Dainius Adomaitis – apie naujus veidus rinktinėje ir Gudaičio situaciją

Laura Ivaškaitė
BasketNews.lt
2019-02-07 12:32
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos rinktinės maratonas FIBA pasaulio čempionato atrankos languose pasiekė finišo tiesiąją. Kadangi paskutinius distancijos metrus lietuviai įveikinės užsitikrinę vietą pirmenybėse, Dainius Adomaitis pasiruošęs eksperimentams.

Tai treneris akcentavo ketvirtadienį Vilniuje atskleidęs kandidatų sąrašą paskutiniajam atrankos langui.

„Yra naujų žaidėjų, kuriuos norime pasitikrinti ir pažiūrėti, kaip jie atrodytų trumpame lange. Gal norėjosi daugiau jaunų veidų, bet per kelias treniruotes juos įvesti į naują situaciją būtų sunku.

Norime turėti branduolį ir aplink jį lipdyti jaunesnius žaidėjus“, – pristatęs rinktinės kandidatų sąrašą, kalbėjo Adomaitis.

Treneris į kandidatų penkioliktuką pirmąkart įtraukė tris žaidėjus – Utenos „Juventus“ gynėją Dovį Bičkauskį, Italijoje rungtyniaujantį Egidijų Mockevičių ir Panevėžyje žaidžiantį Paulių Valinską.

Lietuvos rinktinė, atrankoje iš dešimties rungtynių laimėjusi devynerias, paskutiniosiose dvejose J grupės dvikovose susidurs su Nyderlandų ir Italijos nacionalinėmis ekipomis.

Jei lietuviai laimės bent vieną iš šių mačų, galės būti ramūs ir dėl pirmosios vietos grupėje. 

Tiesa, tai nebus visiškai paprasta – pavyzdžiui, dėl vietos čempionate vis dar kovojantys italai sulauks ir Eurolygoje rungtyniaujančių žaidėjų pagalbos – tad atsipalaiduoti neverta.

Iš kitos pusės, artėjantis langas Adomaičiui bus paskutinė galimybė prieš pasaulio čempionatą išbandyti naujus ar mažiau matytus veidus.

Ypač įdomu, kaip rinktinės planai keisis po to, kai sunkią kryžminių raiščių traumą gavo vidurio puolėjo pozicijoje rimtu ginklu tapti turėjęs Artūras Gudaitis. 

„Apie vasarą galvosime, kai ji ateis. Kalbėjausi su Artūru ir labiausiai gaila, kad jis žaidė karjeros sezoną, buvo idealioje situacijoje, atsiskleidė, turėjo nemažų planų... Deja, kartais visko atsitinka“, – apgailestavo Adomaitis.

Lietuvos rinktinė į pirmąją treniruotę rinksis vasario 18 dieną Vilniuje, vėliau keliaus į Amsterdamą, o finišuos rungtynėmis Klaipėdoje. 

– Rinktinės sąraše matome tris debiutantus. Kuo jie patraukė jūsų dėmesį? – žurnalistai paklausė Adomaičio.
– Pirmiausia, jie visi žaidžia gerus sezonus ir yra tų pozicijų, kuriose mums būtų įdomu matyti naujus žmones. Matome juos rungtynėse, kai kuriuos tik per televizorių ir, manau, jie visi trys verti šanso.

– Praėjusiose rungtynėse su italais turėjote problemų dėl atkovotų kamuolių. Šią bėdą išspręs Mockevičius?
– Tikrai taip. Manome, kad Egidijus mums šioje vietoje pagelbės. Jis yra vidurio puolėjas, kuris gali tai padaryti. Sugrįšiu prie to paties, kad jis žaidžia gerą sezoną geroje lygoje, turi gerą statistiką. Manau, jis vertas progos.

– Kodėl sąraše šįkart nėra Manto Kalniečio ar Jono Mačiulio?
– Kalbėjomės ir su Jonu, ir su Mantu apie jų situaciją. Vieno padėtis vienokia, kito kitokia, ir mes priėmėme sprendimą. Jie nėra jauni ir perspektyvūs – jie patyrę, žino savo kūną. Dėl Jono situacija aiški (jis prieš pat langą dalyvaus FIBA Tarpkontinentinėje taurėje, – aut. past.), o dėl Manto priėmėme bendrą sprendimą.

– Dovį Bičkauskį Lietuvos krepšinio lygoje galite stebėti iš arti. Kaip nusprendėte jį pasikviesti?
– Pirmiausia, jis yra žaidėjas, kuris kas sezoną daro po žingsnį į priekį. Bus įdomu pamatyti, kaip jis atrodys kitame lygyje. Visas priklausys nuo jo. Šis langas yra šansas žaidėjams, kurie savo komandose dominuoja. Privalome jiems duoti progą.

– Kaip vyks pasiruošimas artėjančiam langui?
– Priimtas sprendimas, kad iš penkiolikos žaidėjų į stovyklą kviesime dvylika. Nenorime žaidėjams ir klubams sudaryti kliūčių svarbiausiu sezono metu. Manome, kad su dvylika žaidėjų turėsime gerą procesą. 

