Įvertinimai „Žalgirio“ žaidėjams: žemiausi balai – į krepšį nežiūrintiems amerikiečiams

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-01-11 00:02

Kauno „Žalgirio“ (7-11) pralaimėjimų serija Eurolygoje prasitęsė iki keturių. Kauniečiai Stambule 61:78 pralaimėjo prieš vietos „Fenerbahče“ (16-2) krepšininkus.

„Žalgiris“ nesulaikė varžovų dueto – Kosto Slouko ir Jano Vesely. Graikas visus savo 14 taškų pelnė pirmoje rungtynių pusėje ir taip pat atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 21 naudingumo balą. Čeko sąskaitoje dvigubas dublis: 13 taškų (6/7 dvit., 1/2 baud.), 12 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balai.

Lietuvos čempionų gretose vienintelis Brandonas Daviesas surinko dviženklį taškų skaičių. Vidurio puolėjas per 24 minutes pelnė 12 taškų (5/11 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, tiek pat kartų perėmė kamuolį, 4 sykius suklydo ir surinko 10 naudingumo balų.

Foto galerija

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino „Žalgirio“ krepšininkų pasirodymą dvikovoje su Eurolygos vicečempionais.


Paulius Jankūnas – 7,5 balo
24 min., 9 tšk. (2/5 dvit., 5/6 baud.), 5 atk. kam., 2 rez. perd., 5 išpr. praž., 13 naud. balai.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Kapitonas buvo vienas iš poros šviesulių pirmoje rungtynių pusėje. Tik Pauliaus dėka ir gudriai išprovokuotomis pražangomis „Žalgiris“ neleido varžovams pradėti triuškinimo. Taip, gynyboje Jankūnas porą kartų suvėlavo, bet ketvirtadienio vakarą jis jau buvo panašesnis į tą Paulių Jankūną, kuris praėjusį sezoną buvo išrinktas į antrąjį geriausių Eurolygos krepšininkų penketą.


Laurynas Birutis – 7 balai
7 min., 7 tšk. (3/3 dvit., 1/1 baud.), 1 atk. kam., 1 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Laurynas labai puikiai atrodė pirmoje mačo dalyje, kai pakeitė greitai pražangų prisirinkusį Daviesą. Balas galėtų būti dar aukštesnis, jei Birutis aikštėje būtų praleidęs daugiau minučių, nes vidurio puolėjas praleistą laiką aikštėje išnaudojo tikrai puikiai. Norėtųsi dažniau matyti tokį drąsų jaunojo talento žaidimą.


Nate'as Woltersas – 6,5 balo
24 min., 8 tšk. (4/6 dvit., 0/1 trit.), 2 rez. perd., 3 kld., 5 išpr. praž., 9 naud. balai.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Galima pagirti Woltersą už jo agresiją, nors ir ne visada pavykdavo sėkmingai užbaigti atakas, tačiau vaizdas aikštėje buvo panašesnis į sezono pradžioje gynėjo demonstruotą formą. Kai Nate'ui pavyksta draskyti priešininkų gynybą, lengviau pasidaro ir kitiems komandoms draugams, o tai yra labai svarbu, nes pastaruoju metu „Žalgirio“ puolimas yra tapęs labai statiškas, kai dauguma atakų pasibaigia žaidimu nugara į krepšį.


Brandonas Daviesas – 6 balai
24 min., 12 tšk. (5/11 dvit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 3 per.kam., 2 kld., 4 praž., 10 naud. balų.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta
 
Pirmoje mačo dalyje Brandonas prisirinko kvailų pražangų, o tai apribojo jo minutes iki minimumo. Antroje rungtynių pusėje Daviesas jau žaidė naudingai ir nugara į krepšį atakavo varžovų aukštaūgius. Kartais vidurio puolėjas per ilgai užsižaidžia su kamuoliu, o dėl to „Žalgirio“ puolimas tampa lengvai nuspėjamas bei statiškas. Kitas dalykas, kai centras gauna kamuolį ant ūselio, jis dažnai pritraukia du gynėjus, tačiau komandos draugai tuo metu būna per daug pasyvūs, kad iš to pavyktų išpešti naudos.
 

