Svetislavas Pešičius vėl sukritikavo NBA: „Tai nėra krepšinis“

2019-01-10 12:31
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Po pergalės prieš Milano „Ax Armani Exchange“ komandą „Barcelona“ klubo treneris Svetislavas Pešičius pasidalino kiek neįprastomis savo mintimis apie NBA krepšinį. 

„Jeigu nori pakeisti rungtynių ritmą krepšinyje, turi tai daryti ne koreguodamas puolimą, o gynybą. Tik vėliau galima imtis iniciatyvos puolime ir žaisti greitais išpuoliais, pozicinėmis atakomis, ar kaip tik nori. Taip yra Europoje, tačiau ne NBA lygoje. NBA nėra krepšinis“, – kalbėjo Pešičius.

Treneris taip pat Eurolygą pavadino aukščiausio lygio klubų krepšinio turnyru pasaulyje bei teigė, jog žymiai didesnis NBA rezultatyvumas tėra pasityčiojimas.

„Kai ryte pasižiūri į NBA rungtynių rezultatus, tai būna 129:119, arba 122-120, arba 120-115... Visi džiaugiasi, visi laimingi. Bet geriausias krepšinis yra Eurolygoje.

Joje galima aiškiai įžvelgti, kokios puolimo ir gynybos schemos naudojamos, galima matyti žaidimo kūrimą. Vienintelis dalykas, ko mes Europoje nedarome taip gerai, kaip NBA – produkto patrauklumas auditorijai“, – dėstė jis.

Pešičius šiuo komentaru papildė keliais mėnesiais anksčiau išsakytą nuomonę, jog kiekvienos Eurolygos rungtynės prilygsta NBA atkrintamosioms.



Komentarai:

heh
Dar vienas, kuris sulygina vienos ir kitos lygos krastutinumus, juk Europoje pamatysi ir krepsininkus, kurie nieko nesitreniruoja, kad galetu zaisti krepsini, cia pamatysi ir tokius tusciagalvius zaidejus, kurie be trenerio pastatyto derinio nieko nesuvoks ka daryti aiksteje, dalis net savo kuno nesuvokia, kaip valdyti.

Aisku, jei zaidzia komanda uz 40mln ir 15mln,tai pamatysi, kaip tie uz 40mln brandziai losia pries kelis kartus menkesnio meistriskumo zmones, va cia tai krepsinis!!!

Dar pridekim, kad NBA klubai augina jaunus zmones, sezonu, sezonus tam skiria!! Eurolygoje net neugdo jaunu zmoniu, nebent supertaletus, dauguma cia vaikosi dar labiau bereiksmiu rezultatu, siekia paiimti ta monelygos taure prasikdami milijonus, kaip kokia cska buvo tusciai sumerkus per kelis metus pora simtu milijonu, tai teisejai zingsniu net nesvilpe, kad siaip taip paiimtu trofeju pres Feneri
2019-01-10
-3
Atsakyti
abcdef
Zalgiris pries fener zaidzia ir suzaidus 4min 3-0 rezultatas. Cia krepsinis? Atsigauk Pisiciau:DDD cia antikrepsinis ir pylna tokiu rungtyniu. Nba yra viskas ka nori matyt krepsinyje ir puolimas ir gynyba, ypac PO, ir sou o ypac atletiskumas ir greitis, toks koks ir turi but krepsinis ir t.t, tik va teisejavimas yra baisus ir tiesiog kartais sokiruojantis. Nesakau, eurolyga yra smarkiai patobulejus, bet cia net nera ka lygint visai. Rezultatyvumas ten toks, nes taisykles skiriasi ir leidzia lengviau taskus pelnyt, taip pat ir keliniai po 12min o be to kaip tu gali apsigint pries visiskai pacius stipriausius pasaulio zaidejus? Stenkis nesistenges jie vistiek primes tasku. Viskas susideda ir gaunam nba kuria net nera ka lygint su likusio pasaulio kase. Vienintelius nba trukumus matau teisejavima ir verksnius kai kuriuos zaidejus kuriem leidziama daugiau uz kitus:D bet cia jau pinigai ir kita tema...
2019-01-10
-3
Atsakyti
as
sutinku! tai ne krepsinis!
2019-01-10
+12
Atsakyti
Yolo
Kad ir koks verslas ten sukasi ir krepsinis prasideda nuo playofu bet Nba lygos didziulis pliusas tas kad norint ten iskilt turi labai labai sunkiai dirbt individualiai ir but labai geru individualiai, todel ir rinktine surinkta is 12 individualiai labai geru zaideju vanoja europos rinktines. Europoj gali but pusetinas zaidejas bet jei gerai isipaisai i komandos schemas gali zibet vienoj komandoj o nuejas i kita sedet suolo gale. Europos trukumas kad nera individualistu kurie kartais ir skandina komanda bet gali ja ir istraukt, viskas komandiskai statoma.
2019-01-10
+5
Atsakyti
AA
Ziurejau minesota su lal nu tai tragiskas krepsinis. gynybos jokios, atsivaro ir shutina beleka, paziurejau 2 min ir isjungiau. Nuo playoff tik ten prasideda kazkas i krepsini panasu.

