Įvertinimai „Žalgirio“ žaidėjams: geriausios Thompsono rungtynės bei nuviliantis Jankūnas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2019-03-01 05:49

Kauno „Žalgiriui“ Eurolygoje nepavyko iškovoti pirmosios pergalės išvykoje 2019-aisiais. Lietuvos čempionai Vitorijoje 73:80 nusileido vietos „Baskonia“ krepšininkams.

Kauniečius žudė taiklūs priešininkų tolimi metimai, kurie sekdavo „Žalgiriui“ tik priartėjus prie antrajame kėlinyje spurtavusių priešininkų.

Šeimininkai pataikė 11 tritaškių iš 28 bandymų. Tuo metu „Žalgiris“ įmetė 5 tolimus metimus iš 12, o du taiklūs tritaškiai buvo pataikyti paskutinę dvikovos minutę.

Foto galerija

Nugalėtojų gretose puikias rungtynes sužaidė Shavonas Shieldsas. Puolėjas per 31 minutę pelnė 14 taškų (3/7 dvit., 1/4 trit., 5/6 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

Žalgiriečių gretose išsiskyrė Marius Grigonis. Puikiai savoje aikštės pusėje dirbęs gynėjas per 29 minutes pelnė 11 taškų (2/4 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo ir perėmė po 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 18 naudingumo balų.

„BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių žaidimą nuo Eurolygos atkrintamųjų atitolinusiose rungtynėse.


Marius Grigonis – 8 balai
29 min., 11 tšk. (2/4 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 4 per. kam., 3 kld., 5 išpr. praž., 18 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Pirmoje rungtynių pusėje Marius per 14 minučių neišmetė nė vieno metimo (!), tačiau gynėjas turėjo specialias užduotis savoje aikštės pusėje, su kuriomis gerai tvarkėsi. Antroje mačo dalyje Grigonis įsitraukė ir į „Žalgirio“ puolimą bei padėjo jį išjudinti. Puldamas Grigonis nedarė skubotų sprendimų bei protingai rinkosi metimus ir savo agresija sugebėjo pagerinti kamuolio judėjimą, o tai buvo kauniečių Achilo kulnas antrajame kėlinyje. 4 perimti kamuoliai yra naujas snaiperio karjeros rekordas Eurolygoje.


Deonas Thompsonas – 8 balai
21 min., 11 tšk. (4/6 dvit., 3/4 baud.), 2 atk. kam., 2 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Deonas sužaidė geriausią savo mačą Eurolygoje vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius. Amerikietis puikiai išnaudojo komandos draugų sukurtas progas, nedarė klaidų, taip pat pats nevengė sužaisti nugara į krepšį. Verta paminėti ir puikią aukštaūgio gynybą tiek išsikeitus prieš žemesnį oponentą, tiek ir baudos aikštelėje. Reikia tikėtis, kad tokios rungtynės Thompsonui suteiks daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, kurių, iš krepšininko kūno kalbos galime spręsti, jam trūksta.


Brandonas Daviesas – 7,5 balo
26 min., 13 tšk. (5/11 dvit., 3/3 baud.), 5 atk. kam., 3 rez. perd., 4 kld., 5 išpr. praž., 12 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Brandonas griuvo dėl kiekvieno kamuolio bei atidavė visas jėgas, o dėl tokio pasiaukojančio žaidimo porą kartų skaudžiai nukentėjo nuo varžovų. Aukštaūgis pademonstravo ir gynėjo sugebėjimus, kuomet, perbėgęs per visą aikštę, prasiveržimą pabaigė eurostepu kaire ranka. Gynyboje Daviesas turėjo problemų prieš tiesioginius oponentus, tačiau išsikeitus prieš perimetro žaidėjus neblogai dirbo kojomis. Krenta į akis, kad žalgirietis dar dažnai pasimeta, kai prieš jį yra dvigubinama gynyba, o tai verčia daryti klaidas, kurių Vitorijoje Brandonas padarė 4-ias.