Edgaras Ulanovas – 5,5 balo
28 min., 4 tšk. (1/4 dvit., 2/3 baud.), 4 atk. kam., 3 rez.perd., 2 per.kam., 1 kld., 8 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Šiandien Edgaro žaidimas nugara į krepšį visai neveikė. Porą kartų Ulanovas pats neužbaigė sėkmingai savo metimų, o kitus kartus tiesioginiai oponentai jam neleido užsiimti geros pozicijos ir krepšininkas per aukštai priimdavo kamuolį. Tiesa, puolėjo žaidime galima įžvelgti ir pozityvių dalykų – lengvasis kraštas nevengia naudotis savo stiprybėmis puolime bei dažniau žiūri į krepšį, jei lygintume su žaidimu pirmajame reguliariojo sezono rate.


Artūras Milaknis – 5 balai
24 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 2/4 trit.), 1 per. kam., 1 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Artūras porą kartų puikiai sureagavo komandinėje gynyboje bei laiku atėjo į pagalbą, tačiau asmeninėje gynyboje padarė nemažai grubių klaidų prieš Mahmutoglu. „Žalgirio“ žaidime labai pasigendame tolimų metimų, todėl kiekvienas toks tritaškis, kaip šiandien Milaknis pataikė po stagerio, kauniečiams yra gyvybiškai svarbus.


Rokas Jokubaitis – 5 balai
11 min., 2 tšk. (1/2 dvit., 0/2 baud.), 1 rez. perd., 2 kld., 2 išpr. praž., 1 naud. balas.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

Rokui yra sunku, nes priešininkai, žinodami jo jauną amžių ir patirties trūkumą, stengiasi spausti gynėją nuo galinės linijos, tačiau Jokubaitis su tuo neblogai tvarkosi. Įžaidėjas porą sykių suklydo bei kartą per ilgai užsibuvo su kamuoliu, tačiau pademonstravo drąsą, kai užtikrintai prasiveržė po krepšiu bei pakabino ore kamuolį Daviesui. Rokui pasitikėjimo savo jėgomis tikrai netrūksta ir jis įrodė, kad gali sulaukti trenerio Šarūno Jasikevičiaus pasitikėjimo svarbiomis minutėmis.


Aaronas White'as – 4,5 balo
21 min., 5 tšk. (2/4 dvit., 1/2 baud.), 2 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. „BasketNews.lt“/D.Lukšta

White'as šiandien buvo blankus tiek gynyboje, tiek puolime. Puolėjas porą kartų buvo sustabdytas varžovų blokais, o gynyboje leido tiesioginiams oponentams šeimininkauti po lenta bei pikenrolo situacijose nespėjo agresyviai išeiti ant Slouko.


Marius Grigonis – 4 balai
16 min., 6 tšk. (2/5 dvit., 2/2 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Grigonis labai prastai pradėjo dvikovą ir priėmė kelis blogus sprendimus iš eilės. Antroje mačo dalyje jau išvydome porą gerų Mariaus reidų bei užtikrintesnį žaidimą. Kai gynėjas nebūna suvaržytas, jis būna labai naudingas komandai priimdamas teisingus sprendimus, bet jei tik sudvejoja ir sustoja su kamuoliu, pasipila nereikalingos klaidos. Norėtųsi, kad Grigoniui būtų paliekama daugiau vietos improvizacijai Jasikevičiaus puolimo schemose, nes lietuvis yra vienas kūrybingiausių „Žalgirio“ krepšininkų, o tai padėtų išjudinti statišką žaidimą.


Thomasas Walkupas – 2 balai
12 min., 0 tšk. (0/0 met.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 1 per. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta
Ar matėte Walkupą aikštėje? Gynėjas žaidė 12 minučių, tačiau per tą laiką net nepažiūrėjo į krepšį. Kai Thomasas yra toks pasyvus ant perimetro, tai dar labiau apsunkina „Žalgirio“ užduotis puolime. Gynyboje taip pat nebuvo toks patikimas ramstis, kokį jį esame įpratę matyti. Įsiminė epizodas, kai Mahmutoglu gražiu savo judesiu amerikietį paliko už nugaros ir pelnė lengvus taškus iš po krepšio.
 

Derrickas Waltonas – 1 balas
7 min., 0 tšk. (0/0 met.), 1 kld., -1 naud. balas.

Nuotr. Basketnews.lt/D.Lukšta

Gynėjas aikštėje praleido mažai laiko, tačiau nenuveikė nieko tokio, kas būtų naudinga komandai. Waltonas, kaip ir esame jį įpratę matyti, vengė atakuoti krepšį. Amerikietis per ilgai užsižaidžia su kamuoliu ir priima pernelyg daug neteisingų sprendimų. Pavyzdžiui, kai įsiveržė į baudos aikštelę ir nusprendė atlikti perdavimą, kas pasibaigė varžovų perimtu kamuoliu. Ataka, kai Biručiui buvo užfiksuota puolime pražanga, taip pat buvo Derricko klaida, kuris neišlaukė vidurio puolėjo statomos užtvaros.

