Urbonas: „Rytas“ parodė, koks yra galingas be Suttono“

2019-01-25 11:42

Utenos „Juventus“ šį vakarą mesti dar vieną iššūkį Vilniaus „Ryto“ komandai. Šie klubai trečius metus iš eilės susitinka „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje. Pirmas susitikimas jau šį vakarą 19 val., jį tiesiogiai transliuos LRT PLIUS.

„Šiemet serijoje – dvejos rungtynės, o tai jau kvepia atkrintamosiomis, – oficialiai LKL svetainei sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Žaisdamas vienas rungtynes gali pateikti daugiau staigmenų, o per dvejas lengviau išryškinti stiprybes. Bet mes nusiteikę kovai.“

2017-aisiais „Juventus“ ketvirtfinalyje netikėtai eliminavo tuometį „Lietuvos rytą“, o pernai šių porų susitikime prireikė pratęsimo – tąkart į finalo ketvertą pateko „Lietuvos rytas“.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
28
Atkovoti kamuoliai
6
Tritaškiai
50%
4/8

Šiemet ketvirtfinalį sudaro dvejos rungtynės, atsakomosios vyks vasario 12 d. Utenoje.

Atsakomosios rungtynės turėjo vykti Vilniuje, bet dėl Europos taurės tvarkaraščio ir įtempto grafiko „Rytas“ iš siūlomų datų pasirinko pirmas ketvirtfinalio rungtynes žaisti šiandien.

Dėl žiemos ralio Utenos arena užimta, tad klubai sutarė pirmas rungtynes žaisti Vilniuje, o atsakomąsias – Utenoje.

„Juventus“ į Vilnių keliauja po įspūdingos pergalės „Betsafe–LKL“ čempionate – savaitgalį 29 taškais nugalėjo „Šiaulius“.

„Rytas“ praėjusį savaitgalį pralaimėjo „Lietkabeliui“ (75:96), o antradienį – Berlyno ALBA klubui Europos taurės turnyre (85:87).

Nepaisant rezultatų, Urbonas nemato duobės „Ryto“ žaidime.

„Jei pralaimi ALBA klubui, kuris niekuo biudžetu nenusileidžia „Rytui“ – o tai parodo, kad iš Vilniaus jie nupirko Roką Giedraitį, negalime kalbėti apie duobę, – sakė Urbonas. – O pralaimėjimas „Lietkabeliui“ – tai Dominique‘o Suttono pasekmė.

Berlyne „Rytas“ be Suttono parodė, koks yra potencialiai galingas. Buvo aiškiai matyti, kad su Suttono problemomis buvo gadinamas komandos klimatas, o kai komanda susitelkusi, pamatėme prieš ALBA visai kitokį vaizdą.“

„Rytas“ dėl vidaus taisyklių pažeidimo pirmadienį suspendavo Suttoną, jis šį vakarą nežais.

„Juventus“ gretose į aikštę gali grįžti Arvydas Šikšnius. Kapitonas dėl traumos nerungtyniavo nuo gruodžio pabaigos. Ar puolėjas žais, treneriai spręs prieš rungtynes.

Vakar kalbėdamas apie komandą, „Ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius sakė, kad „dar neišvengiame klaidų ir už tai mus skaudžiai baudžia. Reikia jas ištaisyti ir tik tada pasimatys mūsų tikrasis veidas.“

„Ryto“ ir „Juventus“ poros nugalėtojas „Kidy Tour“ KMT turnyro pusfinalyje susikaus su Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų „Skycop“ poros laimėtoju. Finalo ketvertas šiemet vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, bilietus platina TIKETA.



Komentarai:

oho
Urbonai nustok budzetus skaiciuot, uztenka tau utenos ,-isisavini sociai))
2019-01-25
+5
Atsakyti
Valdas
Jaučiu, rytas visą susikaupusį pyktį, išsilies ant juves
2019-01-25
+5
Atsakyti
E
Kleizai kitaip atrodo. Tikriausiai prisibazarino, kad bus suteikta visiska laisve ir pasitikejimas, kad bus duota pakankamai laiko. O sitam veikejui tu gali duoti ir penkis metus, jis sita kluba tik visiskai sunaikins. Pas normalu treneri zaidejai taip lengvai neisvaisto dvizenklio pranasumo, ir taip daznai! Kleiza turbut galvoja, kad fanai lauks ir kentes ziuredami sita krepsinio parodija, kol galbut kada nors Adomaiciui ateis nusvitimas. Kitas dalykas, Rytas siemet issvaiste tiek pinigu nepasisekusiems pirkiniams, kad galbut del to kiek nukentes ir kito sezono biudzetas. O ta treneriu kaita irgi kainuoja. Zodziu ten krachas visiskas. Su visa pagarba Kleizai del jo praeities pasiekimu, bet galbut Rytui reiktu tikro sporto vadybos zmogaus. Tokie ejimai va bank su perkamais zaidejais niekur nenuves. Parachouskis buvo garantuotai geras pirkinys, tiesiog puikus zingsnis, bet jis neatsveria sezono pradzioje padarytu klaidu.
2019-01-25
-6
Atsakyti
Jei Rytas tikrai nori būt konkurencingas, jiem reikia kuo greičiau ieškot naujo trenerio, nes del šito viską parodo tiek abi rungtynes su ALBA, tiek su Monaco. Aš garantuoju, kad jie iš dugno neišlips su šiuo treneriu, o tik giliau grims. Vieno pūlinio jau atsikrate, laikas atsikratyt ir antro
2019-01-25
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.