Šarui pritaręs Adomaitis: „Esu truputį nacionalistas“

Laura Ivaškaitė
BasketNews.lt
2019-02-14 17:35

Kai Vilniaus „Rytas“ pastarąjį kartą kėlė Karaliaus Mindaugo taurės trofėjų, komandą vedė MVP apdovanojimą gavęs Antanas Kavaliauskas, prie jos vairo stovėjo Tomas Pačėsas, o finalo vinimi tapo tuometinį savininką Gedvydą Vainauską tramdžiusi apsauga. 

Nors prabėgo tik treji metai, viskas spėjo apsiversti aukštyn kojomis.

Šių metų KMT finalo ketverto renginyje, vėl grįžtančiame į sostinės „Siemens“ areną, „Ryte“ nebebus nei „Žalgirio“ marškinėlius vilkinčio Kavaliausko, nei treneriu jau kurį laiką nebedirbančio Pačėso, nei su klubu atsisveikinusio Vainausko.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
20
Naudingumas
20
Rezultatyvūs perdavimai
5
Tritaškiai
71%
5/7

Tačiau visos permainos ir kelerius metus užsitęsęs titulų badas „Ryto“ ambicijas tik padidino.

Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa gerą akcentą šiam sezonui neseniai uždėjo patekdama į Europos taurės atkrintamąsias, o dar vieną dovaną savo sirgaliams norėtų įteikti ir ateinantį savaitgalį.

Visgi tam reikės peržengti dvi dideles kliūtis. Ketvirtfinalio serijoje sunkiai su Utenos „Juventus“ ekipa susitvarkę vilniečiai jau pusfinalio rungtynėse susidurs su Klaipėdos „Neptūnu“.

Pergalės atveju, jų finale lauktų Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ poros nugalėtojai.

„Reikės 40 minučių susikaupimo ir geros kovos. Akcentų yra daug. „Neptūnas“ žaidžia gerą sezoną, jie turėjo daug puikių rungtynių. Prisijungus Deividui Gailiui jie dar sustiprėjo, išaugo jų arsenalas puolime“, – prieš būsimas rungtynes kalbėjo Adomaitis.

– Kuo „Neptūnas“ pavojingesnis, kai Gailius žaidžia atakuojančio gynėjo pozicijoje?
– Jie turi daugiau ūgio. Paskutiniosiose keleriose rungtynėse jie daugiau keičiasi žaidėjais. 

– „Neptūnas“ per pastaruosius mačus praleidžia virš 90 taškų. Matote, kodėl suprastėjo jų gynyba?
– Nežinau, jie stengiasi žaisti greitai, tai dėl to natūraliai daugiau įmeta ir jų, ir varžovų komanda. Aišku, prisijungus Gailiui taip pat reikia įvesti naują žmogų gynyboje. Bet tai tik skaičiai.

– D.J. Seeley jūsų ekipą išvedė į KMT pusfinalį. Jis demonstruoja geriausią sezono formą?
– Manau, visi esame geros formos. Grįžo traumuoti žaidėjai, prisijungė jaunimas, išplėtėme rotaciją. 

– Šarūnas Jasikevičius neseniai sukritikavo LKL sprendimą taurės rungtynėms pasikviesti teisėją užsienietį – Luigi Lamonicą. Ką jūs apie tai manote?
– Aš visada esu truputį nacionalistas ir šiuo, ir kitais klausimais. Manau, kad lietuviai turi palaikyti lietuvius, juk mes turime nemažai Eurolygoje, FIBA Čempionų lygoje dirbančių teisėjų. Kas nedirba, tas neklysta. Aš būčiau linkęs turėti lietuvišką Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

– Klubo prezidentas Antanas Guoga jums iškėlė tikslą laimėti taurę. Ką jūs apie tai galvojate?
– Visų klubų vadovai taip kalba prieš turnyrą, kuriame nuo titulo skiria tik dvejos rungtynės. Visi turi šansą. Bet dabar nereikia galvoti apie trofėjų – turime mąstyti pirmiausia apie „Neptūną“.