Deonas Thompsonas debiutavo „Žalgirio“ ekipoje 2 taškais pelnytais iš vidutinio nuotolio, tačiau dar sunkiai gaudėsi komandinėse schemose ir aikštėje praleido tik pustrečios minutės.



Komentarai:

Žalgirio fanas
Ar geriau jums pasidarė , kad tiek prirašėtia nesamonių. Visiems čia pasisakiusiems pasakysiu. 1. Parodėte kokie jus esate. 2. Kokia jūsų kultūra, etika. 3 Žinokite Žalgiris turi savo vadovus ir be jūsų ilgų liežuvių žinos kada reikia žaidėją atleisti , kada nupirkti, ko apie Rytą nieko nerašote
2019-01-11
-1
Atsakyti
Tritaskiu
Per rankas tritaskiu neprimetysi db realiai nera kamuolio judejimo jokio ir nebeliko tu metimu o kad nera judejimo aciu woltonui
2019-01-11
+1
Atsakyti
NE VIENĄ kartą sakiau - krepšinis yra KREPŠYS Į KURĮ NORI NENORI REIKIA PATAIKYTI...

Ulkeris vakar metė iš po krepšio vos ne 80 proc. taiklumu, kai Žalgiris 40 proc...

o dėl tritaškių... mes, vaikai, Kauno moksleivių čempionai, vėliau respublikos... mesdavom super taikliai... nugalėdavom žymiai aukštesnius... tai kaip gali būti, kad šiais laikais dvimetriniai negali pataikyti?.. ypač laisvi iš tritaškio?..
2019-01-11
+12
Atsakyti
Anonimas
Tas pats motum toupane davisas bent turejo potenciala sulosdavo bent kartsis ir negriaudavo zaidimo. Wolton kita istorija kiek jau jis pas mus? Ir nei vienu geru vsrzybu vsdovavomo prasme nk
2019-01-11
-6
Atsakyti
Jonas
Šitie vertinimai iš piršto laužti. Pvz Milaknis išeina ir įmeta 3, bet neapsigina, žaidėjas įmeta iš po krepšio 2, atsivedė savo žmogų puolime kuris perėmė kamuolį, ir įmetė Feneris 2 taškus. Ko pasekoje Milaknis +3, varžovai +4, taigi 3-4= -1. Taigi įmetęs savo tritaškį bet klaidos gynyboje ir puolime ir turim -1. Ir čia tik 3 atakos. O ką besakyti kai laisvas nepataiko tritaškių...
2019-01-11
-1
Atsakyti
Anonimas
Nera ko lygint su pernai. Pernai zaidejai toupan micic pangos udrich buvo dviem gslvom geresni nei naujokai. Buvo ir metimu is vidutines distancijos ir kiek greitu ataku tritaskiu ismesdavo geru laisvu ir per rankas nes buvo kitas kamuolio judejimas kitas zaideju iQ visoms ekipoms budavo pries mus sunku gintis . O kas db zaidimas tik po kase ir ant uselio. Kamuolys nejuda nes izaidejai ne to lygio o tritaskiu nu realiai net tu progu nebesusikuriam ir nera kam ju mest. Galvoju sveikas leo vienintelis izsidejas vykes dar bet jo db ner. O komanda be izaideju ir negali gerai lost tokia realybe
2019-01-11
+1
Atsakyti
AnonimasPastebejimas kad zalgirio zaidimas sugriuvo su lig leo trauma. Ir tritaskiu ismetimas krito drastiskai. Tiesiog nebeliko kamuolio judejimo ten kur reikia ir kada reikia woltersas grizta i forma bet ji keisdaves leo inesdavo ivairove ir ramybe o kai db iseina wolton tai is kart chaoselis ir esam duobej visad. Reiktu skanduotes wolton aut kita penktadieni. Zalgirio organizacija dirba nuostabiai bet tik ne sy sezonu su sprendimu nedarymu del zsideju. Susigrazintu valinska geriau jei nera ko pirkt bet i eoltona tiesiog baisu ziuret nu iksru inkaras. Gaila nesu zurnalistas noretus saro paklaust ka jame mato


