Jaunajam „Neptūno“ puolėjui Slavinskui – Maksvyčio komplimentai: „Viršijo lūkesčius su kaupu“

2019-01-06 21:13

Klaipėdos „Neptūnas“ dviejų pratęsimų trileryje patiesė Kauno „Žalgirį“ bei išlieka vienintele „Betsafe–LKL“ komanda, kurios kauniečiai šį sezoną dar nesugebėjo įveikti.

Klaipėdiečiai varžovus įveikė 98:93 bei toliau žengia antroje pozicijoje stipriausioje šalies lygoje.

Uostamiesčio ekipos treneris Kazys Maksvytis po pergalės džiaugėsi įspūdinga atmosfera sausakimšoje „Švyturio“ arenoje – lyderių mūšį sekmadienio vakarą stebėjo 5500 žiūrovų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
24
Naudingumas
38
Perimti kamuoliai
7
Dvitaškiai
86%
6/7

„Nerealu žaisti tokioje atmosferoje, tikiuosi, kad tokių mačų dar turėsime ne vieną, – po pergalės sakė „Neptūno“ vairininkas. – Man apskritai patiko paskutinės kelerios rungtynės. Utenoje atvyko daugybė sirgalių mūsų palaikyti, o šiandien nemažai atėjo pažiūrėti „Žalgirio“ ir palaikyti savus. Labai smagu.“

– Kaip pavyko įveikti „Žalgirį“?
– Džiaugiamės sunkia pergale per du pratęsimus. Vėlėme kažką panašaus į krepšinį, kažką šalia krepšinio, bet mums tai sekėsi, tad nestabdžiau. Džiaugiuosi, kad mums pavyko sugrįžti į rungtynes, kai varžovai buvo išsiveržę į priekį apie 10 taškų. Mačo gale abiem komandoms sėdo baterijos, mūsų komandai dar labiau, bet jaunimas davė geros energijos.

Reikės sukti galvą, kaip sugebėsime atsistatyti po tokių sunkių rungtynių prieš Čempionų lygos mačą trečiadienį.

– Ar pastebėjote, kad „Neptūnas“ laimėjo be Jerai Granto įprasto indėlio žaidime?
– Pastebėjome, bet neturiu jokių priekaištų. Grantas jau praėjusį susitikimą žaidė sirguliuodamas, o šįkart beveik nesitreniravęs. Tikėjomės, kad jis geriau atsistatys. Galbūt geras dalykas yra tas, kad Jerai bus daugiau pailsėjęs prieš artėjančią dvikovą trečiadienį. Džiaugiuosi, kad laimėjome ir be Granto indėlio.

– Džiugas Slavinskas rungtyniavo neįprastai daug. Ar jis pateisino Jjsų lūkesčius?
– Turbūt matėte, kad Džiugas rungtynių pabaigoje ir per abu pratęsimus turėjo daug energijos. Jis kovojo kamuolius, gerai gynėsi. Džiugas tikrai pateisino lūkesčius su kaupu.

– Kaip pavyko puolime atkovoti 20 kamuolių prieš tokią komandą?
– Vien pirmajame kėlinyje nusiėmėme 10 kamuolių puolime. Vis dėlto buvo daug situacijų, kai kamuolys nuo varžovų išėjo į užribį. Buvo noras, buvo lipimas ant krepšio, o mes tą akcentavome. Prieš „Žalgirį“ turime rodyti didesnį norą, nes kitaip nelaimėsime.

– Daug laiko rungtyniavote be vidurio puolėjo, kiek esate patenkintas žemo penketo žaidimu?
– Manau, kad žaidė neblogai, nes grįžome į rungtynes. Su Gyčiu išplėtėme aikštę, varžovams reikėjo keisti sistemą. Varžovai prisitaikė, bet su mažu penketu mes grįžome į rungtynes. Kol varžovai keitė sistemą, mes buvome ant bangos, su kuria ir nuėjome iki pabaigos.

– Kiek patenkintas esate Kyle‘o Weaverio žaidimu?
– Žinote, jis žaidęs NBA dvejus metus, o atkrintamosiose dengė Kobe Bryantą, tad gal jam nėra tokios motyvacijos nuvažiuoti į mažesnę salę ir žaisti prieš silpnesnį varžovą. Šiandien buvo pilna salė, o prie tokios atmosferos jis atgijo. Kyle‘as daro pusiau šou, pusiau krepšinį, tačiau krepšinio šiandien buvo daugiau.



Komentarai:

to Jou
Eik, eik, eik, eik
2019-01-06
-2
Atsakyti
Jou
Nu bl kazy kiek tu gali apie to weaverio nba kalbeti - buvo gal bet dabar jis nepanasus net i cempionu lygos zaideja su medinemis kojomis - aiksu pats vis dar galvoja kad yra axujienas zaidejas bet neklauso nei kojos neo rankos nieko nebelike o ir noro jokio kad dar esant tokiam nesenam kazkas pasikeistu
2019-01-06
-9
Atsakyti
Anonimas
"Ar esate patenkintas geriausio zaidejo zaidimu? O antro geriausio zaidejo zaidimu?"
2019-01-06
+2
Atsakyti
Liuks
:)
2019-01-06
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.