Į Lietuvą trumpam grįžusį Mačiulį traukia namai: „Bet juk negaliu pats savęs pasikviesti į „Žalgirį“

Laura Ivaškaitė
„BasketNews.lt“
2019-01-28 15:10

Jonas Mačiulis ir Atėnų AEK komanda už poros savaičių FIBA Tarpkontinentinės taurės turnyrui keliaus į saulėtąjį Rio de Žaneirą. Tačiau pirma jų laukė kelionė į kur kas mažiau saulėtą Lietuvą – čia AEK susidurs su Panevėžio „Lietkabelio“ klubu.

Artėjančios rungtynės graikų klubui neturės ypač didelės svarbos. FIBA Čempionų lygos titulą ginanti AEK C grupėje turi dešimt pergalių, du pralaimėjimus ir jau užsitikrino vietą atkrintamosiose.

Tuo metu „Lietkabelis“, priešingai, jau žino, jog į kitą etapą nebeprasibraus, tad abiems komandoms antradienį vyksiantis mačas tebus simbolinis.

„Rungtynės turėtų būti geros, „Lietkabelis“ demonstruoja neblogą formą. Aišku, jų žaidimas banguoja, bet namuose jie žaidžia labiau susikaupę. Manau, bus įnirtinga kova“, – oro uoste Lietuvos žurnalistams kalbėjo 33-ejų 200 cm ūgio Mačiulis.

Lietuviui sezonas Atėnuose – tarsi gaivaus oro gurkšnis. Praėjusiais metais Madrido „Real“ savo šansų nebegavęs, o vėliau trumpam Krasnodare nusėdęs puolėjas pagaliau džiaugiasi stabilumu.

FIBA Čempionų lygoje Mačiulis per rungtynes renka po 8,9 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio. Graikijos lygoje jo statistika siekia 10,3 taško ir 4,5 atkovoto kamuolio.

„Atėnuose jaučiuosi gerai, sezonas jau įsibėgėjo. Ateina linksmoji pusė, kai kovosime dėl titulų, tad viskas labai gerai“, – pasakojo krepšininkas.

– Kaip vertinate Tarpkontinentinės taurės turnyrą viduryje sezono? – oro uoste žurnalistai paklausė Mačiulio.
– Bus įdomu, keliausime šešioms dienoms, sužaisime dvejas rungtynes. Bus ir aštuonių valandų laiko skirtumas. Tikrai įdomu.

– Su „Real“ jau esate laimėjęs šį turnyrą. Kaip vertinate šansus jame triumfuoti vėl?
– Žiūrėsime. Kai turnyre dalyvavome su „Real“, prieš tą pačią komandą žaidėme dukart. O dabar bus keturios komandos, kiekvieno žemyno čempionai. Aišku, be NBA nugalėtojų, bet su Plėtojimosi lygos komanda. Įdomu, kaip visiems seksis dėl laiko skirtumo ir kitų faktorių. Aišku, norime laimėti.

– Spėsite į rinktinės langą, kuris taip pat vyks vasarį?
– Langas prasideda truputį vėliau. Mes vasario 20 dieną leidžiamės Atėnuose, tai laiko kaip ir bus. Bet dar žiūrėsiu, kaip jausiuosi. Kol kas galvoju apie FIBA Čempionų lygos rungtynes, norime grupėje užimti pirmąją vietą.

– Kokios sąlygos krepšininkams sudarytos AEK komandoje?
– Tai naujas, kylantis klubas. Turime gerą finansinę bazę, treniruočių ir rungtynių sąlygos visai kaip Atėnų „Panathinaikos“, nes naudojamės ta pačia arena, tik rūbinės skirtingos. Viskas gerai, o aš paprasčiausiai tokių dalykų nelyginu. Kas liečia krepšinį, gaunu daug žaisti ir esu patenkintas.

– Ką komandai pridėjo Jordanas Theodore‘as?
– Aštrumo. Be to, jis tvirtesnis gynyboje, gerai supranta europietišką krepšinį. Komandą jau palikęs gynėjas suprato tik vienas prieš vieną krepšinį, nepripažino jokių komandinių veiksmų. Tas mums atsiliepė. Kol kas su Theodore‘u žaidžiame tikrai geriau.

