Daviesas: „Esame ant bangos, bet tai bus svarbu, tik jei tai tęsime“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2019-03-14 22:40

Per pirmąją rungtynių pusę siautėjęs ir visus 16 taškų pelnęs Brandonas Daviesas kiek atvėso antroje mačo dalyje, tačiau įnešto indėlio Kauno „Žalgiriui“ pakako.

Žalgiriečiai namuose 85:79 įveikė Miuncheno „Bayern“ ir, įgiję tarpusavio pranašumą prieš Vokietijos klubą, išsaugojo viltis patekti į Eurolygos aštuntfinalį.

„Svarbi pergalė mums. Rungtynių pabaiga parodė, kad Eurolygoje atsipalaiduoti negalima prieš jokią komandą“, – trumpai rungtynes apibūdino Daviesas.

Fotogalerija

– Kas lėmė pergalę?
– Žaidimo plano laikymasis. Pirmoje pusėje jie rungtyniavo kaip kitaip, žaidė vienas prieš vieną su daug rizikos. Antroje pusėje jie pakeitė žaidimą, kuris tapo kiek įvairesnis, tačiau didžiąją laiko dalį išlikome su jais lygiai ir sugebėjome padidinti persvarą.

– Antrajame kėlinyje surinkote 10 taškų, kas tai lėmė?
– Žaidžiau agresyviai, mano komandos draugai dalijosi kamuoliu ir kaip komanda turėjome gerą atkarpą.

– Galbūt šiose rungtynėse jus palaikė artimi giminaičiai?
– Taip. Šį rytą atvyko mano uošviai, taigi smagi diena. Susirinko didesnė dalis šeimos.

– Antroje mačo pusėje taškų nebepelnėte. Ar įtaką padarė varžovų gynyba?
– Taip, jie pakeitė planą gynyboje. Kada kirsdavau į aikštelę, mane pasitikdavo bent du krepšininkai. Turėjau išlaikyti šaltą galva ir dalintis kamuoliu. Padariau porą klaidų, tačiau svarbiausia buvo laikytis žaidimo plano ir pasiekti pergalę.

– Kaip vertinate savo atkrintamųjų šansus?
– Turime koncentruotis tik artėjančioms rungtynėms, ką dabar ir darome. Turime susikoncentruoti kitoms rungtynėms ir jas laimėti.

– Komanda pastaruoju yra ant bangos. Kas lemia tokią gerą atkarpą?
– Nėra jokios paslapties – esame geriausioje savo formoje. Laikomės žaidimo plano ir kaunamės dėl savo gyvybių. Turime tai išlaikyti.

– Kiek tai pasikeitė po to, kai Thomas Walkupas pradėjo žaisti įžaidėju?
– Jis tikrai pasitempė. Nėra jokios paslapties – visą šį sezoną kalbame apie traumas ir tiesiog reikia būti pasirengus. Tai – dalis buvimo profesionalu.

– Ar galėtumėte dabartinį „Žalgirio“ žaidimo stilių įvardyti kaip geriausią šiame sezone?
– Kai gali pasiekti pergalingą seriją Eurolygoje, tai pasako daug apie komandą. Esame ant bangos, tačiau tai bus svarbu tik tuomet, jeigu tai tęsime. Negalime sustoti, privalome dirbti toliau ir nebūti patenkinti tik dėl pastarųjų dviejų rungtynių.

– Komanda yra tarsi prispausta prie sienos. Kiek padeda žinojimas, jog rungtynes yra privalu laimėti?
– Praeityje nieko negalime pakeisti. Galime tik judėti į priekį ir toliau skinti pergales, ką ir darome dabar. Nėra jokios paslapties, turime išlaikyti, ką darome pastaruoju metu.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.