Andrius Šležas: „Visada sakau, kad laimės „Rytas“. Kito rezultato nematau“

2019-01-15 09:21

Vilniaus „Ryto“ klubas šį trečiadienį „Siemens“ arenoje priims svečius iš Vokietijos – Roko Giedraičio atstovaujamą Berlyno „ALBA“. Šiuo metu visos Europos taurės E grupėje esančios komandos turi iškovojusios po pergalę, todėl kiekvienas susitikimas įgauna vis didesnę reikšmę.

„Rytasvilnius.lt“ apie sostinės komandos šansus žengti į ketvirtfinalį, pirmąją sezono pusę bei startą „TOP-16“ etape pasikalbėjo su dešimtmetį „Rytui“ atstovavusia klubo legenda Andriumi Šležu.

Kalbėdamas apie šį Vilniaus „Ryto“ komandos sezoną Šležas įžvelgė nemažai pozityvių dalykų, tačiau apgailestavo, kad jau nuo sezono pradžios sostinės klubą persekioja traumos.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
33
Atkovoti kamuoliai
12
Rezultatyvūs perdavimai
6

Šiuo metu vilniečių RKL ekipai „Rytas-2“ vadovaujantį Šležą sužavėjo vilniečių startas „TOP-16“ etape, naujasis vidurio puolėjas iš Baltarusijos bei šiemet darbus sostinėje pradėjęs Dainius Adomaitis.

– Vilniaus „Ryto“ komandos vairas vasarą buvo patikėtas Dainiui Adomaičiui. Kokia nuomonę turite apie šį strategą?
– Dainius man visuomet patiko kaip treneris ir žavėdavausi jo krepšinio filosofija dar jam treniruojant „Neptūną“. Tai – jaunas treneris, o šiais laikais jauni strategai labai daug domisi, dirba bei nori lygiuotis į geriausius Europos specialistus. Manau, kad jį pasirinkti buvo geras sprendimas, nes tai treneris, kuris nuolat siekia tobulėti.

– Kaip vertinate pirmąją vilniečių sezono dalį iki naujųjų metų?
– Man atrodo, kad turime neblogą komandą, kuri yra gerai sukomplektuota. Žinoma, „Betsafe-LKL“ čempionate mažesnės ekipos visuomet nori įkąsti lyderiams, todėl niekuomet žaisti nebūna lengva. Europoje patyrėme kelis apmaudžius pralaimėjimus rungtynių pabaigoje, tačiau manau, jog kol kas sezonas eina neblogai.

„Rytas“ šiemet yra nauja komanda, turi naują trenerį ir visi vienas kitą turi perprasti. Pusmečio tikrai tam neužtenka, o kartais neužtenka nė metų. Tai yra ilgas procesas. Norint pasiekti kažką su tuo pačiu treneriu bei komanda reikia mažiausiai 2-3 metų. Labai nelengva pasiekti gerų rezultatų, kai dažnai keičiasi sudėtis. Labai gaila, kad šį sezoną mūsų komandą kankina traumos. Tai neleidžia komandai įsižaisti ir parodyti pilno savo pajėgumo. Prisiminkime pasiruošimo etapą, kuriame „Rytas“ atrodė labai galingai. 

– Ką galvojate apie „Ryto“ varžovus Europos taurės „TOP-16“ etape bei pirmąsias dvejas vilniečių rungtynes?
– Visos komandos šiame etape yra vienodos. Nė viena neturi pranašumo. „Partizan“ ekipą atsimename nuo Eurolygos laikų, tačiau ji yra susilpnėjusi. Apie Monaką nesu labai daug girdėjęs, o kalbant apie „ALBA“ – tikiuosi peršoksime vokiečių barjerą, nes pirmame etape nuo jų nukentėjome. Manau, kad Berlyno komanda yra mums kiek parankesnis varžovas nei „Skyliners“.

Man labai patiko pirmosios „TOP-16“ rungtynės prieš „Partizan“. Komanda buvo užsivedusi ir atrodė, kad patekimas tarp šešiolikos stipriausiųjų žaidėjams pridėjo labai daug motyvacijos, ryžto ir noro. Labai gaila, kad nepasisekė Monake. Pirmoje rungtynių pusėje žaidėjai buvo labai susitelkę, o antroje galbūt kiek per daug klydome gynyboje. „AS Monaco“ yra tikrai įveikiama komanda, o galbūt kiek sunkiau gali būti Belgrade, kuriame visuomet nelengva rungtyniauti. Tai tikrai įveikiama grupė ir norėtųsi palinkėti vilniečiams patekti į kitą etapą.