Labai gerai atsimenu tokias kalbas Motuma, Pangosa po pirmo sezono ir apie tupane ir Davisa pirmoje sezono dalyje...
2019-01-11
-4
Atsakyti
Anonimas
Pastebejimas kad zalgirio zaidimas sugriuvo su lig leo trauma. Ir tritaskiu ismetimas krito drastiskai. Tiesiog nebeliko kamuolio judejimo ten kur reikia ir kada reikia woltersas grizta i forma bet ji keisdaves leo inesdavo ivairove ir ramybe o kai db iseina wolton tai is kart chaoselis ir esam duobej visad. Reiktu skanduotes wolton aut kita penktadieni. Zalgirio organizacija dirba nuostabiai bet tik ne sy sezonu su sprendimu nedarymu del zsideju. Susigrazintu valinska geriau jei nera ko pirkt bet i eoltona tiesiog baisu ziuret nu iksru inkaras. Gaila nesu zurnalistas noretus saro paklaust ka jame mato
2019-01-11
Atsakyti
Anonimas
Didziausia problema neteisingu zaideju isigijimas zalgirio skautingui riebus dvejetas kur tas woltona astrumas taikli ranka ar aikstes matymas??? Nei viena lk komanda net uz dyka jo neimtu.. wolkupas??? Ka jis gali turbut nk. Kitas dalykas traumos db realiai zaidziam be izaideju tai koks gsli but zaidimas. Woltersas geras tasku rinkejes, bet ne generolas kuris gali viska sustatyt. Realiai kokios galimybes toks ir zaidimas. Tik as nesuprantu tai gi jie patys mato kad wolton netempia net lkl lygio ir jokiu sprendimu ko laukti dar??
2019-01-11
-5
Atsakyti
Na
Gilze, tai protingiems zmonems tai savaime aisku, bet kai cia didzioji dauguma komentatoriu visiski piemenys amziaus arba proto prasme, tai nieko keisto jog jie jau "atleidineja" puse komandos. Su sypsena prisimenu situ "ekspertu" kliedesius sia vasara kai Pangosas pasirase sutarti su Barsa - tipo ka jis daro, eina is top 3 komandos i "kazkokia" Barsa" :)
2019-01-11
+2
Atsakyti
Oi jus "egzzpertai"... cia nuo NBA atejo tas tritaskiu bumas? Meskit 80proc dvitaskius ir nereiks nei vieno tritaškio...

Teisingai šaras pernai sake, kol eina tai ir jis ir komanda dievai... . Pasikeite puse komandos, 4 svarbus zmones iskrito su traumos, o po traumu labai lengva gristi tiesiog "off on"?

