Dainius Adomaitis: „Seibutis – pavyzdys visiems jauniems žaidėjams“

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-02-24 20:05

Dainius Adomaitis pasitinka paskutinę kovą pasaulio čempionato atrankos etape. Visas darbas jau nuveiktas – Lietuvos rinktinė ne tik turi vietą planetos pirmenybėse, bet ir yra saugi dėl pirmosios pozicijos.

Pirmadienio vakarą pirmąjį kartą organizuotos FIBA langų sistema paremtos atrankos uždanga bus neleista Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Lietuvių varžove taps antroje pozicijoje esanti ir iš jos nesitrauksianti Italijos nacionalinė ekipa.

Italai yra vieninteliai, kurie atrankoje įveikė Lietuvą. Mūsiškiai turi 10 pergalių, o oponentai – aštuonias.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
19
Atkovoti kamuoliai
7
Dvitaškiai
100%
3/3

„Pirmiausia mintyse tai, kad norime revanšo. Tai akcentuojame ir tas pasiruošimas toks ir yra. Kaip ir aiški situacija lentelėje, bet norime revanšo. Kad tai padarytume, viskas yra paprasta – reikia susidoroti su jų fiziškumu, dėl ko turėjome bėdų pirmose rungtynėse, kai varžovai puolime atkovojo 18 kamuolių. Tai pirmas dalykas, kurį turime eliminuoti. Antra – turime kontroliuoti ritmą, kad varžovai nebėgtų į greitą puolimą. Tai privalome gerai padaryti“, – prieš rungtynes su italais žurnalistams sakė Dainius Adomaitis.

– Italai turi netradicinę priekinę liniją, kadangi nėra išreikšto vidurio puolėjo. Kaip tai keičia pasiruošimą?
– Jie tikrai daug keičiasi gynyboje, ypač tuomet, kai penktoje pozicijoje žaidžia Paulas Beligha (200 cm ūgio puolėjas – aut. past.). Kažką šiandien pavyko pasiruošti ir žiūrėsime, kaip tai seksis rytoj. Jie gerai keičiasi gynyboje.

– Ar galima tikėtis, kad Nyderlanduose mažiau žaidę krepšininkai gaus daugiau minučių?
– Stengsimės visiems laiką padalinti po lygiai. Visi gaus savo šansą. Yra situacijos, kuomet norėsime rungtyniauti su tam tikrais žaidėjais. Svarbiausia, kad kiekvienas krepšininkas įneštų savo energijos.

– Renaldas Seibutis dabar tapo kapitonu, jis yra vienas iš kelių žaidėjų, kuris atvažiavo į visus FIBA langus. Ką galite pasakyti apie jo svarbą visos atrankos metu?
– Manau, kad tie dalykai geriausiai ir pasako apie jo profesionalumą bei požiūrį į Lietuvos rinktinę. Tai yra žmogus, kuris atsidavęs krepšiniui ir savo darbui. Jis yra pavyzdys visiems jauniems žaidėjams, kaip reikia dirbti treniruotėse, kaip elgtis už aikštelės ribų. Visada gerai turėti tokį žmogų.

– Dovis Bičkauskis ir Egidijus Mockevičius yra rinktinės naujokai. Kokį įspūdį jie palieka?
– Viskas tvarkoje, abu neblogai susitvarko su savo role.

– Po rungtynių su Nyderlandais turėjote pokalbį su varžovų treneriu. Ar jis reiškė pretenzijas?
– Jis turėjo pretenzijų dėl to, kad teisėjai davė nesportinę pražangą. Tokioje situacijoje reikia mokėti ir prasižengti. Ta situacija buvo labai aiški, nes teisėjai negali sustabdyti rungtynių, kai mes valdome kamuolį, o jo žaidėjui reikėjo padaryti pražangą, bet nenugriauti Renaldo Seibučio viduryje aikštės. Aš buvau už tai, kad teisėjas sustabdytų laiką ir leistų padaryti keitimą, bet taisyklės yra taisyklės. Jis turėjo pretenziją teisėjams, kad jie skyrė nesportinę pražangą, bet mano atsakymas buvo toks, kad krepšininkas turi mokėti prasižengti. Mes po to viešbutyje susitikime ir pakalbėjome.

– Rungtynės nieko nelemia, tai galbūt žaidimas bus laisvesnis?
– Faktas toks, kad galvose nebus spaudimo. Tai ne tokios rungtynės, kurias rusai žaidė su suomiais. Tikiuosi, kad krepšininkams tai padės žaisti laisviau, bet mes norime revanšo. Lietuvos rinktinei nėra lengvų rungtynių.

– Išvykoje rinktinę palaikė gausus sirgalių būrys. Ar nėra pavydu grįžtant į namus, kad Lietuvoje nėra taip karštai palaikoma?
– Norėtųsi dar kartą padėkoti tiems sirgaliams. Jie atvažiavo su tokiu pozityvumu, noriai bendravo su krepšininkais ir prieš rungtynes, ir po jų. Man tai yra labai gerai suprantama. Tu gyveni užsienyje ir į tavo šalį atvažiuoja Lietuvos rinktinė. Tai yra labai geras jausmas. Ta atmosfera… Buvo oho. Patys olandų žaidėjai nesuprato, kas darosi. Jų krepšininkai išbėga į aikštę per pristatymą, o juos nušvilpia. Lietuviai padarė fantastinę atmosferą.

– Ar iš klaipėdiečių tikitės gausaus palaikymo?
– Taip, ne tik iš klaipėdiečių. Tikimės pilnos arenos. Žinau, kaip žmonės čia myli krepšinį.



Komentarai:

Šiaip tai Adomaitis toks pasikelęs pasidarė... drasko akis už paprastus klausimus.. šlykštus individas kaip reta... kažkada galvojau bus puikus treneris ... kultūringas, savo vietoje..., dabar menkysta palikus.
2019-02-24
-2
Atsakyti
Anonimas
buvo laikas, kai Seibutis buvo neteisingai nuvertintas. smagu, kad pastarieji pora metų jam stiprūs
2019-02-24
-18
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.