„Šiaulių-Universiteto“ lyderė džiaugiasi galimybėmis atsiskleisti ir kantriai laukia pirmosios pergalės

2019-02-22 15:31
Nuotr.: Gintaras Šiuparys
Nuotr. Gintaras Šiuparys

Jaunųjų krepšininkių pagrindu pastaraisiais metais buriama Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ komanda moka savo kainą pergalių skaičiumi, tačiau džiaugtis tikrai turi kuo. 18,5 m. amžiaus vidurkį fiksuojančioje komandoje rungtyniauja 11 krepšininkių, iš kurių 6 – gimusios Saulės mieste. 

Ryškiausiai Dainiaus Bertulio vadovaujamoje ekipoje išsiskiria vietinis talentas Brigita Sinickaitė. Praėjusį sezoną savojo šanso sulaukusi šiaulietė aukščiausiame šalies divizione debiutavo būdama vos 16-os, bet tai nė kiek jai nesutrukdė parodyti savo potencialo. 

Jaunoji krepšininkė iš karto tapo viena Šiaulių klubo lyderių, vidutiniškai rinkdama po dviženklį taškų skaičių, o šį sezoną aštuoniolikmetė – pagrindinis varžovų taikinys stabdant šiauliečių puolimą.

Šį sezoną metamos baudos

64%
14,0
Pataiko: 14,0
Taiklumas: 64,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Brigita Sinickaitė

B. Sinickaitė Baltijos čempionate vidutiniškai per mačą aikštėje praleidžia po 35 minutes, pelno po 15,8 taško, atkovoja po 4 ir perima po 2,5 kamuolio bei atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo. 

„Na, nebuvo taip, kad treneris išskyrė kažkokią rolę komandoje. Kiekvienas rungtynes žaidi taip, kaip moki geriausiai ir kaip leidžia varžovas. Žinoma, ne visada pavyksta sužaisti taip kaip norėtum, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ sakė vidutiniškai po 4,8 karto per dvikovą klystanti B. Sinickaitė. – Na, iš pradžių buvo tikrai gan sunku prisitaikyti, nes tekdavo susidurti su žymiai už save labiau patyrusiomis žaidėjomis, teko prisitaikyti prie kitokio žaidimo stiliaus, kur reikia galvoti kiekvienoje situacijoje, negali atsipalaiduoti ir pamesti koncentracijos nei sekundei, nes varžovas iškart tuo pasinaudos.“

2017-2018 m. sezone debiutavus moterų čempionate, B. Sinickaitė taip pat dar gynė Šiaulių „Saulė-ASKA“ komandos garbę Moksleivių krepšinio lygos (MKL) jaunių (iki 18 metų) merginų čempionate. Jame žibėjusi gynėja fiksavo 17,1 taško, 5,6 atkovoto ir 2,1 perimto kamuolio bei 5 rezultatyvių perdavimų statistiką.

Sportininkė pripažįsta – tokiems rodikliams impulsą suteikė ir krikštas moterų krepšinyje, leidęs dar labiau išsiskirti tarp bendraamžių.

„Žaidimas moterų lygoje davė labai daug patirties. Su kiekvienomis rungtynėmis vis kažko naujo išmoksti, augi pati kaip žaidėja. Ir tas skirtumas labai pasimatė MKL, didžioji dalis praeitų metų komandos sudarė MKL žaidėjos, tad stiprėjome visos kaip komanda ir kaip žaidėjos“, – savo patirtimi dalijosi B. Sinickaitė.

Praėjusį sezoną „Šiaulių-Universiteto“ ekipa reguliariajame sezone pralaimėjo 23 kartus iš eilės, bet savo pasirodymą užbaigė trinktelėtomis durimis – paskutiniame sezono mače nukovė Kauno „Aistes-LSU“. 2018-2019 m. sezone šiauliečių rezultatai kartojasi pagal pradinį scenarijų – komanda per 16 sezono mačų vis dar lieka be pergalių.

„Ne paslaptis, jog sudėtis nėra pati stipriausia lyginant su kitomis komandomis, – kalbėjo B. Sinickaitė. – Treniruočių procesas ne visai toks, kokio norėtų treneris, nes kažkam susirgus ar patyrus traumą sunkiai surenkame 10 žmonių. Rungtynių metu tas labai jaučiasi, dauguma iš mūsų žaidžiame be pakeitimų, o jei ir būname pakeistos, tai nebent minutei ar dviem. 

Tad, mano manymu, viena iš pralaimėjimo priežasčių yra trumpas suolelis. Kad ir pavyksta didžiąją rungtynių dalį išsilaikyti arti varžovių, tačiau lemiamais rungtynių momentais nugali patirtis ir šaltas protas, ko mūsų komandai, mano nuomone, ir trūksta.“

„Šiaulių-Universiteto“ komandos likusios sezono dalies scenarijus jau yra daugmaž aiškus. Sužaidus tris ratus Lietuvos čempionate, šiaulietės su pergalių ir pralaimėjimų santykiu 0-12 nebeturi net teorinių šansų aplenkti ketvirtoje žengiančios Klaipėdos „Fortūnos“. Baltijos pirmenybėse aštuntoje vietoje žengiantis „Šiauliai-Universitetas“ reguliarųjį sezoną užbaigs dviem namų mačais su Talino „Ulikool“ ir Rygos „Stradina Universitate“. 

Taip pat aišku, jog ketvirtfinalyje D. Bertulio auklėtinėms teks rimčiausias čempionato iššūkis – dvejų rungtynių serija su dar nepralaimėjusia Rygos TTT.

„Įspūdis tikrai geras, – apie jungtinį Baltijos šalių čempionatą atsiliepė B. Sinickaitė. – Smagu, kad yra galimybė susirungti ir pamatyti kitų šalių moterų krepšinio lygį. Žinoma, labai džiaugiuosi, jog tenka žaisti ir prieš Eurolygos komandą, pamatai, kokio lygio yra žaidėjos, kurios žaidžia aukščiausioje Europos lygoje.

Nuo pat sezono pradžios žinojome, kad tikrai nebus lengva. Tikėjomės, jog sezonui įsibėgėjus pasipildysime nors keliomis žaidėjomis, bet realybė yra tokia, kokia yra. Einame į kiekvienas rungtynes nusiteikusios pasiimti tą pirmąją pergalę, nors tikrai tai nėra lengva, kai seka vienas pralaimėjimas po kito.“

Pirmosios pergalės medžioklę šiaulietės pratęs penktadienį, kai savo aikštėje priims „Ulikool“ krepšininkes. Susitikimo pradžia – 18 val. Jų tiesioginę transliaciją galėsite stebėti oficialioje MultiGyn Moterų lygos svetainėje arba oficialiame lygos „Facebook“ puslapyje.



Komentarai:

ekspertas
super
2019-02-23
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.