Lukauskis prieš rungtynes su „Žalgiriu“: „Gal mus nuvertins ir mums labai seksis?“

2019-02-02 13:31

Padėtį Eurolygoje susikomplikavęs Kauno „Žalgiris“ sieks pyktį išlieti vietiniame fronte. Centrinėje turo dvikovoje kauniečiai namuose priims Prienų „Skycop“ krepšininkus bei pratęsti pergalių savų žiūrovų akivaizdoje iki aštuonių.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe“ pateikia šių ir kitų 21-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo mačų prognozę.

Nors Virginijaus Šeškaus kariauna pralaimėjo pastaruosius du mačus, tačiau „Skycop“ komandoje galima įžvelgti pozityvių dalykų – komanda po dviejų mėnesių sulaukė traumą išsigydžiusio Mindaugo Lukauskio, kuriam dvikova Kaune bus ketvirtoji po sugrįžimo.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
23
Perimti kamuoliai
3
Dvitaškiai
100%
3/3

„Galėjau grįžti kiek anksčiau, bet nesinorėjo rizikuoti, nenorėjau, kad trauma atsinaujintų – tinklalapiui LKL.LT sakė vyriausias lygos krepšininkas. – Traumuotą vietą jaučiu, bet tai nėra skausmas, viskas yra neblogai.

Man šiek tiek trūksta fizinės kondicijos. Reabilitacijos metu sportavau, bet tai yra visai kas kita, tikrai trūksta išsilakstymo. Psichologiškai nebuvo sunku, bet sunku apskritai nežaisti du mėnesius krepšinio. Tai išmuša iš vėžių, reikia dirbti papildomai, vytis komandos draugus ir pagauti buvusią formą.“

Lukauskis per tris mačus nuo sugrįžimo vidutiniškai rinko po 14 taškų, 2,3 atkovoto kamuolio bei 13,3 naudingumo balo.

Veteranas išlieka naudingiausiu „Skycop“ žaidėju šį sezoną – vidutiniškai renkami 11,8 taško, 4,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo bei 13,8 naudingumo balo (10 vieta lygoje).

Gero puolėjo žaidimo labai reikia Prienų klubui, kuris per 20 šio sezono dvikovų pergalę šventė 7 kartus bei turnyrinėje lentelėje užima 7-ąją poziciją.

„Mums trūksta visko po truputį. Reikia geresnės energijos, gynybos, visur pridėti po truputį, tuomet bus daug geriau.

Treneriai keičia treniruočių planą, pridėsime intensyvumo, bandysime kažką išspausti daugiau, pasiekti daugiau pergalių. Tikiuosi, kad viskas eis į gerą“, – sakė Lukauskis.

Į pergalių kelią grįžti bus sudėtinga – sekmadienį jų laukia išvyka į Kauną, kur lauks „Žalgiris“, o kitą savaitgalį dvikova Panevėžyje prieš „Lietkabelį“.

„Žalgiris“ yra aiškus favoritas, bet sporte visko būna, negali žinoti, – prieš mačą su „Žalgiriu“ sakė Lukauskis. – Gal mus nuvertins, o gal mums labai seksis? Negali žinoti.

Pastaruosiuose „Betsafe–LKL“ sezonuose bet kur nuvažiavęs ir nepriėmęs to, kaip rimtų rungtynių, tu gali būti nubaustas. Su kiekvienu varžovu reikia žaisti ir žaisti sėkmingai.“

Motyvaciją bei nusiteikimą pabrėžė ir „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis, pastaruoju metu demonstruojantis vis geresnį žaidimą.

Debiutinį sezoną Eurolygoje kaunietis žaidžia po beveik 20 minučių, pelno po 8,1 taško, atkovoja po 2 kamuolius bei renka po 8,1 naudingumo balo.

„Turime atlikti savo darbą, žaisti agresyviai ir nuo pat pirmų minučių duoti spaudimą. Svarbiausia neatsipalaiduoti, eiti kaip į rimtą mačą, tuomet viskas bus gerai“, – tinklalapiui LKL.LT teigė Grigonis.

Iki Eurolygos reguliaraus sezono pabaigos liko 9 susitikimai, o „Žalgirio“ padėtis tapo komplikuota. Kauniečiai su 8 pergalėmis žengia 13 vietoje.

Sutapimas ar ne, bet kauniečių nesėkmių ruožas prasidėjo su prancūzo Leo Westermannu iškritimu. Įžaidėjui patyrus traumą „Žalgiris“ stipriausiame Senojo žemyno turnyre pralaimėjo 6 susitikimus iš 7.

„Jei sietume šiuos dalykus, tai su Leo grįžimu turėtume pradėti vėl laimėti, – nusišypsojęs sakė Grigonis. – Jis yra protingas žaidėjas, dažnai nusimetantis kamuolį, suvaldydavo komandą, gal to trūksta, nežinau.

Nemanau, kad vienas žaidėjas gali pakeisti mūsų komandą, žiūrėsime, kaip bus, kai jis grįš.

Visą sezoną bandome pasakyti, ką reikia taisyti, tačiau nėra taip lengva. Bandome vieną, bet per rungtynes atrodo kitaip. Tų dalykų yra daug, sunku kažką išskirti.“

Prienų ekipa praėjusį savaitgalį sukirto rankomis su įžaidėju Malcolmu Grantu, kuris praėjusį sezoną žaidė Kėdainių „Nevėžyje“.

Amerikietis „Betsafe–LKL“ pirmenybėse buvo sunkiai sulaikoma jėga – per 10 mačų vidutiniškai pelnydavo po 13,9 taško, atlikdavo 4,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 14,1 efektyvumo balo.

Įžaidėjas turėtų debiutuoti, o jo svarbą išskyrė ir Grigonis.

„Prienų komandoje vis keičiasi žaidėjai, mačiau, kad vėl įsigijo naują. Manau, kad svarbiausias žmogus yra Martynas Gecevičius, darantis visą žaidimą, tad reikės jį stabdyti.

Reikia išskirti brolius Lavrinovičius bei naujoką, kuris kurs žaidimą, jam irgi turėtų būti skiriamas didelis dėmesys“, – sakė žalgirietis.



Komentarai:

djgaffer
g
2019-02-04
-4
Atsakyti
djgaffer
A
2019-02-03
-7
Atsakyti
Ką darysi, eurolygoje dėl garbės liks kovoti,ateinantis sezonas galbūt bus sėkmingesnis eurolygoje,jei pataikys su žaidėjais. Dabar lieka kmt laimėti ir lkl
2019-02-02
-4
Atsakyti
abcdef
:DDD zalgiris +30 maziausiai
2019-02-02
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.