Thomasas Walkupas – 6,5 balo
25 min., 8 tšk. (3/4 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 kld., 5 praž., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Walkupą Vitroijoje stabdė pražangos, o jau po pirmosios iš jų amerikietis buvo nubaustas trimis taškais su pražanga. Gynėjo žaidimas organizuojant atakas buvo banguotas. Pirmoje mačo dalyje jam sunkiai sekėsi įvesti komandą į žaidimą, buvo padarytos pora klaidų perduodant kamuolį, o tai prisidėjo prie varžovų spurto. Antroje mačo dalyje Thomasui jau geriau sekėsi valdyti komandą, prisidėti prie geresnio kamuolio judėjimo bei draskyti priešininkų gynybą prasiveržimais. Walkupo žaidime patinka veržlumas, leidžiantis giliai įlįsti į baudos aikštelę, o tai atveria daugiau opcijų komandos draugams. Tiesa, žalgirietis nėra geras metikas, o po driblingo šis jo žaidimo komponentas dar labiau suprastėja, todėl tai palengvina varžovų gynybą.


Edgaras Ulanovas – 5,5 balo
24 min., 8 tšk. (2/4 dvit., 1/3 trit., 1/2 baud.), 3 atk. kam., 4 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Ulanovas labai gerai pradėjo rungtynes, kai pelnė 6 taškus iš eilės, tačiau vėliau Šarūno Jasikevičiaus puolimo schemose nefigūravo. „Žalgirio“ puolimui nesiklijuojant, buvo bandoma žaisti trimis gynėjais, o tai apkarpė Edgaro žaidimo laiką. Gynyboje puolėjas prižiūrėjo mažesnius už save oponentus.


Artūras Milaknis – 5,5 balo
26 min., 10 tšk. (2/4 dvit., 2/4 trit.), 3 atk. kam., 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Milaknis prametė pirmus du tolimus metimus iš idealių padėčių. Paskutiniame ketvirtyje snaiperis priminė apie save pataikęs tritaškį kėlinio pradžioje bei pabaigoje. Netaiklūs tolimi metimai dažnai Artūrą išveda iš pusiausvyros, o tai priverčia jį veržtis link krepšio, kas nėra gynėjo stiprioji pusė. Porą nelogiškų snaiperio prasiveržimų matėme ir Vitorijoje.


Leo Westermannas – 5 balai
18 min., 5 tšk. (0/2 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), 5 rez. perd., 4 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Pirmoje mačo dalyje į Leo buvo liūdna žiūrėti: lėtas žaidimo organizavimas bei klaidos, po kurių varžovai metė taškus iš eilutės, stipriai prisidėjo prie antrajame kėlinyje įvykusio varžovų spurto 20:1. Po pertraukos prancūzas parodė kitą savo veidą, kai kišo vieną juvelyrinį perdavimą po kito bei pats pataikė iš toli. Ir vėl Westermannui nepavyko sėkmingai išnaudoti savo ūgio pranašumo bei užbaigti atakų žaidžiant nugara į krepšį.


Aaronas White'as – 4 balai
25 min., 3 tšk. (0/4 dvit., 3/4 baud.), 2 atk. kam., 3 išpr. praž., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Slogus Aarono vakaras, o viską puikiausiai atspindėjo ketvirtasis kėlinys: greitoje atakoje amerikietis nesugebėjo varžovų nubausti dėjimu iš viršaus, o kitame epizode nesugraibė Davieso perdavimo po krepšiu. White'as prametė visus keturis metimus iš žaidimo, o prie to stipriai prisidėjo prastas sprendimų pasirinkimas. Gynyboje puolėjui buvo sunku prieš fiziškai labai galingą varžovų priekinę liniją.


Paulius Jankūnas – 3 balai
8 min., 4 tšk. (1/2 dvit., 2/2 baud.), 1 atk. kam., 2 kld., 4 praž., -1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Norėčiau sakyti, jog Vitorijoje kapitonas buvo sunkiai atpažįstamas, tačiau pastarųjų rungtynių serija sako ką kitą. Jankūnas per paskutiniuosius keturis Eurolygos turus iš viso pelnė 13 taškų ir surinko tiek pat naudingumo balų, o tai yra, švelniai tariant, mažokai „Žalgirio“ veidui. Aukštaūgis greitai rinkosi pražangas kovodamas dėl kamuolių, o puolime nelabai ką turėjo pasiūlyti fiziškai galingiems, bet mobiliems varžovų aukštaūgiams.



