Neįprastu būdu pirmąjį kartą kapitonu paskirtas Seibutis: apie garbę rinktinėje ir puikų sezoną

Tomas Vanagas
„BasketNews.lt“
2019-02-25 14:39
Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

„Reno“, – prieš pirmąjį šeštojo FIBA lango šūkį „Mes už... Lietuvą!“ tarė nacionalinės rinktinės treneris Dainius Adomaitis.

Tai buvo paprasčiausiu būdu pranešta žinia, kas yra šio lango Lietuvos rinktinės kapitonas. Abejonių dėl to neturėjo kilti nė vienam krepšininkui.

Visų pirma, nacionalinės ekipos kapitonas Mantas Kalnietis į šį langą neatvyko, o Renaldas Seibutis yra Kalniečio padėjėjas. Antra – kalbame apie vyriausią ir labiausiai patyrusį komandos žaidėją.

„Pirmąjį kartą esu vyriausias. Po truputį keičiasi kartos. Trenerio sprendimas veikiausiai buvo priimtas natūraliai – esu vyriausias ir tiek“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Seibutis.

Renaldui yra 33-eji metai, kiek jaunesni šioje rinktinėje yra 30-mečiai Žygimantas Janavičius ir Adas Juškevičius.

Seibutis yra vienas iš keturių krepšininkų, kurie atvažiavo į visus FIBA langus. Kiti trys – Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius ir Adas Juškevičius.

„Renaldas yra žmogus, kuris atsidavęs krepšiniui ir savo darbui. Jis yra pavyzdys visiems jauniems žaidėjams, kaip reikia dirbti treniruotėse, kaip elgtis už aikštelės ribų. Visada gerai turėti tokį žmogų“, – apie savo auklėtinį Seibutį tarė Dainius Adomaitis.

Seibutis atrankoje vidutiniškai per 19 minučių pelno po 8,8 taško, atkovoja po 1,7 kamuolio ir atlieka po 1,2 rezultatyvaus perdavimo. Krepšininkas pirmose šio atrankos lango rungtynėse su Nyderlandais pelnė 20 taškų ir Lietuvą atvedė į pergalę.

196 cm ūgio atakuojančiam gynėjui solidžiai sekasi ir klube, Saragosos „Tecnyconta“ gretose. Ispanijos ACB lygoje krepšininkas 14 iš 19 rungtynių pradėjo startinėje sudėtyje ir vidutiniškai per 25 minutes pelno po 11 taškų, atkovoja po 2,3 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Saragosos klubas šį sezoną per 20 mačų pasiekė 10 pergalių ir nuo aštuntosios pozicijos, garantuojančios vietą atkrintamosiose, atsilieka vienu laimėjimu. Seibučio komandoje rungtyniauja ir daugiau gerai žinomų krepšininkų, tokių kaip Franas Vazquezas ar Bo McCalebbas.

Interviu su Renaldu Seibučiu – apie Ispanijos lygą, solidų sezoną ir asmeniškai, ir komandai, laukiamą sirgalių sutikimą praėjusį sezoną praleistoje Klaipėdoje, jaučiamą pareigą visada atvykti į Lietuvos rinktinę bei krepšininko įkurtą „Palangos Kuršių“ komandą.

– Ispanijoje nežaidėte nuo 2010 metų. Kokį žingsnį dėjo ši lyga?
– Geras lygis ir tiek, turbūt geriausias Europoje. Tas pats, kas buvo – greitas žaidimas, daug greitų atakų ir tritaškių. Tik pasikeitė kelios komandos.

– Kokios sąlygos Saragosoje, ką galite išskirti?
– Idealios sąlygos, nėra net daug ką išskirti. Viskas, ko reikia ir kiek reikia, yra paduota. Reikia tik sportuoti ir žaisti.

– Nuo aštuntosios vietos atsiliekate viena pergale. Ar tikslas – patekti į atkrintamąsias?
– Toli tos atkrintamosios. Taip, dabar esame netoli aštuntosios vietos, bet dar trūksta kelių pergalių. Kai tokia stipri lyga, tai sunku kažką kalbėti. Bandysime, į kiekvienas rungtynes einame lyg į paskutines. Turbūt ne visas rungtynes ir galime laimėti. Laukia pačios svarbiausios rungtynės.

Nuotr. FIBA.com

– Kokia yra Saragosos komanda?
– Turime balansą tarp jaunų ir vyresnių krepšininkų, trenerių sistema padeda tobulėti jaunimui, o mes, patyrę krepšininkai, stengiamės kiek įmanoma padėti. Susižaidus kažkas vyksta. Kol kas viskas gerai.

– Jums vasarą sukaks 34-eri metai, bet šis ir praėjęs sezonas žaidžiamas aukščiausiu lygiu. Kaip pavyksta išlaikyti žaidimo lygį?
– Mėgaujuosi krepšiniu aukščiausiame lygyje, labai džiaugiuosi, jog pasirinkau Saragosą. Visos sąlygos ir pati sistema yra prie širdies. Džiaugiuosi, kad ir komandai sekasi, ir man asmeniškai. Galiu tik mėgautis, o apie savo metus negalvoju.

– Šiame lange perėmėte kapitono pareigas, tai galbūt sulaukėte žinučių iš Manto Kalniečio?
– Susirašome visada su juo, palaikome ryšį. Gaila, kad jo nėra, ilgimės ir trūksta, bet yra kaip yra. Palinki didžiausios sėkmės ir tiek.

– Esate vienas iš keturių krepšininkų, kurie atvažiavo į visus langus. Pačiam buvo bent kartą abejonė, ar važiuoti?
– Kai galiu, kai sveikata leidžia, kol esi reikalingas, tai reikia tik tuo džiaugtis, nes tai yra didžiausia garbė ir pagarba. Didžiuojuosi čia žaisdamas ir nėra ką galvoti – jeigu gali, tai reikia važiuoti.

Nuotr. FIBA.com

– Sugrįšite į „Švyturio“ areną, kurioje žaidėte praėjusį sezoną. Tikitės kažkokios sirgalių reakcijos?
– Pamatysime, kaip bus, gal paplos, gal nušvilps (šypsosi). Duok Dieve, kad iš gerosios pusės.

– Grįžęs į Lietuvą turėjote galimybę pirmąjį kartą apsilankyti savo įkurtos ekipos „Palangos Kuršių“ rungtynėse, kuri NKL užima trečiąją vietą. Kokį įspūdį paliko jūsų klubo žaidimas?
– Labai geras įspūdis. Labai džiaugiuosi, kad pasitaikė galimybė atvykti – rungtynių dieną grįžau ir pavyko suspėti. Į priekį eina ir komanda, ir organizacija. Labai smagu, kad per pirmuosius metus netapome ta komanda, kuri iš anksto žino, kad pralaimės. Laukia dar daug iššūkių.



Komentarai:

Antanas
Jo snukis randuotas
2019-02-25
-5
Atsakyti
Yra zaideju
Kurie nebuvo patys graziausia ar talentingiausi, bet yra zaideju kurie atidave visa sirdi baltai zaliem marskineliam metai is metu...tokie kaip javtokas, seibutis, kalnietis yra pavyzdziai ir ju pavardes eina I lietuvos krepsinio metrascius ir zmoniu atmintys.
2019-02-25
+26
Atsakyti
Tikiuosi italai vėl laimės ir taip nuleis ant žemės Ablomatį
2019-02-25
-5
Atsakyti
a_White37
Visiskai atsitieses - kovoja kaip uz 5-is, stengiasi is visu jegu - manau tikrai favoritam Lietuvoje butu rimta paspirtis
2019-02-25
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.