Jokubaičio pagarba Jasikevičiui: „Nesinori dėl nieko ginčytis“

2019-01-29 11:05
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Jauniausias šio sezono Kauno „Žalgirio“ komandos žaidėjas Rokas Jokubaitis žingsnis po žingsnio bando įgauti tvirtesnes pozicijas pagrindinės vyrų ekipos sudėtyje.

Kiekvieną sekmadienį nuo 10.30 val. TV6 eteryje rodomoje laidoje „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“ Jokubaitis kalbėjo apie žingsnius krepšinyje bei žaidimą Šarūno Jasikevičiaus treniruojamoje komandoje.

„Tik debiutavus NKL čempionate skirtumas tikrai jautėsi. Anksčiau buvau žaidęs tik RKL. Atrodė, jog aikštelėje turi išgyventi ir prie visko prisitaikyti. Jeigu darysi tai, ką darei Moksleivių krepšinio lygoje, neišgyvensi, nes čia vyrauja komandinis krepšinis. Vienas NKL nelabai gali ką nors padaryti. Galbūt tik Palangos klubo žaidėjas Jalenas Riley gali kažką padaryti vienas, bet „Žalgiryje“ vienas nieko nepadarysi“, –pasakodamas šypsojosi Jokubaitis.

Rokas Jokubaitis

Rokas  Jokubaitis
Komanda: Kauno Žalgiris
Kauno Žalgiris-2
Pozicija: PG
Amžius: 18
Ūgis: 192 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Praėjusiame, 2017-2018 m., sezone iš Mažeikių kilęs krepšininkas debiutavo ne tik NKL čempionate, bet ir oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ vyrų komandos sudėtyje. Rokas prisimena, jog prieš debiutą sulaukė netikėto tuometinio „Žalgirio“ dublerių komandos vyr. trenerio Tomo Masiulio skambučio, kuris ir pranešė apie atsiradusį kvietimą į vyrų ekipą.

„Buvo reguliaraus sezono pabaiga ir likusios trejos, nieko nebelėmusios rungtynės. Treneriai norėjo duoti pailsėti lyderiams. Vieną rytą atsikeliu ir telefono ekrane matau nepažįstamą numerį – nebuvau įsivedęs trenerio Tomo Masiulio numerio. Jis pranešė, jog mane nori registruoti į pagrindinę komandą. Buvo šokas ir tikrai tokio kvietimo nesitikėjau. Prasidėjo ir jaudulys. Atsirado ir pirmosios žinutės apie mane, tapau žinomesnis“, – tvirtino jaunuolis.

Šiais metais 19-ąjį gimtadienį švęsiantis 192 cm ūgio gynėjas pirmus kartus tęsė šiame sezone ir jau spėjo ginti „Žalgirio“ komandos garbę ir Eurolygos rungtynėse. Jokubaitis jau spėjo priprasti ir prie reguliarių treniruočių su žalgiriečiais bei nori stengiasi tobulėti dalyvaudamas „Žalgirio“ klubo treniruočių ir rungtynių ritme.

„Šiame sezone įvyko daug dalykų. Treniravimasis su „Žalgiriu“ tapo kasdienybe. Nutikus traumoms, gavau pasireikšti daugiau rungtynių, – tvirtino žalgirietis. – Spaudimą daro ne varžovai, o pasiruošimas rungtynėms, detalių išpildymas. Manau, kad tobulėju kaip žaidėjas, nes yra dėmesys detalėms, susikaupimas, koncentracija treniruotėse, rungtynėse. Tai prideda patirties. Žaidimas Eurolygoje, nors ir ne su daug minučių, tokiame amžiuje tikrai duoda daug naudos. Manau, kad po šio sezono bent iš psichologinės pusės tikrai būsiu patobulėjęs.“

Krepšininkas džiaugiasi galėdamasis mokytis iš kito įžaidėjo, tiesa, jau buvusio krepšininko ir dabartinio vyriausiojo trenerio Jasikevičiaus.

„Kai apšaukia ar gauni patarimų, visą laiką net nedvejoji, kad trenerio žodžiai gali būti netiesa. Nesinori dėl nieko ginčytis. Kai pagalvoji, kiek daug treneris yra nuėjęs, kiek daug matęs. Treneris žino, ką vienoje ar kitoje situacijoje turi daryti žaidėjas. Net neabejoju, kad treneris padeda tobulėti. Tik reikia imti tą informaciją“, – kalbėjo Jokubaitis.



Komentarai:

djgaffer
b
2019-01-31
+1
Atsakyti
djgaffer
m
2019-01-30
+5
Atsakyti
Aras
Svarbu, kad ir toliau nenustotu tobuleti, o siaip tikimes viena diena zais uz lt rinktine.
2019-01-29
+5
Atsakyti
Anonimas
Dusina jaska jaunima turbut todel kad pati sagadinas buvo uzvaikes.bet taip rekt ant jo kazlauskas sau neleisdavo net padarius didziausias kliurkas kuriu karjeros pradzioj jis darydavo gan daznai.kazin ar pats butu atlaikes toki presa jei po kiekvienos kliurkos ji sodintu su didziausiais riksmais
2019-01-29
Atsakyti
djgaffer
Labai sparčiai tobulėjantis jaunuolis.Puikų krepšinio suvokimą turi,niekada neperskuba.Džiugu,kad atsiranda įžaidėjų pas mus,o Jokubaičio ir Lekavičiaus duetas rinktinėje ateityje tikrai puikiai žiūrėsis.
2019-01-29
-6
Atsakyti
Freimanas
Pabandyk, pasiginčyk, pamatysi kas gaunasi
2019-01-29
Atsakyti
Anonimas
kol kas, tai blogiau uz waltona atrodo. nervas net ima kai jis aikstej, nieko keisto kad jaska rekia ant jo
2019-01-29
-2
Atsakyti
cipsas k*va
cipsas tu sudeges esi nakum ritfanis tu grynuolis esi rito fanas
2019-01-29
+5
Atsakyti
cipsas
pritariu seniui. Neveltui jis neina i kita komanda, nes neparekaus ant zaideju, kurie jau turi statusa. isivaizduokit sitaip isteriskai puolanti ant a klases zaideju. I nba neveltui nejo, nes niekas netoleruotu tokiu psichavimu. Tipo vien priezastis, kad negali rinktis zaideju? Nejuokinkint. Jei jau turi toki autoriteta, tai galetu bet kur rinktis..bet...ir taip, mielieji as zalfanis, bet nebutinai, kad uz Z, turi viskas patikti. Aciu uz demesi, idomu kiek priesu igijau :D
2019-01-29
Atsakyti
Senis
šaukimas ir rėkimas i veidą yra viena

patarimai ir trenerio patirtis yra visai kas kita

geras treneris nerėkia į veidą
2019-01-29
+2
Atsakyti
Anonimas
nu jo, nuoširdus vaikis matosi
2019-01-29
-1
Atsakyti
Anonimas
gana laisvai kalbantis Rokas
2019-01-29
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.