Per metimą nuo sensacijos buvęs „Nevėžio“ strategas priekaištavo taisyklių punktui

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-01-20 20:16

Darius Dimavičius buvo per metimą nuo skambiausios karjeros pergalės. Jo treniruojamas Kėdainių „Nevėžio“ klubas sekmadienį Betsafe – LKL rungtynėse Kaune 79:82 nusileido Kauno „Žalgiriui“, nors mačo pabaigoje turėjo progą rezultatą ir persverti, ir išlyginti.

„Žalgiriui“ pirmaujant 80:79, Chauncey Collinsas prasiveržė po krepšiu ir atakavo, tačiau gavo pražangą puolime ir netrukus kitoje aikštės pusėje kauniečiai realizavo dvi baudas.

Šis epizodas, kai Collinsas prarado kamuolį, itin nuvylė „Nevėžio“ strategą Dimavičių.

Foto galerija

„Gerai kovojome su komanda, kuri yra aukštesnio lygio nei mes. Tik norėčiau pasibėdavoti tokiomis situacijomis, kaip ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Ne ant teisėjų – jie dirbo pagal taisykles, kurias sugalvojo FIBA, – kalbėjo Dimavičius. – Collinsas veržiasi po krepšiu, gauna puolime baudą, kur šalia nebuvo žmogaus, o pagal FIBA taisykles to neįmanoma peržiūrėti (televizoriuje). Teisėjai vadovauja FIBA ir sugalvoja tokias nesąmones, kurios vos ne lemia rungtynes. Vienas pagrindinių rungtynių momentų buvo išspręstas ne mūsų naudai.“

„Nevėžis“ vėliau dar turėjo dvi progas išplėšti pratęsimą, bet sudėtingi Adonte Parkerio ir Martyno Varno tritaškiai skriejo pro šalį.

„Nevėžį“ į priekį tempė Collinso ir Parkerio duetas, kartu pelnęs 51 tašką. Pirmasis surinko 29 ir sužaidė rezultatyviausias asmenines ir antras pagal rezultatyvumą apskritai šio sezono LKL rungtynes.

„Jis ėmėsi ant savęs, jautė, kad buvo jo diena, praktiškai deriniai buvo sugalvoti, kaip žaisti prieš „Žalgirį“, – pasakojo Dimavičius. – Jis sugebėjo bet kokį „Žalgirio“ žaidėją apžaisti vienas prieš vieną. 

Jis buvo pastumtas iš pirmos į antrą poziciją, dabar turi tas pačias situacijas, tik žaidžia mažiau su kamuoliu, nėra spaudžiamas, gali pailsėti, susikaupti metimams.“

Dimavičius prie „Nevėžio“ vairo stojo prieš kiek daugiau nei mėnesį ir jo debiutas gruodžio 16-ąją įvyko būtent dvikovoje su „Žalgiriu“. Tada Kėdainių klubas suklupo 55:79, tačiau po to ėmė ženkliai stiebtis į viršų.

Per kitas penkerias rungtynes, įskaitant šiandieninę dvikovą su „Žalgiriu“, buvo iškovotos dvi pergalės – tiek pat, kiek per 14 susitikimų iki tol.

Visgi pats treneris nenori pagerėjusio žaidimo nuopelnų prisiimti sau.

„Nesiekite tų pergalių su manimi, – spaudos konferencijoje sakė Dimavičius. – Tos pergalės atėjo nes žaidėjai pradėjo žaisti savo žaidimą, žaisti laisviau, gal improvizacijos daugiau duota, mažiau įstatymų į rėmus ir pajunta, ką gali daryti iš vienos ar kitos situacijos. O gynyboje žaidžiame taip pat.“



Komentarai:

Dima metu treneris xaxa
Zodziu nevezis losia atsivaro ir vienas is juodu arba kroatas sveicia bet kokius per rankas is 9 metru, tiesa dar vakar ir pataike visas nesamones, jei kalbame bent apie elementaru krepsini, tai yra derinius ju su ziburiu pas kedainius nerasi, dar visa laime, kad toks broliu ball’u show nelaime, nors ir suprantu, kad portugalam abidna, o nesportine ten simtu procentu, jus geriau paziurekit uz ka zalgiriui dave pries cska, kas nuleme rezultata, o cia ji buvo daugiau nei akivaizdi
2019-01-21
+1
Atsakyti
ekspertas
ta nesportine prie rezultato 64-68
2019-01-21
-2
Atsakyti
ekspertas
dabar ziuriu rungtynes youtubej :DDDD tik padare kedainiai +4 is karto tie urodai tempia zalia qurwa :DDDDDD vasylius ir janukovicius 2 bando i dezute uzdaryt waltona, trap'as vadinamas, eina kontaktas ir teisejas is karto nesportine rodo garantuota :DDDD nors viskas dar anoj aikstes pusej, dar reikia i kita aikste persivaryti ir tada bus pavojus krepsiui :DDDDD nei kiekybinio pranasumo nieko - tie net perziuret nenuejo :DDDD nors matei aiskiai kontakto i veida nebuvo, tik traukulius bande daryti :DDD toks zalios shliuhos tempimas kelia tik šleikštuli visa lyga
2019-01-21
+1
Atsakyti
djgaffer
Tai kokios taisyklės nustatytos,pagal tokias ir teisėjauja teisėjai.Nesupratau čia Dimavičiaus.Nevėžio žaidimas jam atėjus vis gėrėja,sukovota su Žalgiriu puikiai.Treneris geras,bus dar tų pergalių.
2019-01-20
-14
Atsakyti
Mindaugas
Pažeidė nes stovėjo cilindru nu ką tu kalbi žmogau
2019-01-20
-2
Atsakyti
A
Davieso kojos buvo sulenktos, plius stovėjo cilindrų. Net 2 priežastys, kad neturėjo but pražangos puolime... Kaip visad, teisėjų tempimą komanda....
2019-01-20
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.