Komentarai:

Murauskas
Seriously, Grigoniui 8 balai? Uz lipima i medi, aikstes nematyma, baisias prazangas ir savanaudiskuma darant klaidas?
2019-03-01
+3
Atsakyti
R
Haha, pasitikrink sveikatą...
2019-03-01
-3
Atsakyti
Ir kas per velns ta meilė yr
Jasikevičiaus meilė Walkupui - stulbina. Toks visiškai medinis žaidėjas, NKL lygio. Bet pasitikėjimo kreditą turi jofana. Keista. Žmonai jaskos turi būti neramu...
2019-03-01
-3
Atsakyti
"Žalgiris" net 5 tritaškius metimus pataikė, o tai jau gerai, nes anksčiau tik 3 ar 4 įmesdavo. Anie sumetė 11, tad dėl to jau 6 taškų skirtumas. O Paulius atrodo jau visai paseno, o nuvarytus arklius... ką daro?
2019-03-01
-6
Atsakyti
LB33
Taip Komplektacija nesudirbo, kai kur trūko sėkmes. Bet yra ir strateginių trenerio klaidų. Viena jų sezono pirmoje pusėje, kai nesisekė ir per TV matėme Jaską nuo grandinės nutrūkusį. Jo sprendimas didinti treniruočių krūvius. Po pralaimėjimo Klaipėdoje, komanda buvo nuvežta į Kauną treniruotis. Tą patį vakarą. Po pralaimėjimų EL - didinami krūviai. Rezultatas - antroje sezono pusėje žaidėjams trūksta kvapo. Išauga traumų tikimybė. Jaska suvokė savo klaidą, dabar krūviai sumažinti, bet šaukštai jau po pietų. Kitas dalykas komandos puolimo nuspėjamumas. Praėjusį sezoną Žalgiris žaisdavo krepšinį iki užtikrinto metimo. Iki progos, kuomet ataka turi baigtis taip, kaip treneris suplanavo. Buvo kaip šachmatai ir tai veikė. Šį sezoną bandoma vėl tas pats. Varžovai jau žino, kad puolimas bus toks. Improvizacijos nebus, o tai palengvina jiems gynybą. Jei Žalgirio žaidėjas derinio viduryje nutrauks jį ir mes. Jaska išprotės. Rėks. Pasodins ant suolo. Rezultatas visi toliau kantriai žaidžia "šachmatus", nepaisant to, kad varžovai kiekvieną sekantį Žalgirio ėjimą jau žino. Vakar antrajame ketvirtyje buvo bandoma viską mesti iš po krepšio. Iš pradžių veikė, o po to puolimo mechanizmas užstrigo. Tą įrodo vien tas faktas, kad pirmoje rungtynių pusėje Grigonis neišmetė nei vieno metimo. Norint būti konkurencingiems svarbu kiekvieną sezoną kažką naujo įnešti. Padaryti taip, kad varžovai nesugebėtų prisitaikyti.

Daugiau: https://www.krepsinis.net/naujiena/vieno-puikaus-kelinio-neuzteko-nesekme-vitorijoje-praktiskai-paliko-zalgiri-uz-ketvirtfinalio-borto/293248#komentarai?utm_source=copy&utm_medium=txt&utm_campaign=copy-txt
2019-03-01
-8
Atsakyti
Siaip
Jankuno kontraktas tempia ir dar kaip startiniam. Per didelė prabanga Žalgiriui, žaidėjas nuo suolelio už tokius pinigus
2019-03-01
+5
Atsakyti
To anonimas
Nesvaik, pernai jam buvo nuostabus sezonas o cia snarglys po tokio sezono jau numane, kad šiemet nebepazais. Aiskeregys
2019-03-01
-1
Atsakyti
Anonimas
ne jankunas kaltas kad kazkas ji mato zalgirio veidu ir startiniu pf.su visa pagarba pauliui,bet el jis jau netempia ir ta galima buvo numatyt dar vasara
2019-03-01
+6
Atsakyti
Haha
Zk kaip visad išniekinti hahaha
2019-03-01
-5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 11

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.