnis žengtas.Atmosfera komandoje prasta,bet gal sugrįžęs patyręs Wilsonas daugiau optimizmo duos.Jasaitis ir savo žodį tart turėtų.
2019-01-02
+2
Atsakyti
aha
Kaip gerai, kad Wilsonas grįžo. Su juo ir Alytų Lietkabelis būtų apžaidęs. Pridarė tas miltelinis jovalo kaip turi būti. Įdomu, kada Kariniauskas grįš?
2019-01-02
-1
Atsakyti
duobe
Pasvalys jai ne 4-tas kelinys tai sakyčiau tragiškiausias varžybas sužaide. Bet 10 tšk manau gali drąsiai atlošti. O Skučas su Lekūnu parode kaip reikia kovot MALAČIAI bachuriukai!

Bet pas Lietkabeli atmosfera komandoj tai baisi gale varžybu tai ten vos muštynes neivyko. Jo gera ten cirkelį Vainauskas atejes padare
2019-01-02
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.