Lietuva sužinojo varžovus šių metų 3x3 pasaulio čempionate

2019-02-20 12:10
Nuotr.: D. Lukšta
Nuotr. D. Lukšta

Žaibišką šuolį 3x3 FIBA reitinge padarę lietuviai jau 2019-ųjų metų vasarą dalyvaus Amsterdame vyksiančiame Pasaulio 3x3 krepšinio čempionate. Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktinės sudėtis kol kas nėra aiški, nes įvairios komandos dėl šios galimybės vis dar kovoja „Hoptrans Winter Open“ 3x3 žiemos sezone, kuriame liko dar du etapai.

Po pirmųjų trijų etapų arčiausiai tapimo Lietuvos vyrų 3x3 krepšinio rinktine yra Šakių „Gulbelės“ komanda, kurioje rungtyniauja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ir Šakių „Vyčio“ krepšininkai: Paulius Beliavičius, Aurelijus Pukelis, Marijus Užupis ir Šarūnas Vingelis.

Ši komanda bendroje įskaitoje turi 310 taškų ir 60 taškų lenkia antroje vietoje esančią TV3 komandą. Kad ir kuri komanda taptų Lietuvos rinktine, jau yra aišku, kokie varžovai laukia lietuvių birželio 18-23 dienomis vyksiančiame Pasaulio čempionate.

Šarūnas Vingelis

Šarūnas  Vingelis
Komanda: Šakių Vytis
Pozicija: SG, SF
Amžius: 29
Ūgis: 196 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Rokiškis, Lietuva

Šveicarijoje buvo ištraukti burtai, po kurių 20 komandų buvo suskirstytos į keturias grupes. Lietuva pateko į C grupę, kurioje teks išmėginti jėgas su Slovėnijos, Kinijos ir Kataro rinktinėmis. Dar viena komanda paaiškės po atrankos turnyro, iš kurio į Pasaulio čempionatą pateks trys geriausios. Į Lietuvos grupę pateks antrą vietą užėmusi rinktinė. Atrankos turnyras gegužės 4-5 dienomis vyks Puerto Rike.

„Manau, kad gavome labai normalią grupę. Slovėnai, žinoma, bus stiprūs. Liublianoje yra stipri komanda, su pirmo dvidešimtuko žaidėjais, bet jie tikrai nėra neįveikiami. Kataro rinktinėje visada žaidžia pilietybes gavę amerikiečiai ir Pasaulio čempionatuose jie nuolat būna pavojingi, o 2014-aisiais metais jie ir laimėjo, finale įveikę Serbijos rinktinę.

Kalbant apie Kiniją, tai yra labai sparčiai tobulėjanti 3x3 krepšinio valstybė. Ten ties tuo dirba daug trenerių iš Europos, ypač Serbijos, tad 3x3 krepšinis ten yra labai populiarus. Aišku, jie rimtos komandos kol kas neturi, bet iki vasaros dar yra nemažai laiko. Manau, kad galėsime žaisti su visais, nepriklausomai nuo to, kas į grupę pateks po atrankos turnyro.

Spėčiau, kad tai bus kokie nors čekai, graikai arba ispanai“,- apie lietuvių varžovus pasakojo dėl galimybės tapti Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinės nariu su „Gealan“ komanda vis dar kovojantis Danius Novickas.

Artimiausias „Hoptrans Winter Open“ 3x3 žiemos sezono etapas Kauno rajono Garliavos sporto ir kultūros centre vyks vasario 24 dieną, o paskutinis etapas vyks kovo 24 dieną.



Komentarai:

Negras
Uzpiso tas negras nepalose baisus 3x3 dievas
2019-02-20
-2
Atsakyti
Mintautas
Jau neduok Dieve, kad Lietuva atstovautu gulbele su tokiais antikrepsininkais kaip Pukelis, Vingelis ar Uzupis. Dieve Dieve
2019-02-20
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.