Visi renkamės vasario aštuonioliktą dieną. Žinome, kad prieš tai vyks ir taurės rungtynės, tai gal kai kurių žaidėjų atvykimo turėsime palaukti. Sąraše yra penkiolika žaidėjų, nes visada atsiranda įvairių dalykų, traumų. Gal dėl to šioje langų sistemoje nėra blogai, kad paskutinę akimirką galima pakeisti žaidėjus.

– Italai jau paskelbė savo kandidatų sąrašą. Kokį įspūdį jis paliko?
– Jų sąrašas labai platus ir sunku pasakyti, kokia ta rinktinė atvažiuos. Mes turime patogią situaciją ir žinome, kad kovojame dėl pirmosios vietos bei turime vietą čempionate. Šis langas labiau skirtas pasižiūrėti į naujus ar po traumų grįžusius žaidėjus. 

– Kiek jūsų vasaros planus jaukia Gudaičio trauma? 
– Apie vasarą galvosime, kai ji ateis. Kalbėjomės su Artūru ir labiausiai gaila, kad jis žaidė karjeros sezoną, buvo idealioje situacijoje, atsiskleidė, turėjo nemažų planų... Deja, kartais visko atsitinka. Traumos yra krepšinio tamsioji pusė, bet Artūras labai užsispyręs ir geras žmogus, tad neabejoju, jog po traumos grįš stipresnis.

– Ar dar tikitės, kad jis iki čempionato gali spėti pasveikti?
– Palauksime vasaros, operacijos, daktarų žodžių. Neburkime iš kavos tirščių.

– Renaldą Seibutį ir Roką Giedraitį klubai išleido lengvai?
– Taip, viskas tvarkoje. Bet turime laukti iki paskutinės akimirkos, įsitikinti, kad visi bus sveiki. Dabar nesinori šimtu procentų sakyti, kad jie atvyks.

Kandidatų sąrašas:

Arnoldas Kulboka SF, SG 205 cm 100 kg 21 m.
Arnas Butkevičius SF 197 cm 96 kg 26 m.
Egidijus Mockevičius C 208 cm 104 kg 26 m.
Dovis Bičkauskis PG 191 cm 88 kg 25 m.
Martynas Echodas PF, C 206 cm 102 kg 21 m.
Paulius Valinskas SG, PG 191 cm 85 kg 23 m.
Žygimantas Janavičius PG 192 cm 80 kg 29 m.
Gytis Masiulis PF 207 cm 99 kg 20 m.
Šarūnas Vasiliauskas PG 188 cm 78 kg 29 m.
Martinas Geben C 208 cm 107 kg 24 m.
Adas Juškevičius SG, PG 194 cm 90 kg 30 m.
Renaldas Seibutis SG, SF 196 cm 82 kg 33 m.
Eimantas Bendžius PF, SF 207 cm 98 kg 28 m.
Rokas Giedraitis SF 200 cm 88 kg 26 m.
Edgaras Želionis PF, C 207 cm 97 kg 29 m.



Komentarai:

Dede
Žurnalistai haha - pabijojot paklaust apie Motiejuna. O reikejo butinai paklaust ir ar neplanuoja adomas patraukt savo morda iš užgrobto posto.
2019-02-07
+1
Atsakyti
Anonimas
Kur sirvydis su jokubaiciu?bendzius isvis komedija
2019-02-07
+5
Atsakyti
djgaffer
Sedekerskis jau sėdi ant suolo pas baskus,tik dar be rungtynių aprangos.Tačiau jau turėtų artimiausiu metu pradėt žaisti.Dar kalbant apie jaunimą,tai ir Jokubaitį galėjo įrašyt.Grįžus Leo,spėju jis vėl daugiau NKL žais,tai Adomaitis galėjo bent jau į sąrašą įtraukt,kad dar daugiau Rokas pasitikėjimo gautų.
2019-02-07
+1
Atsakyti
D.
Lavono trenerio, lavoniška sudėtis. Grynai kai Mourinho prie Man Utd vairo. Šitas nunuodys viską kas įmanoma.
2019-02-07
+7
Atsakyti
Ernestas
As ir norejau pasakyt kad duotu sansa velickai , juk dar nera jis nurasytas
2019-02-07
+3
Atsakyti
Vyt
Apie jaunimą kalbant, Sedekerskis gyvas dar? Nieko apie jį negirdėt, susitraumavo spalį, praėjo du mėnesiai gydymo, visiška tyla. Kas ten su juo vyksta?
2019-02-07
-1
Atsakyti
Jonas
Reikejo daugiau jaunu imti , juk zaidziam nieko nereiskiancias rungtynes. Kada dar galima apsaudyti jaunima ?
2019-02-07
-1
Atsakyti
Anonimas
Apie Motiejūną pamyžot paklaust?
2019-02-07
Atsakyti
djgaffer
Sąrašas vienas normalesnių.Ir patyrusių yra,ir jaunų,ir naujokų.Pagaliau Mockevičių pakvietė,Kulbokai jau reikia minučių duoti,nes pats Adomaitis kalba,kad nori burti branduolį aplink jaunimą.Galėjo dar Veličką įtraukti,jau ir jam laikas apsiuostyti.Bet,ne šį kartą.
2019-02-07
+9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.