Porzingis išlieka paklausus – vasarą latvį bandys medžioti du NBA klubai

2019-01-08 17:16
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr. USA Today Sports – Scanpix
  • Porzingiu susidomėjo San Antonijaus „Spurs“ ir Bruklino „Nets“

  • Vis tik pranešama, jog „Spurs“ gali kilti sunkumų atrasti pakankamai vietos algų kepurėje

  • Tuo metu „Nets“ gali pasiūlyti 122 mln. JAV dolerių vertės ir ketverių metų trukmės sutartį

  • „Knicks“ turės pirmumo teisę į puolėją bei galės jam pateikti 158,1 mln. vertės ir penkerių metų trukmės kontraktą

  • Porzingis vis dar gydosi kelių raiščių traumą, o ant parketo paskutinį kartą buvo praėjusių metų vasarį

Vasario mėnesį sueis lygiai metai, kuomet Niujorko „Knicks“ talentas Kristaps Porzingis paskutinį kartą buvo ant parketo. Vis tik latvis jau šią vasarą taps apribotu laisvuoju agentu ir šiuo metu domina bent dvi ekipas.

Kaip praneša „The Ringer“, latviu itin susidomėjęs yra San Antonijaus „Spurs“ klubas, tačiau Teksaso ekipai gali kilti sunkumų atrasti pakankamai vietos algų kepurėje.

Jeigu „Spurs“ pasiūlytų maksimalios vertės sutartį, Porzingis ekipoje užsibūtų bent iki 2022 m. arba 2023 m. sezono pabaigos, priklausomai nuo to, ar į sutartį būtų įtraukta žaidėjo teisė rinktis ar jis norėtų būti ekipoje iki sutarties pabaigos.

Kristaps Porzingis

Kristaps  Porzingis
Komanda: New York Knicks
Pozicija: PF, C
Amžius: 23
Ūgis: 221 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Liepoja, Latvija

Dar viena pretendentė į Porzingį – Bruklino „Nets“ komanda. „Nets“ puolėjui galėtų pasiūlyti 122 mln. vertės ir ketverių metų trukmės kontraktą, tačiau pirmumo teisė bet kokiu atveju priklausytų „Knicks“, kurie turėtų pirmumo teisę permušti kito klubo pasiūlymą bei taip išlaikyti latvį savo gretose.

Tuo metu „Knicks“ Porzingiui galės pasiūlyti 158,1 mln. JAV dolerių vertės ir penkerių metų trukmės sutartį, o be visa to Niujorko klubas bandys prisivilioti kitą lygos superžvaigždę – Keviną Durantą.

Taip pat neatmetama galimybė, jog „Knicks“ paseks Filadelfijos „76ers“ ir Joelio Embiido pavyzdžiu. „76ers“ su Embiidu pasirašė 147,7 mln. vertės sutartį, tačiau iš šios sumos garantuotas atlygis siekia 84,2 mln.

Porzingis paskutines savo rungtynes sužaidė 2018 m. vasario 7-ąją, kuomet „Knicks“ susitiko su Milvokio „Bucks“. Latvis atliko efektingą dėjimą per Giannį Antetokounmpo, tačiau nesėkmingai nusileido ant parketo ir, kaip paaiškėjo, jam plyšo kairiojo kelio raiščiai.

Porzingis praėjusį sezoną sužaidė 48 rungtynes ir per jas vidutiniškai rinko po 22,7 taško, atkovojo po 6,6 kamuolio ir blokavo po 2,4 metimo.



Komentarai:

Anonimas
geriausiai i spurs butu bet tikrai neapsimoka newyorke pasilikt. nieko gero ten nebus dar 5 metus
2019-01-08
Atsakyti
"Vis tik pranešama, jog „Spurs“ gali kilti sunkumų atrasti pakankamai vietos algų kepurėje" Algų kepurėje? cha cha cha cha cha cha cha. Puikios anglų kalbos žinios.
2019-01-08
+18
Atsakyti
Ernestas
Labai jau idomu kokia jo forma , jei toks jaunas ir jau metus gydosi , tai reiskias ne kazkas laukia jo ateiti su kojomis
2019-01-08
-3
Atsakyti
Už Valančiūna 6 galvomis aukščiau
2019-01-08
-9
Atsakyti
kunigas
Jis gal is naujo vaiksciot mokosi ?
2019-01-08
+7
Atsakyti
Spurs
Spurs labai idomu butu pamatyt. Dar idomiau kokia jo forma bus
2019-01-08
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.