Maksvyčio reakcija į prastą startą: „Atrodė, kad žaidėjai atėjo pasirinkti autografų“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-03-06 21:54

Graži Klaipėdos „Neptūno“ sirgalių tradicija trečiadienio vakarą turėjo jiems apkarsti. Fanai uostamiestyje dvikovų pradžioje tol atsistoję palaiko savo komandą, kol ši pelno pirmuosius taškus. Šį kartą jų teko laukti labai ilgai.

„Neptūnas“ prametė pirmus penkis metimus ir, įpusėjant trečiajai dvikovos minutei, Kazys Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės. Po jos situacija nesikeitė – žiūrovai toliau stovėjo, o kamuolys krito tik į vieną krepšį.

Deividas Gailius prametė iš toli (tai buvo penktas iš eilės netaiklus tritaškis ir šeštas metimas apskritai), o kitoje aikštės pusėje Da’Seanas Butleris pataikė dvitaškį ir Jeruzalės „Hapoel“ persvara tapo 10:0.

Foto galerija

Tik sužaidus pusketvirtos minutės Gytis Masiulis išprovokavo pražangą mesdamas tritaškį, pataikė antrąją ir trečiąją baudas, bei žiūrovai pagaliau galėjo atsisėsti.

Bet tuo „Neptūno“ bėdos nesibaigė. Gailius netrukus suklydo ir „Hapoel“ persvara tapo 14:2.

„Atrodė, kad rungtynių pradžioje mano žaidėjai atėjo pasirinkti autografų“, – po pirmosios aštuntfinalio dvikovos, kurią pralaimėjo 72:84, pyko Kazys Maksvytis.

„Iš karto atidavėme kontrolę varžovams, leidome jiems šeimininkauti, – tęsė „Neptūno“ treneris. – Po to bandėme grąžinti intrigą, lyg ir buvo pavykę grąžinti, bet antroje pusėje pasidarė tokia tragikomiška situacija: matėme daug laisvų gerų metimų ir juos prametėme. Toks yra krepšinis.“

Nepaisant tragiškos pradžios, „Neptūnas“ ne tik sugrįžo į rungtynes, bet trečiajame kėlinyje ir pirmavo 50:47. Visgi tada 0:14 pralaimėta atkarpa leido varžovams susigrąžinti persvarą.

Klaipėdiečiai vien trečiajame kėlinyje prametė visus 9 tolimus metimus, o nuo antrojo kėlinio pabaigos iki ketvirtojo pradžios pro šalį skriejo 15 tritaškių.

„Aišku, varžovai pradėjo dar labiau spaustis, ir gal metėme per daug tritaškių, bet toks krepšinis, – sakė Maksvytis. – Nepataikėme savo metimų ir pralaimėjome.“

Kas nutiko toje mačo pradžioje? Anot „Neptūno“ įžaidėjo Lorenzo Williamso, tokį startą galima vadinti „Žalgirio“ sindromu – po sėkmingų dvikovų su „Žalgiriu“ klaipėdiečiai kitas rungtynes pradeda itin vangiai.

„Mes, žaidėjai, žinome tai ir bandome būti pasiruošę, bet gal šiandien norėjome per daug, – sakė Williamsas. – Vėliau grįžome į rungtynes, bet ta atkarpa atėmė per daug jėgų. Išsikasėme sau per didelę duobę mačo pradžioje.“

Apskritai „Neptūnas“ realizavo vos 6 tolimus metimus iš 31 (19 proc.). Labiau nei tai Klaipėdos klubo treneriui nepatiko kitas aspektas – įsivėlimas į skubotą žaidimą.

„Blogiausia, kad įsivėlėme į jų žaidimą – greitą, su daug improvizacijos, daug besikeičiančių situacijų. Faktas tas, kad jie ten jaučiasi labai gerai, o mes improvizavome ne ten, kur reikia. Įsivėlėme į jų žaidimą ir tai viena priežasčių, kodėl pralaimėjome, – sakė Maksvytis.  – Kai pradėjome žaisti agresyviau, pamatėme, kad ne toks baisus tas priešas ir turi savo silpnų pusių.“

Kitą savaitę „Neptūnui“ Jeruzalėje teks panaikinti 12 taškų deficitą ir Maksvytis viliasi, kad tai – įgyvendinama misija.

„Šansai yra. Nors žinome, kad labai sunku žaisti Jeruzalėje, prieš tokią atmosferą, bet 12 taškų šiuolaikiniame krepšinyje nėra daug“, – sakė strategas.

Rungtynių epizodai:



Komentarai:

R
Treneris per silpnas...
2019-03-07
+6
Atsakyti
jo
Nejuokinkit lietuvos su tuo treneriu, paklauskit zaideju, geras zmogus nereiskia geras treneris, o dabar matosi kad ir zurnalistas tampa mandrus pasiteisinimai
2019-03-07
+4
Atsakyti
Emigrantas
Visus savo metimus Neptūnas sumėtė, žaisdamas prieš Žalgirį! Todėl, rezultatas nestebina. Jeruzalėje, deja, bus tik formalumas!
2019-03-06
+6
Atsakyti
išJau ne kartą ir ne sakiau ir sakysiu kad šitas Neptūnas vertas absoliučiai kiekvieno pralaimėjimo. Treneris geras labai bet jis nėr super burtininkas su tokiais antrarušiais žaidėjais kaip Kisielius, Dambrauskas, Slavinskas, Galdika Beliauskas, Mikalauskas siekti pergalių. Klubo vadovai gali pinigų tai tegul džiaugiasi šiais pralaimėjimais. Kaip kiekvieną sezoną daug gražių ambicingų planų bet finalas toks pats. Gailius ir Weawer nėr pajėgūs vieni ištepti komandos. Trūksta individualiai pajėgių žaidėjų kurie lemiamų momentų galėtų perlaužti rungtynių eigą. Tikiuosi Kazys susivoks po sezono kiek iš manęs galima šaipysis komandos vadovai. Norite pergalių vadovai tegul dudoa pinigų tada ir bus pergalės. NKL LKL žaidėjai negali traukti komandos
2019-03-06
+6
Atsakyti
Subą per youtube TheUrban OriginalTV
Gaila gavo nuo Staudemare komandos Hapoel
2019-03-06
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.