Eurolygos tas pats laukia jei taps uzdara ir bus daugiau ratu žaidžiama. Tada pasidarys nesvarbios kiekvienos rungtynes. prades visi taupytis, nes 82 varzybu neimanoma intensyviai zaist visa sezona
2019-01-10
-3
Atsakyti
Anonimas
Zinot kas taip dazniausiai pasisako apie nba? O gi visi europiniai kurie pavydi nba lygai. Jeigu tik europoje yra tikras kasis kodel tada JAV visad subaladoja europos rinktines? Absoliuciai jokio individualaus talento nematyti europos lygose, labai retas kuris moka pats istempti komanda i pergale kai neveikia tie treneriuko deriniai.

galit cirku vadint bet nba diktuoja salygas, geriausi europos zaidejai irgi i ta "cirka" varo zaisti.
2019-01-10
+4
Atsakyti
Anonimas
visiskai teisingai pasake..
2019-01-10
+6
Atsakyti
Taip
Teisingai pasake Pesicius, o del sito:

"Vienintelis dalykas, ko mes Europoje nedarome taip gerai, kaip NBA – produkto patrauklumas auditorijai“

Tai sakyciau jog iskyrus Zalgiri, kuris vienintelis Eurolygoje tai daro pakankamai neblogai uzpildydamas arena pilnutele ir turedamas geriausia lankomuma is visu komandu. Aisku dar yra labai daug kur tobuleti, bet sekmingai einama zingsnis po zingsnio.
2019-01-10
+5
Atsakyti
Yolo
Nba yra milijoninis/milijardinis verslas ir krepsinis ten zemiau viso to. Svarbu turet zviozdu kurios darytu beleka ir nestu pelna, po to seka komandos rezultatai. Komercijos lygiu nba dirba tobulai bet zaidimo idomumu tikrai eurolyga idomiau pasiziuret nei eilines nba rungtynes.
2019-01-10
Atsakyti
Linas
Na NBA bandžiau žiūrėti atkrintamasias RAPTOS pernai metų... 1-3 kėliniai tiesiog kaip treniruotė. Gale gal jau ir kažkiek bandoma laimėti. Jokios įtampos. Tada sezono eilinės rungtynės kas...

Aišku kad geriausi NBA - bet tai tiesiog - pinigai ten beveik kaip kino aktorių. Taigi beveik teatras ir yra.
2019-01-10
+6
Atsakyti
G
Prisimenat projekta nba europe live berots, kai žaisdavo nba su europos komandom, pamenu losė pirmos 4 eurolygos komandos su pirmom 4 nba tu metu, 3:1 atsirove nba malku. Po metu suzaide su eurocup komandom ir baigesi tas projektas.
2019-01-10
-3
Atsakyti
...
Dėl atkrintamųjų tai visiškai teisingai pasakė, Europoj nėra tokios prabangos kaip NBA pusę sezono malti š ir gerintis statistikas ir tik po to pradėti žvalgytis kurgi mes ten toje lentelėje esam ir šviečiasi playoffai ar ne
2019-01-10
-3
Atsakyti
Deja, bet didžiausios NBA žvaigždės nelaukia eilėje sustoję prie eurolygos. Matyt nenori žaist gero krepšinio :D
2019-01-10
Atsakyti
Kaunas
Teisingai, 100% sutinku, tik dar NBA zaidzia geriausi krepsininkai... Amerikonai ir dabar olimpiadoj laimi, nes ne tik atsiveza vienus geriausiu krepsininku, bet ir formuoja komanda kuri atitinkamai tiktu FIBA krepsiniui, netgi tam tikra sistema zaidzia (ko dazniausiai nedaro NBA), o jei tik pririnktu nba geru zaideju (t.y. pagal zaidejus surinktu stipresne uz vidutine nba komanda), pvz 2004 Atenai, tai ir pasikrautu nuo komandu, kuriu 90% zaideju nera net arti NBA... Todel ir yra 90% treneriu tik ant juoko ten, o aisku, kad ir pvz Saras ten nei turetu laiko treniruotem, nei galetu rekaut ar reikalaut tiek is zaideju, vienas juodis, kur gauna 20mln atsikalbetu ir treneris out :D
2019-01-10
+3
Atsakyti
Zalias kraujas
Teisinga mintis dieduko bravo
2019-01-10
+1
Atsakyti
Game
Kiekvienas ten nori zaisti, nes ten pinigai nesveiki. bet pats krepsinis tai tirai nuobodus jau.. man strategijos labiau patinka nei kad bek ir mesk.. gerai cia kazkas sake, pries 20 metu NBA buvo tikri musiai, dabar jau nuobodoka darosi ziuret, nesistebiu, kad ir ziurovu mazeja..
2019-01-10
-2
Atsakyti
lol, tie rezultatai NBA tokie kad, nepaisant daug geresnes nei Europoj gynybos, puolimas dejo nesveika zingsni i prieki. Dabar NBA net ir centras yra visiskai liability jei nepataiko troicu, kai Europoj iki siol tikri metikai tik gynejai - o jei gerai pataiko aukstaugis, tai kazkas fundamentally wrong su juo, arba nepasigina, arba letas, arba kamuoliu neima visai
2019-01-10
-10
Atsakyti
Atom
p.s.man krepsini idomiau stebet kai 120 tasku pelno. O ne kai 60 vos isgimdo... ziuriu krepsini ne delto kad paziuret kaip kas pries ka apsigina.
2019-01-10
+5
Atsakyti
Atom
NBA uzsuktas pinigu ratas, Eurolyga - gynybos krepsiniu paremtas krepsinis. Ka mums europieciams tai duos? Tik silpnesni busim lyginant su USA zaidejais ir tiek. Gynyba belekokia stipri gali but, jei nesugebesi pelnyt tasku i sikna gali susikist ta gynyba. Krepsinis yra kuo daugiau tasku imesti uz varzova ir viskas, o ne kuo maziau prasileist.
2019-01-10
+1
Atsakyti
belas
Idomu kiek barsa gautu nuo kokiu nba austaideriu.....
2019-01-10
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 28

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.