– Senokai matėme jus žaidžiantį Lietuvoje. Dar netraukia namų link?
– Mane visada traukia (šypsosi). Bet juk negaliu savęs pasikviesti į „Žalgirį“ ar dar kažkur. Visada smagiau žaisti namuose, bet gyvenimas yra toks, koks yra.

– Sekate „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje?
– Taip, tikrai žiūriu ir seku. Gal tas pasirodymas nėra toks geras, kokio tikėjomės po praėjusio sezono, bet jie turi visus šansus patekti į atkrintamąsias. Linkiu jiems sėkmės.

– Pirmadienį nuskambėjo žinia, kad „Lietkabelio“ gynėjas Vaidas Kariniauskas įtariamas lažybomis. Girdėjote apie tai?
– Kaip tik gavau žinutę iš draugo, kad paskaityčiau straipsnį. Kol kas dar nespėjau. Nežinau, kas dedasi „Lietkabelio“ viduje, bet čia jų problemos. Jie turi savo reikalų, mes – savo.



Komentarai:

Ernestas
FYZDINK tu Jonai i madrida , labai blatnas patapai kai kontrakta pasirasiai su realu , bet paskui nukrito tavo zvaigzde , ten tavo karjera ir baiges .
2019-01-31
-7
Atsakyti
djgaffer
d
2019-01-30
-3
Atsakyti
Hockey
Keikia Mačiuli žalgiriečiai debilai. Mielieji baikit ant jo stūmt isigimėliai. Tik žalgiriečiai nevertina tokių žaidėjų kaip jonas kuris daug padarė dėl rinktinės ir visada stengtavosi. Bet kur tau pasakysi sitiems turtuoliams
2019-01-29
+6
Atsakyti
Ups
Ka galvoja sua Motiejunas - gi jis taip mego imti visus pensininkusbi komanda - pakeite gaidele tik tada kai atrjo saras ir pasake kad ju nebus - beveik neabejiju kad pagal motiejuna iki dabar butu lose maciulis, kalbas uz milziniskus pinigus - paskutinis draugelis iskeistas i pensija buvo javtokas dar spejo
2019-01-29
+4
Atsakyti
Kaunas
Kai kvietė nėjo, o dabar jau ir mums nereikia
2019-01-28
-1
Atsakyti
ka
tai kad maciulis jau nebe eurolygos lygio zaidejas. su pagarba maciuliui, bet jau vertetu pagalvot po 2metu kaip ir broliai lietkabelis, prienai.

yra toks vienas dalykas, kad avansu zalgiri gali zaist tie kurie nepabego del pinigu i europa. jankunas protingai padare. jis po truputi, bet visa gyvenima gales dirbt zalgiri. maciulis su kalnieciu pabego del milijono tai ir gavo milijoninius kontraktus, bet laikinus. juos isgreze turtingi klubai ir ismete. o jankunas po truputi tyliai dirba toliau. tokia galimibe tures ulanovas ir grigonis jai nepabegs del truputi didesnio atliginimo
2019-01-28
-7
Atsakyti
Anonimas
Ir dar reikėtų suspendot maciuli kat žaidžia vieno komandos ir šneka kat nori but kitur čia tas pats kas satonas darė. Kodėl čia žurnalistai nedaro skandalo a
2019-01-28
+5
Atsakyti
Anonimas
Į prenus galėtų palost o ne uzsiciklines ant vienos komandos
2019-01-28
+7
Atsakyti
Dzo
Uz dyka jonai, savo malonumui. Jankuna milakny klaidiety ir galit eit I megeju lyga.
2019-01-28
+3
Atsakyti
berunkelis
Mačiulio laikai jau praeityje. Visi čia kieti savo eros pabaigoj prašytis į tuos klubus, iš kurių pakėlė sparnus. Jis galvoja apie ateitį, neblogai būtų prasismaukyt kokį sezoną Žalgiryje, o vėliau prašytis į kokį nors postą aukščiau. Bet čia tokių ir taip per daug. Į kokį Neptūną nebent.
2019-01-28
-8
Atsakyti
Tai gal
I koki neptuna gali pasiprasyt ar prienus
2019-01-28
-6
Atsakyti
Hh
Zalgiriui tikrai nereikia dar vieno kuris taiklumu nepasizymi.
2019-01-28
-2
Atsakyti
pff
kaip jo reiktu zalgiriui, ne kad perpirktu Jona, tai ne deona perpirko..
2019-01-28
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.