„Fenerbahče“ sužavėjo Pitino: „Jie pataiko geriau nei visos NBA komandos, išskyrus „Warriors“

2019-02-08 23:20
Nuotr.: BNS

Jokių šansų Turkijoje prieš Stambulo „Fenerbahče“ komandą neturėjusios Atėnų „Panathinaikos“ vyr. treneris Rickas Pitino nukėlė kepurę prieš Željko Obradovičių ir jo kariauną. NCAA legendos treniruojamas Graikijos klubas ketvirtajame kėlinyje vienu metu atsilikinėjo net 28 taškų skirtumu (50:78), bet galiausiai dvikovą baigė su šiek tiek padoresniu deficitu 66:85.

Pirmąkart prieš Eurolygos vicečempionus į kovą stojęs Pitino liko sužavėtas „Fenerbahče“ komandos žaidimu, o ypatingai pataikymu. „Fenerbahče“ namie krepšį iš dvitaškio zonos atakavo 66 proc. taiklumu (21/32), tuo metu iš toli šeimininkai realizavo 41 proc. metimų (12/29).

„Panathinaikos“ specialisto teigimu, Obradovičiaus vadovaujamai „Fenerbahče“ neprilygsta net dauguma Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komandų.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
27
Tritaškiai
80%
4/5
Perimti kamuoliai
2

„Jie pataiko geriau nei visos NBA ekipos, išskyrus „Golden State Warriors“, – teigė Pitino. – Nežinau, ar „Fenerbahče“ galėtų žaisti NBA, kadangi erdvės yra skirtingos. Taip pat krepšinis ir taisyklės NBA ir Eurolygoje yra skirtingos.“

Žmonių susidomėjimu krepšiniu Europoje besimėgaujantis Pitino atkreipė dėmesį ir į arenoje susirinkusią beveik 11,2 tūkst. sirgalių armiją. Jų palaikymą „Pao“ vairininkas palygino su „Žalgirio“ arenoje jaučiama atmosfera.

„Dievinu tokią atmosferą. Fanai – ypatingai kitokie nei NBA, jie yra tokie, kaip koledžų krepšinyje. Kauno „Žalgiris“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ turi labai aistringus fanus. Tokios atmosferos NBA nerasi. Būtent tai Eurolygą daro dar ypatingesnę nei NBA“, – tęsė Pitino.

Jo treniruojama „Panathinaikos“ Stambule patyrė ketvirtą pralaimėjimą per paskutiniąsias penkerias rungtynes. Specialistą kiek liūdina tai, jog jo komanda net neturėjo šansų prieš „Fenerbahče“.

„Nors ir pralaimi kai kurias rungtynes, pats žaidimas neliūdina. Visgi dabar pirmąkart turiu atsiprašyti už tai, kaip žaidėme. Nesame metikų komanda, bet metėme labai daug, mūsų energija krito po netaiklių metimų. Atsiprašau už tokį komandos pasirodymą. Išvykos rungtynės – svarbus mūsų žaidimo rodiklis“, – kalbėjo Pitino.



Komentarai:

fanai
Nesuvokiu kiek jie gali akcentuoti ta atsmofera pas graikus, turkus, serbus, kai realiai ten futbolo ateina greiciausiai uz dyka i arena repetuotis savo skanduotes, fanai cia jam skaitos geri? Eilinio NBA klubo fanai finansiskai labiau paremia savo kluba, nei pas mus kartu sudejus visus moneylygos projektus remia isgirti fanai. JAV net vidutine zaidejo alga didesne uz Eurolygos klubo savarankiskas pajamas is krepsinio..

Jei ne kazkas kisantis pinigus nebutu nei to fenerio moneylygoje, nei apie fanus kas ka gero pasakytu, nes zaistusi kibiro taurej pseudo komandele
2019-02-09
-7
Atsakyti
Yolo
"nesame metiku komanda bet metame labai daug" O tai ne trenerio darbas sustyguot zaidima kad nemebetytu tada? Ar patys zaidejai nusprendzia. Kodel nors ir visi keikia bet Saras zinodamas kad nera snaiperiu beveik nemeta tritaskiu (apart paskutiniu keliu macu). Sitam tik pasneket.
2019-02-09
-3
Atsakyti
Donce
Kai pagalvoji, kad ismete viena geriausiu europos strategu vietoj sito studentu kases speco...
2019-02-09
+1
Atsakyti
Hhhhh
Kokiu idiotu reik būti kad sakyti jog oly bus champai...
2019-02-09
-6
Atsakyti
Lmao
Gales po sezono girti pao kai ji ismes, realiai nereikejo pao mest trenerio vidury sezono ir samdyti sito diplomato
2019-02-09
+2
Atsakyti
Anonimas
cia faktas kad beleka sneka ir tiek, nuo atmosferos kaune iki fenerio pataikymo, kuris ale tik gsw nusileidzia :) kraupu
2019-02-09
+9
Atsakyti
djgaffer
Pradžioj dar jo pasisakymai kažkaip gražiai skambėjo,bet dabar jau kartais atrodo,kad per daug perspaudžia.Toks lindimas į užpakalį gaunasi.Džiugu,jog viskas jam patinka,bet reikia būti šiek tiek paprastesniam.
2019-02-09
+7
Atsakyti
Yolo
Sitas tobulai moka varzovus girt bet daugiau nieko ":D
2019-02-09
-3
Atsakyti
Jo
Tai ka galvojo poa pasisamdydamas sitq pensininka is 20 amziaus - belieka dar larry browna pasiimti kitam sezonui - kai pagakvoji pasquali ismete del sito :) :) eurolyga palaidota kaip ir vietinis nes oly bus cempionai
2019-02-09
-2
Atsakyti
asas
niekam neidomu ka kazkoks amerikonas pasake
2019-02-09
-7
Atsakyti
ble kava geriau
vos neuzspringau.

Sitas yra personaza rimtas.
2019-02-08
+10
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.