– Gruodžio mėnesį „Rytas“ papildė savo sudėtį Arciomu Parachouskiu, o rungtyniauti jau gali komandos kapitonas Chrisas Krameris bei įžaidėjas Margiris Normantas. Panašu, kad ekipos žaidimas turėtų tik gerėti?
– Viskas eina tikrai geryn. Parachouskis man labai patinka ir jis komandą sustiprino po krepšiu, o ypač puolime. Jis yra labai protingas žaidėjas, kuris nedaro skubotų sprendimų ir puikiai įvertina kiekvieną situaciją. Reikia tikėtis, kad Krameris duos tos pačios naudos kaip praėjusiais metais ir rungtynės su „Šiauliais“ parodė, kad jis yra tas žmogus, kuris „Rytui“ gali padėti pačiomis svarbiausiomis mačo akimirkomis. 

– Gal kažkokie žaidėjai šiemet ypač nudžiugino?
– Labai maloniai stebina Deividas Sirvydis. Jis žaidžia labai šaltakraujiškai, o tai leido jam greitai įgyti Adomaičio pasitikėjimą. Aštuoniolikmetis starto penkete – gražu žiūrėt. Man labai patinka, kad „Rytas“ turi Sirvydį su Arnu Butkevičiumi, kuriuos galima keisti pagal situaciją. Vienas turi gerą metimą, o kitas su geru prasiveržimu bei kamuolio kovojimu, todėl jie vienas kitą papildo. Visos vilniečių grandys tikrai neblogai atrodo. 

– Trečiadienį į Vilnių Europos taurės dvikovai sugrįžta Rokas Giedraitis. Ar manote, kad žaidėjams rungtynės prieš buvusį klubą yra išskirtinės?
– Manau, kad tai tikrai prideda motyvacijos bei papildomų jėgų, tačiau tuo pačiu yra labai plonas siūlas tarp gero žaidimo ir blogo žaidimo. Na, galų gale tai profesionalas, todėl rankos bei kojos nedrebės ir į tai bus bandoma žiūrėti, kaip į paprastas rungtynes.

– Kokios jūsų prognozės Vilniaus „Rytui“ Europos taurės „TOP-16“ etape?
– Kai žaidžia bet kokios dvi komandos aš visada sakau, kad laimės „Rytas“. Aš kito rezultato nematau. Žinoma, kad norėtųsi, jog vilniečiai žengtų į kitą etapą. Visiems būtų smagiau – klubui, žaidėjams bei mums patiems. Svarbiausia susitelkti kaip komandai, klausytis trenerio nurodymų ir juos vykdyti. Trenerio tikslas yra paruošti komandą pergalei, todėl įvykdžius visus nurodymus jos ir bus pasiektos.



Komentarai:

Bcplytos
Gandrius sliuzas :)
2019-01-15
+16
Atsakyti
Anonimas
mldc andrius :)
2019-01-15
+3
Atsakyti
Dilmah
Ko čia zalgerio sektantai į Ryto temą lendat? Ir taip aišku, kad rytoj Lietuvos grandas prieš ALBA laimės!!!
2019-01-15
+1
Atsakyti
djgaffer
ALBA jam parankesnė už Skyliners?Nu čia Šležas nusišnekėjo.Vieni yra tarp Vokietijos lyderių,kiti tarp vidutiniokų,tai nematau,kur čia ALBA parankesnė.O kad visada tiki ryto pergale,tai nenustebino.Tiek metų klubui atidavęs,kitaip sakyt ir negalėtų.
2019-01-15
-2
Atsakyti
Jou
Reziumuojant: Slezui viskas patinka ir viskuo zavisi - akivqizdu nori i administarcija gauti darbo
2019-01-15
+2
Atsakyti
Geras
Prisimenu sita sliuza kai verkdavo po pralaimetu finalu Zalgiriui,ar ne tday dilmah ir kiti durniukai?
2019-01-15
-1
Atsakyti
Ceska
Disbandinkit jus ta ryt greiciau, kam ta skurudra tampot
2019-01-15
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.