Tvarkaraštis turbut pats neparankiausias... . Nesuprantu Jūsų juk, pernai sakė tiek vadovybė, tiek šaras... kad būtų šaunu, kad Žalgiris turėtų šansą kas kelis metus pakovot dėl 8-uko..., o jūs svaigstat kaip budami kokie real, cska, ar feneriai
2019-01-11
+7
Atsakyti
Rip
Sezona jau laidojam, o kitamet siulau Zalgiriui susirinkt maziau zaideju bet aukstesnes klases.
2019-01-11
-4
Atsakyti
Kada
Isdrisit ivertinti trenerio sprendimus rungtyniu metu?
2019-01-11
-2
Atsakyti
zalgeris bybys
Su pergale visus!
2019-01-11
+4
Atsakyti
Fanas
Koks dar galvos skausmas? Waltona velniop atgal į USA kontraktas tikrai didelis nebus ir manau pats nori dingt iš čia tai su maža kompencasija turėtų sutikt , pasiimt koki nors atakuoti nebijanti, gaila nepaime cole, kuri Ale vadina savanaudziu, bet esmė Žalgiriui tu savanaudziu ir reikia nes toks žaidimas tragedija kai busi kamuolį 20s ir net nežiūri į lanka, walkupa skolint, nes jis ten nei pasigyna nei ką, net nesneku apie puolimą kur atakuojantis gynėjas net nežiūri į krepšį, o iš toli klysas, turėtų atgal pasiimt tas antrarūšis Vokietijos klubas jo, o vietoj jo ką žinau, eurolyga top 8 laidojam nėra prasmės kyst pinigų, tas pas gal ir su waltonu, jokubaiciui duot žaist ir taupyt kitam sezonui, komplektacijos klaidos nežmoniškos pas Žalgirį, zaidimas irgi tragedija mesti per rungtynes 5 tritaškius šių laikų krepšinyje? Tai kiek jie galvoja taškų pelnyt? Po 60 ir rinks taip, tas žaidimas kyst kamuolį po kasiu jau vemt norisi, žaidėjai net laisvi nežiūri į krepšį, žiūri kaip kamuolį perduot po krepšiu, ar veržiasi ir lipa į medį , o tai tuo ar tuo atveju baigiasi klaida. Visi fanai ta mato ir žino ta žaidimą, o jūs galvojat geriausi eurolygos klubai, treneriai nesupranta? Jie atmintinai ta žino, realiai tas žaidimas toks pat kaip pernai, tik pernai buvo žaidėjų kurie nebijojo improvizuoti, mesti tritaškius, pangos, micicius, toupanas iš kraštų, senelis undrikas ir tas iš mesdavo iš savo klaidinamu judesiuku, jie visi buvo pataikantis žmonės iš trijų, plius improvizuojantis todėl ir veikė tas Žalgirio ir Šaro žaidimas, o dabar neliko to netikėtumo faktoriaus liko robotai kurie yra skystablauzdziai, bijantis Šaro rekimo, plius tikrai ne metikai, vienareikšmiškai čia yra komplektacijos klaidos, dėl legionierių, jų nesėkmingas žaidimas priverčia jausti didesnė atsakomybė Žalgirio lietuviams kurie nesugeba su ta atsakomybės našta žaisti, plius jie nebeturi tiek laisvės kiek pernai sutraukdavo legionas , pernai puse darbo dirbo legionas puse LT, šiemet tiesiog per didelė našta ir spaudimas jiems todėl ir žaidžia taip, plius nėra įzaidejo normalaus dėlko whites ir davisas laužė per priekį patys viską, nes nieks nieko nesukuria jiems ir ne pritraukia žaidėjų prie savęs, vistiek ne mes 3 gynejai, esmė paprasta komplektacijos klaidos dėl legionierių, tokio biudžeto komandai taip ir būna arba pataikai arba ne, šįkart nepataikė išvis ant ne vieno šių metinių, visi 4 prastesni nei išėję , woltersas nuspėjamas, komandos jis nevaldo, nera jis geras įžaidėjas, tiesiog vidutinių gabumų geras žaidėjas, leo traumuotas kaip visada, o apie kitus nėra prasmės kalbėt, pernai visi 6 buvo legionieriai svarbus, todėl ir lietuviai gerai atrodė, nes turėjo laisvės. Vadovybe Žalgirio ir Šaras tiesiog uzmigo pernai metų sekmeje, nieko iš klaidų mokomasi, vadovai labiau žiūrės ką pirkti ir kartais nepagailėti ir nusipirkti lyderio savybiu turinti legionierių, nes šiemet jo nėra zalgirije, o dėl Šaro jis suvoks savo klaidas tikrai dėl žaidimo taktikos. Tokius susirinkai taip ir žaidi, pats kaltas o ne vidutinių gabumų žaidėjai . Tiesiog nepataikė šiemet tokia realybė, tokio biudžeto ekipai dažnai taip būna. Visada ne pataikysi ant laimingo bilieto.
2019-01-11
+4
Atsakyti
Anonimas
Šiek tiek apie naudingumo balus: Ulanovas centruoja Fenero centras meta Birutį ir eina padėti prieš Ulanovą Ulanovo metimas netaiklus bet Birutis netrukdomas atkovodamas kamuolį deda į krepšį Taigi situaciją iš esmės sukuria Ulanovas Kaip tai atsispindi naudingumo baluose ? Ulanovui -1 o Biručiui plius 3 Čia pamastymui jauniems komentatoriams dievinantiems naudingumo balus
2019-01-11
-6
Atsakyti
djgaffer
Biručiui čia buvo turbūt vienos geriausių EL rungtynių.Puolime užtikrintai atrodė,tik gynyboj dar sunku.Jokubaitis taip pat gerai sužaidė,už Waltoną bent jau tikrai.Jankūnas su Woltersu irgi jau daug geriau atrodo.O ką Walkupas aikštėj veikia,tai tikrai mįslė.Daug galvos skausmo Šarui,o laiko mažai.
2019-01-11
+1
Atsakyti
tragedija, o ne zaidimas
2019-01-11
Atsakyti
dzo
1 naudingumo balas ir vadina pasirodyma fantastisku:))) o zalgirio geriausias zaidejas-Birute, viskas tuo ir pasakyta. tu Sarai su savo visu treneriu stabu nejuokink!!! sneki sudus.
2019-01-11
-8
Atsakyti
Anonimas
per biruti labai gerai ejosi puolimas, tikrai galejo ilgiau zaist, feneris nebuvo pasiruose tam
2019-01-11
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 21

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.