– Kiek svarbus tokiame turnyre bus namų arenos pranašumo faktorius?
– Tai bus vienas iš visų faktorių. Savi žiūrovai, sava arena duoda impulsą, bet tų faktorių tikrai daug. Dvi dienos, dvejos rungtynės... Svarbiausia, kad visi būtų sveiki ir nebūtų jokių traumų.



Komentarai:

djgaffer
m
2019-02-16
-1
Atsakyti
djgaffer
t
2019-02-16
+6
Atsakyti
ha
LIETUVISKAS MENTALITETAS. NACIONALISTAI DIDIEJI :D
2019-02-15
-8
Atsakyti
realus
net ryto treneris sutinka su Saru. gavot per veida rytfaniai truputi.
2019-02-14
+8
Atsakyti
Kaunas
Kaip as to pablo nekenciu ir visos ryto organizacijos:/!!
2019-02-14
+3
Atsakyti
Jooo
Puiku kad bus ne vietiniai teisėjai kurie zalgeri tempia prieš Rytą. Šaunus postūmis į priekį.
2019-02-14
+2
Atsakyti
Anonimas
tai kad dauguma lietuviu nacionalistai,kam cia slept.tik va beda kad per visa nepriklausomybes laika taip ir nesugebejo uzaugint padoriu teiseju,su auksciausio lygio zaideju ruosimu irgi ne pyragai.kol vaziavo ant tarybu sajungos metu sukurtu kadru,tol dar buvo aukstumoj,o kai senieji isejo i pensija ar pasitrauke del amziaus,va ir matom ilgamecio "darbo" rezultatus.sekantis rinktinej atsiras uzsienietis zaidejas,o tada ir treneriui vieta ne uz kalnu bus paruosta.o viskas todel kad krepsinis rieda i pakalne
2019-02-14
-1
Atsakyti
Donce
Tai jis truputi nacis ar kaip?
2019-02-14
-9
Atsakyti
ayo
Jis truputi nacionalistas, kas cia per nesamone? Oi blemba sitas kai tik prasizioja tai visad nusisneka. Praeita karta kai jo paklause jis pasake kad rungtynes pries juve jam bus kaip finalas, dabar jis truputi nacionalistas, kita karta kai leptels is jo interviu galetu koki juokeli det pvz "imsiu zaidejus tik is lkl pasaulio champui"
2019-02-14
-4
Atsakyti
djgaffer
Per daug jau apie tą Lamonicą kalbama.Visada būna pirmas kartas,visada ateina naujovės,dažnai ir permainos reikalingos.Aš esu už savus,bet nespjaunu ir į naujas permainas.Suteisėjaus,pažiūrėsim,kas gausis,nieks nuo to nenumirs.
2019-02-14
-5
Atsakyti
Jei jau nacionalistas
Tai legionui Ryte ne vieta. Skinhedas treneris jobanavrot.
2019-02-14
+2
Atsakyti
Anonimas
Ablomaz ant tiek apgailetinas kad pastoviai kopijuoja Saro pasisakymus:DD
2019-02-14
+4
Atsakyti
Ablomaitis visų pirma nėra treneris nuo reikia pradėti kiekvieną straipsnį apie jį. Maestro Jasikevičius protingas žmogus tad ablomaitis irgi užsimanė pasinaudoti maestro saulės spinduliais šioje temoje. Kiekvieną naktį kaip poterius žiūri maestro derinius analizuoja ir bando kažką suvokti perprasti bet čia jam per aukštas lygis EUROLYGA. Oj kaip norėtųsi greičiau kad maestro IŠPRIEVARTAUTŲ GREIČIAU rytule ir ablomaitis su B tribūnos benkarčiukais gautu per smirdantį veidą.
2019-02-14
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 18

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.