„Neptūno“ kelyje – Begičiaus vedama „Petrol Olimpija“

2019-01-22 16:12

Bilieto į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas siekiantis Klaipėdos „Neptūnas“ pasiruošęs žengti dar vieną žingsnį užsibrėžto tikslo link.

Kazio Maksvyčio kariauna „Švyturio“ arenoje rytoj priims grupės autsaiderę Liublianos „Petrol Olimpija“ ekipą, o žūtbūtiniame mūšyje klaipėdiečius tenkina tik pergalė.

Nors Slovėnijos čempionai yra viena iš dviejų komandų visoje Čempionų lygoje, kuri savo sąskaitoje turi vos 1 pergalę, tačiau „Neptūnas“ nėra linkęs nuvertinti būsimo varžovo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
23
Blokuoti metimai
2
Dvitaškiai
86%
6/7

„Puikiai suprantame, kad kiekvienas pralaimėjimas gali užkirsti mums kelią į atkrintamąsias, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė Maksvyčio asistentas Tomas Rinkevičius. – Liublianos ekipa yra mūsų grupės apačioje, tačiau daug rungtynių pralaimėjo paskutinėmis akimirkomis. Negalėčiau teigti, kad viena pergalė atspindi „Petrol Olimpija“ komandos pajėgumą. Slovėnai jų tikrai galėjo turėti 4 ar 5.“

Nors Aleksandro Nikitovičiaus auklėtiniai savų sirgalių pergalėmis nelepina, tačiau kovingumo jiems netrūksta. Pastarąsias trejas rungtynes Čempionų lygoje slovėnai žaidė prieš Patrų „Promitheas“, Bolonijos „Segafredo Virtus“ ir Ostendės „Filou Oostende“, o pralaimėjimai buvo patirti vidutiniu vos 3 taškų skirtumu.

„Tai jauna ir ambicinga komanda, – dėstė Rinkevičius. – Kažkuriose situacijose jiems pritrūko patirties, galbūt buvo priimti netinkami sprendimai. Liublianos ekipa tose rungtynėse kovojo gerai, bet kai nugalėtoją sprendžia vienas metimas, tuomet reikia ne tik patirties, bet ir sėkmės.“

Naudingiausias „Petrol Olimpija“ žaidėjas – Lietuvoje puikiai žinomas Mirza Begičius, prieš devynerius metus atstovavęs Kauno „Žalgiriui“. 33-ejų aukštaūgis šį sezoną pelno po 11,1 taško, atkovoja 6,1 kamuolio bei renka po 14,6 naudingumo balo.

Pirmojoje tarpusavio dvikovoje Begičius žaidė 30 minučių, įmetė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius, blokavo 3 metimus bei surinko 18 naudingumo balų. Vis dėlto „Neptūnas“ Liublianoje triumfavo 97:88.

„Varžovų komanda turi du veidus – su Begičiumi aikštelėje, ir be jo, – sakė „Neptūno“ treneris. – Kai jis būna ant parketo, tuomet atsiranda daug žaidimo po krepšiu, stengiamasi įmesti kamuolį Begičiui į baudos aikštelę, kad jis galėtų užbaigti ataką.

Kai Begičius sėdi ant suolo, tuomet akcentuojamas žaidimas per gynėjus – bandoma išplėsti aikštelę, nes Slovėnijos komandoje yra gerų metikų. Tuomet žaidime atsiranda daug užtvarų, daug tolimų šūvių.“

Klaipėdos komanda stengiasi vis labiau į žaidimą įvesti Deividą Gailių, kuris į uostamiestį sugrįžo prieš 10 dienų.

Debiutiniame mače Strasbūre puolėjas surinko 6 taškus, tuo metu praėjusį šeštadienį vykusioje dvikovoje su Prienų „Skycop“ jis įmetė 15 taškų.

„Deividas pas mus yra žaidęs ir anksčiau, tad jis gana sklandžiai ir pozityviai jungiasi į komandinį darbą. Reikia suprasti, kad sezonas jau įpusėjo, tad nėra labai lengva įeiti į sistemą. Džiaugiamės juo, bet tikimės, kad Deividas mums padės vis daugiau ir daugiau“, – teigė Rinkevičius.

Artėjančiame susitikime klaipėdiečiai versis be pagrindinio įžaidėjo Lorenzo Williamso, kurio Lietuvoje laukiama penktadienį. Kaip teigė Rinkevičius, užkamšyti amerikiečio paliktą spragą teks ne tik atsarginiam įžaidėjui Pauliui Dambrauskui, pasitempti turės visa komanda.

„Logiška, kad didžiąją laiko dalį kamuolį įžaidinėti teks Dambrauskui, tačiau pasitempti turės visi žaidėjai.

Mums dažnai rungtynių pradžiose pritrūksta motyvacijos ar energijos, tačiau dvikovoje su „Petrol Olimpija“ dėl to klausimų kilti neturėtų. Privalome būti pasiruošę bei rodyti norą laimėti nuo pirmųjų dvikovos minučių“, – neabejojo Maksvyčio asistentas.

Dvikovos startas – trečiadienį 19 val. „Švyturio“ arenoje.



Komentarai:

djgaffer
Jo.
2019-01-23
+5
Atsakyti
Čia tas trusas kurio ale mama išvažiavo lankyti o gavosi į realą
2019-01-22
+17
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.